Besluit intrekking van CWI-Regelingen in verband met de samenvoeging van CWI met UWV

9 december 2008

Nr. CWI/2008/009

Centrale Organisatie Werk en Inkomen

De Raad van Bestuur van de Centrale Organsiatie Werk en Inkomen,

Besluit:

Artikel 1

De volgende CWI-regelingen worden ingetrokken:

  • a. Bestuursreglement Centrale Organisatie werk en inkomen

  • b. Regeling taakverdeling, mandaat en volmacht CWI

  • c. Procuratieregeling CWI 2007

  • d. Mandaatbesluit 2004 CWI

  • e. Regeling Cliëntenparticipatie CWI Werkzoekenden

  • f. Inzage- en correctieregeling CWI

  • g. Regeling archiefbeheer Centrale organisatie werk en inkomen

  • h. Klachtenregeling CWI 2006

  • i. Non-discriminatiecode CWI 2005

Artikel 2

Indien het bij koninklijke boodschap van 24 juni 2008 ingediende voorstel van wet Wijziging van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen en enkele andere wetten in verband met de evaluatie van deze wet, de kaderwet zelfstandige bestuursorganen en deregulering, Kamerstuknummer 31514, tot wet is verheven en die wet in werking treedt, treedt dit besluit op hetzelfde tijdstip in werking.

Dit besluit wordt met de toelichting in de Staatscourant gepubliceerd.

Amsterdam, 9 december 2008

Voorzitter Raad van bestuur,

J.M. Linthorst.

TOELICHTING

Met het wetsvoorstel Wet Wijziging van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen en enkele andere wetten in verband met de evaluatie van deze wet, de kaderwet zelfstandige bestuursorganen en deregulering, Kamerstuknummer 31514 wordt de Wet Structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen (wet SUWI) gewijzigd. Resultaat hiervan is dat de Centrale organisatie werk en inkomen (CWI) ophoudt te bestaan. De taken van CWI worden belegd bij het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV).

Doordat CWI ophoudt te bestaan, wordt ook een aantal regelingen van CWI die zien op de interne organisatie dan wel de werkwijze van CWI overbodig. In het geval van het Besluit werkgebieden CWI zal het besluit (deels) worden vervangen door een nieuw besluit van UWV. Met dit besluit worden deze regelingen, die in artikel 1 worden genoemd, ingetrokken.

De datum van inwerkingtreding van dit besluit, en daarmee dus de datum waarop de regelingen komen te vervallen, is gekoppeld aan de inwerkingtreding van de hierboven genoemde wet.

Naar boven