Bekendmaking wijziging Reglement Flexibel Pensioen en Uittreden (FPU)

De minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 2, derde lid, van de Wet Kaderregeling vut overheidspersoneel,

Gezien het verzoek van de Stichting Vut-fonds Overheidspersoneel van 4 december 2008, gedaan namens de sociale partners in de Raad voor het Overheidspersoneelsbeleid, tot plaatsing in de Staatscourant;

Maakt bekend:

Het Reglement Flexibel Pensioen en Uittreden (FPU) over de basis- en aanvullende uitkering wordt gewijzigd als volgt.

Artikel 1 begripsbepalingen

Aan de begripsbepalingen wordt het begrip ouderdomspensioen toegevoegd. Na onderdeel aa wordt de punt vervangen door; en wordt onderdeel bb toegevoegd luidende: ‘bb. Ouderdomspensioen: het ouderdomspensioen bedoeld in hoofdstuk 7 van het pensioenreglement.’

Artikel 9a

Na artikel 9 wordt een nieuw artikel 9a opgenomen waarin aanpassing van de anticumulatie regeling, als tijdelijke maatregel en wel voor de periode van 1 september 2008 tot 1 oktober 2009 wordt vastgelegd.

Artikel 9a komt te luiden als volgt:

‘Artikel 9a omzetten deel van vermindering vanaf 1 september 2008 tot 1 oktober 2009

  • 1. Als de uitkering met toepassing van artikel 9 wordt verminderd, wordt een gedeelte van het bedrag van deze vermindering omgezet in aanspraken op ouderdomspensioen.

  • 2. Het eerste lid is van toepassing als en voor zover de vermindering plaatsvindt in verband met de samenloop van inkomsten uit of in verband met arbeid of bedrijf die worden genoten in de periode van 1 september 2008 tot 1 oktober 2009.

  • 3. Van het bedrag waarmee de verhoging van de aanvullende uitkering, de aanvullende uitkeringen en de basisuitkering wordt verminderd wordt 2/3 deel bij toekenning ouderdomspensioen toegevoegd aan het ouderdomspensioen.

  • 4. Voor de belanghebbende wiens uitkering in de periode van 1 september 2008 tot 1 oktober 2009 is verminderd blijft het bepaalde in het eerste en derde lid na 30 september 2009 van toepassing voor zolang na die datum sprake is van vermindering van de FPU-uitkering met toepassing van artikel 9.’

Artikel 27

Het artikel komt te luiden als volgt:

‘Artikel 27

Dit Reglement met bijlagen, in werking getreden op 1 april 1997, is laatstelijk gewijzigd met ingang 1 september 2008.’

Inwerkingtreding

De wijzigingen treden in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin deze worden geplaatst, en werken terug tot 1 september 2008 doch niet eerder dan met ingang van 1 januari 2008.

Naar boven