Regeling van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 15 december 2008, nr. DGM/DP/2008120397, houdende wijziging van de Regeling bodemkwaliteit

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

Gelet op artikel 31, tweede lid, van het Besluit bodemkwaliteit;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 3.10.2 van de Regeling bodemkwaliteit komt te luiden:

De verklaring behorende bij de ontheffing, bedoeld in artikel 31, eerste lid van het besluit, waaruit blijkt dat ten minste dezelfde mate van bescherming van de bodem wordt geboden als is beoogd met de betrokken eis, stellen Onze Ministers vrij beschikbaar via de website van Bodem+.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 15 december 2008

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

TOELICHTING

Het is niet gewenst om de Ministers van VROM en Verkeer en Waterstaat te verplichten om zich bij iedere aanvraag om een ontheffing op grond van artikel 31, eerste lid, van het besluit te laten adviseren door een onafhankelijke adviescommissie. Deze verplichting wordt dan ook uit artikel 3.10.2 verwijderd. Uiteraard staat het de ministers vrij om in daarvoor in aanmerking komende gevallen advies te vragen. De bevoegdheid om ontheffing te verlenen hebben de ministers overigens gemandateerd aan de directeur van SenterNovem.

Deze wijziging levert geen nieuwe of andere verplichtingen op voor bedrijven. Ook worden er geen wijzigingen doorgevoerd in bestaande verplichtingen. Deze regeling heeft dan ook geen effecten voor het bedrijfsleven. Ook heeft de regeling geen gevolgen voor de omvang van de administratieve lasten. De regeling is dan ook niet ter toetsing voorgelegd aan het Adviescollege toetsing administratieve lasten (Actal). Voorts hebben de wijzigingen geen effecten voor het milieu.

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

Naar boven