Wijziging Regeling vaststelling quota suiker, isoglucose en inulinestroop voor de verkoopseizoenen 2006/2007 tot en met 2014/2015
Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 3 juli 2007, nr. TRCJZ/2007/2042, houdende wijziging van de Regeling vaststelling quota suiker, isoglucose en inulinestroop voor de verkoopseizoenen 2006/2007 tot en met 2014/2015
De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
Gelet op verordening (EG) nr. 318/2006 van de Raad van 20 februari 2006 houdende een gemeenschappelijke ordening der markten in de sector suiker (PbEG 2006, L 58);
Gelet op artikel 7 van de Regeling suiker, isoglucose en inulinestroop 1999;
Besluit:
Artikel I
De Regeling vaststelling quota suiker, isoglucose en inulinestroop voor de verkoopseizoenen 2006/2007 tot en met 2014/2015 wordt als volgt gewijzigd:
Artikel 2, onderdeel a, onder 1°, wordt vervangen door:
a. witte suiker:
1°. Koninklijke Coöperatie Cosun U.A. te Breda:
Voor de verkoopseizoenen 2006/2007 tot en met 2014/2015: 551.207.609 kg;
Artikel II
Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2006.
Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.
Den Haag, 3 juli 2007.
De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, G. Verburg.
Toelichting
Op basis van artikel 8 van Verordening (EG) nr. 318/2006 van de Raad van 20 februari 2006 houdende een gemeenschappelijke ordening der markten in de sector suiker (PbEG 2006, L 58) kan een suikerproducerende onderneming om een extra suikerquotum verzoeken binnen de in de marktordening aangegeven grenzen. Koninklijke Coöperatie Cosun U.A. heeft gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en verzocht om een extra suikerquotum van 12.000.000 kg. De Regeling vaststelling quota suiker, isoglucose en inulinestroop voor de verkoopseizoenen 2006/2007 tot en met 2014/2015 wordt met deze wijziging overeenkomstig dit verzoek aangepast.
De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
G. Verburg