Besluiten inzake de aanvragen om vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren van Sloe Centrale B.V. te Vlissingen en Waterschap Zeeuwse Eilanden te Middelburg

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maakt ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Bij besluit van 19 december 2008, nr. WVO 4216 is aan Sloe Centrale B.V. te Vlissingen ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren vergunning verleend voor het op de Sloehaven en via de afvalwaterzuivering van Evides op de Van Cittershaven lozen van afvalwater, afkomstig van de Sloe Centrale, gelegen aan de Albaniëweg 10 in Ritthem.

Bij besluit van 22 december 2008, nr. WVO 4281 is de geldigheidsduur verlengd tot (1 mei 2010) van de bij beschikking d.d. 12 augustus 2008, nr. WVO 2723 aan Waterschap Zeeuwse Eilanden te Middelburg verleende vergunning voor het op de Westerschelde lozen van perswater, afkomstig van een zandsuppletiewerk te Vlissingen, ter plaatse van de duinen bij Nolle en Westduin.

Terinzagelegging

De besluiten, alsmede de ontwerp-besluiten en andere van belang zijnde stukken liggen van 31 december 2008 tot en met 10 februari 2009 ter inzage op de volgende adressen en tijdstippen:

  • 1. Rijkswaterstaat Zeeland, afdeling Vergunningverlening en Handhaving, Poelendaelesingel 18 te Middelburg op voorafgaande afspraak (tel. 0118-622428) op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur.

  • 2. In de centrale hal van het stadhuis van de gemeente Vlissingen gelegen aan de Paul Krugerstraat 1 te Vlissingen, op werkdagen tijdens kantooruren. Na voorafgaande afspraak (tel. 0118-487339/487300 of whe@vlissingen.nl) kunnen de stukken ook op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur ingezien worden.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen de besluiten kan tot en met 11 februari 2009 beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • a. belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht op het ontwerp;

  • b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp;

  • c. degenen die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht;

  • d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht op het ontwerp.

Het gemotiveerde beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, met tenminste een vermelding van de naam en het adres van de indiener, de dagtekening van het beroepschrift, een vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit.

De besluiten worden op 12 februari 2009 van kracht tenzij vóór deze datum beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van voornoemde afdeling. Het besluit wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Van de indiener van een beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffiegeld geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen kunt u zich in verbinding stellen met de secretarie van de voornoemde afdeling.

Middelburg, 30 december 2008

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

namens deze:

het hoofd van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving,

E.J. Blaakman.

Naar boven