Wet verontreiniging oppervlaktewateren

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat heeft een besluit genomen op de aanvraag van Akzo Nobel Chemicals B.V.

Inhoud besluit

Bij besluit van 8 december 2008, nr. DNN 2008/4955, is aan Akzo Nobel Chemicals B.V. te Delfzijl vergunning verleend ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) voor het lozen van afvalwater, afkomstig van het MCA-bedrijf, via de zoute afvalwaterzuiveringsinstallatie (ZAWZI) en vervolgens op het Zeehavenkanaal te Delfzijl.

Terinzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt van 16 december 2008 tot en met 26 januari 2009 ter inzage op de volgende plaatsen en tijden:

  • het kantoor van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3 te Leeuwarden, op werkdagen tijdens kantooruren, contactpersoon de heer R. Kukler, telefoon 058 - 234 41 64;

  • op de afdeling VROM van de gemeente Delfzijl, Joh. van de Kornputplein 10 te Delfzijl, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur zonder afspraak en van 13.30 uur tot 16.00 uur op afspraak op de afdeling VROM, kamer 226 (telefoon 0596 - 63 99 11).

Beroep

Tot 27 januari 2009 kan tegen betaling van de verschuldigde griffierechten schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Het ondertekende beroepschrift bevat ten minste het volgende:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening van het beroep;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar of beroep is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar of beroep (motivering).

Voorlopige voorziening

Tevens kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Een dergelijk verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Bij uw verzoek dient verder een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd.

Zo mogelijk wordt u gevraagd om tevens een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft, te overleggen.

Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

De griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal u na de indiening van uw verzoek hierop wijzen en zal u nader berichten binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigde griffierecht moet worden voldaan.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen zich voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken tijdens kantooruren wenden tot Rijkswaterstaat Noord-Nederland, telefonisch bereikbaar onder nummer 058 - 234 43 44.

Leeuwarden, 9 december 2008

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

namens deze:

het hoofd van de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken en Vastgoed,

J.M. Weststeijn.

Naar boven