Kennisgeving consultatie

Openbare consultatie besluit van de Minister van Economische Zaken houdende wijziging van het Nummerplan telefoon- en ISDN-diensten ten behoeve van abonnee-informatiediensten (18xy-reeks)

Het Ministerie van Economische Zaken hoort graag uw mening over een voorgenomen wijziging van het Nummerplan telefoon- en ISDN-diensten ten behoeve van abonnee-informatiediensten (18xy-reeks).

De wijziging betreft een verruiming van de bestemming voor abonnee-informatie. Dit naar aanleiding van vragen van zowel marktpartijen als toezichthouder OPTA over de reikwijdte van de huidige bestemming die aan deze nummers in het nummerplan is gegeven. Daarbij doet de vraag zich voor of bepaalde toepassingen passen binnen de bestemming die aan een 18xy-nummer is gegeven. Daarnaast hebben marktpartijen de wens uitgesproken ruimere mogelijkheden te krijgen om in het kader van een abonnee-informatiedienst aanvullende diensten te kunnen aanbieden, die niet vallen binnen de vorige bestemming in het nummerplan. Door ruimere aanvullende dienstverlening toe te staan kunnen marktpartijen zich met hun product beter van elkaar onderscheiden waardoor meer keuze ontstaat voor de gebruikers van de dienst tegen lagere tarieven.

Deze openbare consultatie vindt plaats gedurende zes weken vanaf de dag waarop deze kennisgeving in de Staatscourant is geplaatst.

Het Directoraat-Generaal Energie en Telecom nodigt belanghebbende marktpartijen uit hun reactie op dit voorstel tot nummerplanwijziging naar onderstaand correspondentieadres te versturen, bij voorkeur via e-mail, onder vermelding van Consultatie wijziging Nummerplan abonnee-informatiediensten. Na het verwerken van de reacties zal de wijziging worden voorgelegd aan OPTA voor de toets op de uitvoerbaarheid en de handhaafbaarheid.

U kunt het voorstel tot nummerplanwijziging opvragen via de website: http://www.nummers.ez.nl onder Beleid in uitvoering, inclusief consultaties/Lopende consultaties. Dit voorstel ligt verder ter inzage in het informatiecentrum van het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30 te Den Haag, begane grond, kamer 23.

Correspondentieadres:

Ministerie van Economische Zaken, DGET

Postbus 20101

2500 EC Den Haag

T.a.v. mw. C.J. Bernhard, ALP C/334

E-mail: c.j.bernhard@minez.nl

Tel: 070-3797859 / 070-3797931

Naar boven