Wijziging mandaatregeling en volmacht Luchtverkeersleiding Nederland

4 december 2008

Het bestuur van Luchtverkeersleiding Nederland,

Gelet op onder meer artikel 5.27, tweede lid van de Wet Luchtvaart, het Reglement hoofdlijnen inrichting en wijze van bedrijfsvoering van LVNL en artikel 1, tweede lid van de Mandaatregeling en volmacht Luchtverkeersleiding Nederland 2006 van 30 november, gepubliceerd in de Staatscourant van 18 december 2006, nummer 246;

Besluit:

ARTIKEL I

In verband met de afwezigheid van een Voorzitter van het Bestuur, bestaat voor de duur van die afwezigheid, het Bestuur uit een waarnemend Voorzitter van het bestuur, te weten: de heer ir. P. Riemens en een Bestuurder, te weten: de heer ing. J.W. Klein Ikkink. De waarnemend Voorzitter van het bestuur komt alle bevoegdheden toe die in de mandaatregeling zijn toegekend aan de Voorzitter van het bestuur.

ARTIKEL II

Artikel 11 wordt vervangen en luidt als volgt:

Artikel 11

  • 1. de volmacht ten aanzien van het sluiten van overeenkomsten of andere vormen van (internationale) samenwerking met betrekking tot de luchtverkeersdienstverlening vanuit de Regional Unit, wordt verleend aan de Directeur Regional Unit tezamen met de Voorzitter van het bestuur.

  • 2. bij afwezigheid van de Voorzitter van het bestuur is de Bestuurder bevoegd.

ARTIKEL III

Artikel 11a wordt ingevoegd en luidt als volgt:

Artikel 11a

  • 1. de volmacht ten aanzien van het sluiten van operationele overeenkomsten (Letters of Agreement) op het gebied van overdracht van luchtverkeersdienstverlening, wordt verleend aan de General Manager Procedures.

  • 2. in afwijking van het bepaalde onder lid 1 wordt de volmacht ten aanzien van het sluiten van operationele overeenkomsten (Letters of Agreement) op het gebied van overdracht van luchtverkeersdienstverlening vanuit de Regional Unit, verleend aan de Directeur Regional Unit.

ARTIKEL IV

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Schiphol-Oost, 4 december 2008

Het bestuur van Luchtverkeersleiding Nederland.

Naar boven