Aankondiging van NCDO subsidieprogramma’s gericht op de versterking van het draagvlak in Nederland voor internationale samenwerking door middel van voorlichting en meningsvorming in 2009

In 2009 is het mogelijk subsidie aan te vragen voor activiteiten in Nederland die het Nederlandse publiek voorlichten en een mening laten vormen over internationale samenwerking en het leven van mensen in ontwikkelingslanden.

Er zijn in 2009 twee subsidieprogramma’s voor projecten in Nederland:

  • 1. Programma Resultaten Ontwikkelingssamenwerking (PRO)

    Subsidie voor landelijke projecten die gaan over internationale samenwerking tussen Nederland en een ontwikkelingsland of over het leven in een ontwikkelingsland. Dit subsidieprogramma kent twee modaliteiten:

    • a) PRO (regulier), waarbinnen het gehele jaar door aanvragen ingediend kunnen worden;

    • b) PRO-actief, waarbinnen er drie specifieke, eenmalige subsidierondes gehouden worden, elk met een eigen thema. Via de website van NCDO wordt te zijner tijd per subsidieronde gecommuniceerd welk thema, welke subsidievoorwaarden en welk subsidieplafond van toepassing zijn.

  • 2. Regionaal Programma Resultaten Ontwikkelingssamenwerking (RePRO)

    Subsidie voor kleinschalige projecten met een lokaal of regionaal bereik die gaan over internationale samenwerking tussen Nederland en een ontwikkelings-land of over het leven in een ontwikkelingsland.

Het subsidieprogramma Europa komt per 1 januari 2009 te vervallen.

De mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor projecten die specifiek ingaan op het onderwerp Europese internationale samenwerking blijft bestaan, maar is per 1 januari 2009 ondergebracht binnen het subsidieprogramma PRO. Aanvragen voor projecten die specifiek ingaan op het onderwerp Europese internationale samenwerking en die vóór 1 maart 2009 door NCDO zijn ontvangen, kunnen beoordeeld worden volgens de subsidievoorwaarden van het subsidieprogramma Europa zoals geldend in 2008.

Beschikbaar budget per subsidieprogramma voor 2009:

  • 1) PRO: € 3.690.000,–, met de volgende onderverdeling:

    • a) PRO (regulier): € 2.700.000,– met een maandelijks subsidieplafond van € 225.000,–.

    • b) PRO-actief: € 990.000,– (totaal budget voor drie subsidierondes).

  • 2) RePRO: € 390.000,–.

Voor meer informatie over inhoud, subsidievoorwaarden en procedure: www.ncdo.nl.

NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking door middel van campagnes en projecten. Als mensen al betrokken zijn, ondersteunt NCDO hen met informatie, geld of adviezen. De millenniumdoelen zijn de leidraad voor alle activiteiten van NCDO.

Naar boven