Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport | Staatscourant 2006, 74 pagina 26 | Besluiten van algemene strekking |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport | Staatscourant 2006, 74 pagina 26 | Besluiten van algemene strekking |
Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 7 april 2006, nr. VGP/PSL 2662145, houdende wijziging van de Regeling residuen van bestrijdingsmiddelen
De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
Handelende in overeenstemming met de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit;
Gelet op richtlijn nr. 2005/70/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 20 oktober 2005 (PbEU L 276) tot wijziging van de bijlagen bij de richtlijnen nr. 76/895/EEG, nr. 86/362/EEG, nr. 86/363/EEG en nr. 90/642/EEG van de Raad wat betreft maximumgehalten aan residuen van bepaalde bestrijdingsmiddelen in en op granen en bepaalde producten van dierlijke en plantaardige oorsprong, op richtlijn nr. 2005/74/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 25 oktober 2005 (PbEU L 282) houdende wijziging van richtlijn nr. 90/642/EEG van de Raad wat de daarin vastgestelde maximumgehalten aan residuen van ethofumesaat, lambda-cyhalothrin, methomyl, pymetrozine en thiabendazool betreft en op richtlijn nr. 2005/76/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 8 november 2005 (PbEU L 293) houdende wijziging van richtlijn nr. 90/642/EEG en richtlijn nr. 86/362/EEG van de Raad wat de daarin vastgestelde maximumgehalten aan residuen van kresoxim-methyl, cyromazine, bifenthrin, metalaxyl en azoxystrobine betreft, alsmede gelet op artikel 1 van het Residubesluit;
Besluit:
De Regeling residuen van bestrijdingsmiddelen1 wordt als volgt gewijzigd:
A
Bijlage I, kolom II wordt als volgt gewijzigd:
1. In onderdeel 1 wordt in rubriek vi) DIVERSE VRUCHTEN na ‘Olijven (olijven voor olie-extractie)’ ingevoegd: Papaja’s.
2. In onderdeel 2 wordt in rubriek i) WORTEL- EN KNOLGEWASSEN na ‘Wortelen en Knolselderij’ ingevoegd: Cassave.
B
In Bijlage II worden de volgende wijzigingen aangebracht:
1. Bij de bestrijdingsmiddelen trimethylsulfonium en glyfosaat-trimesium wordt ‘trimethylsulfonium’ vervangen door: trimethylsulfonium-kation.
2. De specificaties, opgenomen bij de bestrijdingsmiddelen die tevens zijn vermeld in bijlage A bij deze regeling, worden vervangen door de in die bijlage opgenomen specificaties.
3. De in bijlage B genoemd bestrijdingsmiddelen worden met de in de kolommen opgenomen tekst op alfabetische wijze ingevoegd.
4. Aan het slot van het onderdeel Motief worden de volgende regels toegevoegd:
8. Aanpassing aan richtlijn 2005/70/EG van 20 oktober 2005 (PbEU L 276).
9. Aanpassing aan richtlijn 2005/74EG van 25 oktober 2005 (PbEU L 282).
10. Aanpassing aan richtlijn 2005/76/EG van 8 november 2005 (PbEU L 293).
11. De maximumgehalten voor broccoli en bloemkool zijn opgenomen in bloemkoolachtigen.
12. De maximugehalten voor spruitjes en sluitkool zijn opgenomen in sluitkoolachtigen.
13. Het maximumgehalte voor spinazie is opgenomen in spinazie en dergelijke.
14. De maximumgehalten voor tomaten en aubergines zijn opgenomen in Solanaceae.
15. De maximumgehalten voor komkommers, augurken en courgettes zijn opgenomen in Cucurbitaceae (met eetbare schil).
Deze regeling treedt in werking:
a. met ingang van 27 april 2006 ten aanzien van de bestrijdingsmiddelen lambda-cyhalothrin, ethofumesaat, methomyl, pymetrozine en thiabendazool;
b. met ingang van 10 mei 2006 ten aanzien van de bestrijdingsmiddelen azoxystrobine, bifenthrin, cyromazine, kresoxim-methyl en metalaxyl;
c. met ingang van 21 april 2007 ten aanzien van de bestrijdingsmiddelen bromoxinyl, chloorprofam, dimethenamid-P, glyfosaat, ioxynil, mepanipyrim, pyraclostrobine, quinoxyfen, trimethylsulfonium-kation, flazasulfuron, flurtamone, propoxycarbazon en zoxamide.
Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.
Deze regeling strekt tot uitvoering van richtlijn nr. 2005/70/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 20 oktober 2005 (PbEU L 276) tot wijziging van de bijlagen bij de richtlijnen nr. 76/895/EEG, nr. 86/362/EEG, nr. 86/363/EEG en nr. 90/642/EEG van de Raad wat betreft maximumgehalten aan residuen van bepaalde bestrijdingsmiddelen in en op granen en bepaalde producten van dierlijke en plantaardige oorsprong, verder te noemen richtlijn 2005/70/EG, tot uitvoering van richtlijn nr. 2005/74/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 25 oktober 2005 (PbEU L 282) houdende wijziging van richtlijn nr. 90/642/EEG van de Raad wat de daarin vastgestelde maximumgehalten aan residuen van ethofumesaat, lambda-cyhalothrin, methomyl, pymetrozine en thiabendazool betreft, verder te noemen richtlijn 2005/74/EG, en tot uitvoering van richtlijn nr. 2005/76/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 8 november 2005 (PbEU L 293) houdende wijziging van richtlijn nr. 90/642/EEG en richtlijn nr. 86/362/EEG van de Raad wat de daarin vastgestelde maximumgehalten aan residuen van kresoxim-methyl, cyromazine, bifenthrin, metalaxyl en azoxystrobine betreft, verder te noemen richtlijn 2005/76/EG;
Voor producten van plantaardige oorsprong, met inbegrip van groenten en fruit, en granen worden residugehalten vastgesteld op een zodanig niveau als voor een effectieve gewasbescherming nodig is. Hierbij is de hoeveelheid residu zo klein mogelijk en tegelijk toxicologisch aanvaardbaar, mede gelet op de geschatte inname via de voeding. De maximumgehalten aan residuen (MRLs) komen overeen met de bovengrens van de hoeveelheden residu die naar verwachting in producten kunnen worden gevonden wanneer goede landbouwpraktijken in acht zijn genomen.
Richtlijn 2005/70/EG stelt voor verschillende bestrijdingsmiddelen MRLs vast in en op granen en voor bepaalde producten van dierlijke en plantaardige oorsprong. Het zijn voorlopige MRLs, aangegeven overeenkomstig artikel 4, lid 1, onder f), van richtlijn 91/414/EEG, die definitief worden met ingang van 10 november 2009.
Richtlijn 2005/74/EG stelt voor ethofumesaat, lambda-cyhalothrin, methomyl, pymetrozine en thiabendazool MRLs vast. De MRLs voor pymetrozine en ethofumesaat zijn voorlopig vastgesteld, aangegeven overeenkomstig artikel 4, lid 1, onder f), van richtlijn 91/414/EEG; de MRLs voor ethofumesaat worden, behoudens wijzigingen definitief per 27 april 2010.
Richtlijn 2005/76/EG stelt voor kresoxim-methyl, cyromazine, bifenthrin, metalaxyl en azoxystrobine MRLs vast. De MRLs voor metalaxyl zijn voorlopig vastgesteld, aangegeven overeenkomstig artikel 4, lid 1, onder f), van richtlijn 91/414/EEG, voor een periode van 4 jaar.
Alle maatregelen die in bovengenoemde richtlijnen zijn getroffen zijn in overeenstemming met de adviezen van het Permanent Comité voor voedselketen en diergezondheid.
Deze regeling leidt niet tot administratieve lasten voor het bedrijfsleven.
In onderstaande transponeringstabel wordt het verband weergegeven tussen de richtlijnen 2005/70/EG, 2005/74/EG en 2005/76/EG en deze regeling.
Richtlijn | Regeling Residuen van bestrijdingsmiddelen |
---|---|
2005/70/EG | |
artikel 2, 3 en 4 | Bijlage II |
artikel 1, 5, 6 en 7 | geen omzetting vereist |
2005/74/EG | |
artikel 1 en 2 | Bijlage II |
artikel 3, 4 en 5 | geen omzetting vereist |
2005/76/EG | |
artikel 1 en 2 | Bijlage II |
artikel 3,4 en 5 | geen omzetting vereist |
De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
J.F. Hoogervorst
Deze bijlage behoort bij artikel I
Bestrijdingsmiddel, bestanddeel daarvan of omzettingsproduct | Omzettingsproducten inbegrepen in toegelaten maximumgehalten | Maximumgehalten aan residuen uitgedrukt als | Toegelaten maximumgehalten aan residuen (mg/kg) | Voetnoot | Motief | |
---|---|---|---|---|---|---|
azoxystrobine | geen | azoxystrobine | citrusvruchten | 1 | ||
noten | 0,1* | |||||
tafel- en wijndruiven | 2 | |||||
aardbeien (andere dan bosaardbeien) | 2 | |||||
bramen | 3 | |||||
frambozen | 3 | |||||
bananen | 2 | |||||
mango’s | 0,2 | 10 | ||||
papaja’s | 0,2 | 10 | ||||
wortelen | 0,2 | |||||
knolselderij | 0,3 | |||||
mierikswortel | 0,2 | |||||
pastinaken | 0,2 | |||||
wortelpeterselie | 0,2 | |||||
radijs | 0,2 | 10 | ||||
schorseneren | 0,2 | |||||
bosuien | 2 | |||||
Solanaceae | 2 | |||||
Cucurbitaceae (met eetbare schil) | 1 | |||||
Cucurbitaceae (met niet-eetbare schil) | 0,5 | |||||
bloemkoolachtigen | 0,5 | 10, 11 | ||||
sluitkoolachtigen | 0,3 | 10, 12 | ||||
bladkoolachtigen | 5 | |||||
koolrabi | 0,2 | |||||
sla en dergelijke | 3 | |||||
witlof | 0,2 | |||||
kruiden | 3 | |||||
bonen (met peul) | 1 | |||||
bonen (zonder peul) | 0,2 | |||||
erwten (met peul) | 0,5 | |||||
erwten (zonder peul) | 0,2 | |||||
bleekselderij | 5 | |||||
artisjokken | 1 | |||||
prei | 0,1 | |||||
peulvruchten (droog) | 0,1 | |||||
kool- en raapzaad | 0,5 | |||||
sojabonen | 0,5 | |||||
thee | 0,1* | |||||
hop | 20 | |||||
tarwe, rogge, gerst, haver en triticale | 0,3 | |||||
rijst | 5 | |||||
melk | 0,01* | |||||
overige | 0,05* | |||||
bifenthrin | geen | bifenthrin | citrusvruchten | 0,1 | ||
pitvruchten | 0,3 | |||||
steenvruchten | 0,2 | |||||
tafel- en wijndruiven | 0,2 | |||||
aardbeien (andere dan bosaardbeien) | 0,5 | |||||
bramen | 0,3 | |||||
frambozen | 0,3 | |||||
aalbessen (rood, zwart en wit) | 0,5 | 10 | ||||
bananen | 0,1 | |||||
Solanacea | 0,2 | |||||
Cucurbitaceae (met eetbare schil) | 0,1 | |||||
bloemkoolachtigen | 0,2 | |||||
sluitkoolachtigen | 1 | |||||
sla en dergelijke | 2 | |||||
bonen (met peul) | 0,5 | |||||
erwten (met peul) | 0,1 | |||||
oliehoudende zaden | 0,1* | |||||
thee | 5 | |||||
hop | 10 | |||||
tarwe, gerst, haver en triticale | 0,5 | |||||
rundvet | 0,1 | |||||
overig vlees | 0,05* | 1) | ||||
melk | 0,01* | |||||
eieren | 0,01* | |||||
overige | 0,05* | |||||
bromoxynil | geen | som van bromoxynil en de esters van bromoxynil, uitgedrukt als bromoxynil | oliehoudende zaden | 0,1* | 8 | |
thee | 0,1* | 8 | ||||
hop | 0,1* | 8 | ||||
maïs | 0,1 | 8 | ||||
overige plantaardige produkten | 0,05* | 8 | ||||
slachtafval | 0,2 | 8 | ||||
overig vlees | 0,05 | 8 | ||||
melk en melkproducten | 0,01* | 8 | ||||
chloorprofam | ||||||
a) in aardappelen | geen | chloorprofam | aardappelen | 10 | ||
b) in overige plantaardige producten | 3-chlooraniline | som van chloorprofam en 3-chlooraniline, uitgedrukt als chloorprofam | oliehoudende zaden | 0,1* | 8 | |
thee | 0,1* | 8 | ||||
hop | 0,1* | 8 | ||||
granen | 0,02* | 8 | ||||
overige | 0,05* | 8 | ||||
c) dierlijke producten | 4’-hydroxy-chloor-profam-O-sulfonzuur (4-HSA) | som van 4’-hydroxy-chloor-profam-O-sulfon-zuur (4-HSA) en chloorprofam, uitgedrukt als chloorprofam | nieren | 0,2 | 8 | |
overig vlees | 0,05* | 8 | ||||
melk en melkproducten | 0,2 | 8 | ||||
lambda-cyhalothrin | geen | lambda-cyhalothrin | grapefruits | 0,1 | ||
citroenen | 0,2 | |||||
lemmetjes | 0,2 | |||||
mandarijnen, clementines en soortgelijke kruisingen van citrusvruchten | 0,2 | |||||
sinaasappelen | 0,1 | |||||
pomelo’s | 0,1 | |||||
noten | 0,05* | |||||
pitvruchten | 0,1 | |||||
abrikozen | 0,2 | |||||
perziken, nectarines en soortgelijke kruisingen daaronder begrepen | 0,2 | |||||
andere steenvruchten | 0,1 | |||||
tafel- en wijndruiven | 0,2 | |||||
aardbeien (andere dan bosaardbeien) | 0,5 | |||||
aalbessen (rood, zwart en wit) | 0,1 | |||||
kruisbessen (Cynorrhodom) | 0,1 | |||||
wilde besvruchten en wilde vruchten | 0,2 | |||||
knolselderij | 0,1 | |||||
radijs | 0,1 | |||||
bosuien | 0,05 | |||||
tomaten | 0,1 | |||||
pepers (paprika’s) | 0,1 | |||||
aubergines | 0,5 | |||||
Cucurbitaceae (met eetbare schil) | 0,1 | |||||
Cucurbitaceae (met niet-eetbare schil) | 0,05 | |||||
suikermaïs | 0,05 | |||||
bloemkoolachtigen | 0,1 | |||||
spruitjes | 0,05 | |||||
sluitkool | 0,2 | |||||
bladkoolachtigen | 1 | |||||
sla en dergelijke | 1 | |||||
spinazie en dergelijke | 0,5 | 9, 13 | ||||
kruiden | 1 | |||||
bonen (met peul) | 0,2 | |||||
erwten (met peul) | 0,2 | |||||
erwten (zonder peul) | 0,2 | |||||
bleekselderij | 0,3 | |||||
prei | 0,3 | |||||
wilde paddestoelen | 0,5 | |||||
thee | 1 | |||||
hop | 10 | |||||
gerst | 0,05 | |||||
overige | 0,02* | |||||
cyromazine | geen | cyromazine | wortelen | 1 | 10 | |
Solanaceae | 1 | 10, 14 | ||||
Cucurbitaceae (met eetbare schil) | 1 | 10, 15 | ||||
meloenen | 0,3 | |||||
watermeloenen | 0,3 | |||||
sla en dergelijke | 15 | |||||
kruiden | 15 | 10 | ||||
bonen (met peul) | 5 | 10 | ||||
erwten (met peul) | 5 | 10 | ||||
bleekselderij | 2 | |||||
artisjokken | 2 | |||||
gekweekte paddestoelen | 5 | |||||
aardappelen | 1 | |||||
vlees (behalve schapenvlees) | 0,05* | |||||
melk | 0,02* | |||||
eieren | 0,2 | |||||
overige | 0,05* | |||||
dimethenamid-P | geen | dimethenamid-P, inclusief andere mengsels van samenstellende isomeren (som van de isomeren) | oliehoudende zaden | 0,02* | 8 | |
thee | 0,02* | 8 | ||||
hop | 0,02* | 8 | ||||
overige plantaardige producten | 0,01* | 8 | ||||
ethofumesaat | 2,3-dihydro-3,3-dimethyl-2-oxo-benzofuraan-5-yl methaan sulfonaat | som van ethofumesaat en 2,3-dihydro-3,3-dimethyl-2-oxo-benzofuraan-5-yl methaan sulfonaat, uitgedrukt als ethofumesaat | rode bieten | 0,1 | ||
kruiden | 1 | |||||
specerijen | 0,5 | 9 | ||||
oliehoudende zaden | 0,1* | |||||
thee | 0,1* | |||||
hop | 0,1* | |||||
vlees | 0,1* | |||||
melk | 0,1* | |||||
eieren | 0,1* | |||||
overige | 0,05* | |||||
glyfosaat | geen (voor de metaboliet trimethylsulfonium-kation, zie aldaar) | glyfosaat | sinaasappelen | 0,5 | 8 | |
tafel- en wijndruiven | 0,5 | 8 | ||||
olijven (voor olie-extractie) | 1 | 8 | ||||
overige diverse vruchten | 0,05* | 8 | ||||
wilde paddestoelen | 50 | |||||
bonen (peulvruchten) | 2 | |||||
erwten (peulvruchten) | 10 | 8 | ||||
katoenzaad | 10 | |||||
lijnzaad | 10 | |||||
zonnebloempitten | 20 | 8 | ||||
kool- en raapzaad | 10 | |||||
sojabonen | 20 | |||||
mosterdzaad | 10 | |||||
katoenzaad | 10 | 8 | ||||
tarwe, rogge en triticale | 10 | 8 | ||||
gerst, haver en sorghum | 20 | |||||
maïs | 1 | 8 | ||||
aardappelen | 0,5 | 8 | ||||
thee | 2 | 8 | ||||
overige plantaardige producten | 0,1* | 8 | ||||
runderlever | 0,2 | 8 | ||||
rundernieren | 2 | 8 | ||||
varkensnieren | 0,5 | 8 | ||||
nieren van pluimvee | 0,1 | 8 | ||||
overig vlees | 0,05* | 8 | ||||
melk en melkproducten | 0,01* | 8 | ||||
eieren | 0,01* | 8 | ||||
ioxynil | geen | ioxynil, inclusief de esters van ioxynil, uitgedrukt als ioxynil | wortelen | 0,2 | 8 | |
pastinaken | 0,2 | 8 | ||||
uien | 0,2 | 8 | ||||
oliehoudende zaden | 0,1* | 8 | ||||
thee | 0,1* | 8 | ||||
hop | 0,1* | 8 | ||||
overige plantaardige producten | 0,05* | |||||
slachtafval | 0,2 | 8 | ||||
overig vlees | 0,05 | 8 | ||||
melk en melkproducten | 0,01* | 8 | ||||
kresoxim-methyl | ||||||
a) plantaardige producten | geen | kresoxim-methyl | noten | 0,1* | ||
pitvruchten | 0,2 | |||||
tafel- en wijndruiven | 1 | |||||
aardbeien (andere dan (bosaardbeien) | 1 | |||||
aalbessen (rood, zwart en wit) | 1 | |||||
kruisbessen (Cynorrhodom) | 1 | |||||
olijven | 0,2 | |||||
tomaten | 0,5 | |||||
pepers (paprika’s) | 1 | |||||
aubergines | 0,5 | |||||
Cucurbitaceae (met niet-eetbare schil) | 0,2 | |||||
prei | 5 | 10 | ||||
oliehoudende zaden | 0,1* | |||||
thee | 0,1* | |||||
hop | 0,1* | |||||
overige plantaardige producten | 0,05* | |||||
b) dierlijke producten | 490M1 | kresoxim-methyl | nieren | 0,05 | 20) | |
overig vlees | 0,02* | 20) | ||||
490M9 | kresoxim-methyl | melk- en melkproducten | 0,02* | 20) | ||
geen | kresoxim-methyl | eieren | 0,02* | |||
mepanipyrim | 2-anilino-4-(2-hydroxypropyl)-6-methylpyrimidine | mepanipyrim en de metaboliet 2-anilino-4-(2-hydroxypropyl)-6-methylpyrimidine, uitgedrukt als mepanipyrim | tafel- en wijndruiven | 3 | 8 | |
aardbeien (andere dan bosaardbeien) | 2 | |||||
tomaten | 1 | 8 | ||||
oliehoudende zaden | 0,02* | 8 | ||||
thee | 0,02* | 8 | ||||
hop | 0,02* | 8 | ||||
overige plantaardige producten | 0,01* | 8 | ||||
metalaxyl | geen | som van mengsels van samenstellende isomeren, inclusief metalaxyl-M, uitgedrukt als som van de isomeren | citrusvruchten | 0,5 | ||
pitvruchten | 1 | |||||
tafeldruiven | 2 | |||||
wijndruiven | 1 | |||||
aardbeien (andere dan bosaardbeien) | 0,5 | |||||
wortelen | 0,1 | |||||
mierikswortel | 0,1 | 10 | ||||
pastinaken | 0,1 | |||||
radijs | 0,1 | 10 | ||||
knoflook | 0,5 | |||||
uien | 0,5 | |||||
bosuien | 0,2 | |||||
sjalotten | 0,5 | |||||
tomaten | 0,2 | |||||
pepers (paprika’s) | 0,5 | |||||
komkommers | 0,5 | |||||
meloenen | 0,2 | |||||
watermeloenen | 0,2 | |||||
bloemkoolachtigen | 0,1 | |||||
sluitkool | 1 | |||||
boerenkool | 0,2 | |||||
sla | 2 | |||||
andijvie | 1 | |||||
witlof | 0,3 | |||||
kruiden | 1 | |||||
prei | 0,2 | |||||
oliehoudende zaden | 0,1* | |||||
thee | 0,1* | |||||
hop | 10 | |||||
overige | 0,05* | |||||
methomyl | geen | som van methomyl en thiodicarb, uitgedrukt als methomyl | grapefruits | 0,5 | ||
citroenen | 1 | |||||
lemmetjes | 1 | |||||
mandarijnen, clementines en soortgelijke kruisingen van citrusvruchten | 1 | |||||
sinaasappelen | 0,5 | |||||
pomelo’s | 0,5 | |||||
pitvruchten | 0,2 | |||||
abrikozen | 0,2 | |||||
kersen | 0,1 | |||||
perziken, nectarines en soortgelijke kruisingen daaronder begrepen | 0,2 | |||||
pruimen | 0,5 | |||||
wijndruiven | 1 | |||||
radijs | 0,5 | |||||
tomaten | 0,5 | |||||
pepers (paprika’s) | 0,2 | 9 | ||||
aubergines | 0,5 | |||||
broccoli | 0,2 | |||||
sla | 2 | |||||
spinazie en dergelijke | 2 | |||||
kruiden | 2 | |||||
pinda’s | 0,1 | |||||
sojabonen | 0,1 | |||||
katoenzaad | 0,1 | |||||
thee | 0,1* | |||||
hop | 10 | |||||
vlees | 0,02* | |||||
melk | 0,02* | |||||
eieren | 0,02* | |||||
overige | 0,05* | |||||
pymetrozine | geen | pymetrozine | citrusvruchten | 0,3 | ||
abrikozen | 0,05 | |||||
perziken, nectarines en soortgelijke kruisingen daaronder begrepen | 0,05 | |||||
tomaten | 0,5 | |||||
pepers (paprika’s) | 1 | |||||
aubergines | 0,5 | |||||
Cucurbitaceae (met eetbare schil) | 0,5 | |||||
Cucurbitaceae (met niet-eetbare schil) | 0,2 | |||||
sluitkool | 0,05 | |||||
boerenkool | 0,1 | 9 | ||||
sla en dergelijke | 1 | |||||
kruiden | 1 | |||||
katoenzaad | 0,05 | |||||
thee | 0,1* | |||||
hop | 5 | |||||
vlees | 0,01* | |||||
melk | 0,01* | |||||
eieren | 0,01* | |||||
overige | 0,02* | |||||
pyraclostrobine | geen | pyraclostrobine | citrusvruchten | 1 | 8 | |
pimpernoten (pistaches) | 1 | 8 | ||||
kersen | 0,2 | 8 | ||||
wijndruiven | 2 | 8 | ||||
aardbeien (andere dan bosaardbeien) | 0,5 | 8 | ||||
mango’s | 0,05 | 8 | ||||
papaja’s | 0,05 | 8 | ||||
knoflook | 0,2 | 8 | ||||
uien | 0,2 | 8 | ||||
sjalotten | 0,2 | 8 | ||||
sla en dergelijke | 2 | 8 | ||||
peulvruchten (droog) | 0,3 | 8 | ||||
thee | 0,05* | 8 | ||||
hop | 0,05* | |||||
tarwe, rogge en triticale | 0,1 | 8 | ||||
gerst en haver | 0,3 | |||||
overige plantaardige producten | 0,02* | 8 | ||||
vlees | 0,05* | 8 | ||||
melk en melkproducten | 0,01* | 8 | ||||
eieren | 0,05* | |||||
quinoxyfen | geen | quinoxyfen | kersen | 0,3 | 8 | |
tafel- en wijndruiven | 1,0 | 8 | ||||
aardbeien (andere dan bosaardbeien) | 0,3 | 8 | ||||
Ander klein fruit en besvruchten (voorzover niet wild) | 1 | 8 | ||||
Cucurbitaceae (met niet-eetbare schil) | 0,05 | 8 | ||||
oliehoudende zaden | 0,05* | 8 | ||||
thee | 0,05* | 8 | ||||
hop | 0,5* | 8 | ||||
gerst en haver | 0,2 | 8 | ||||
overige plantaardige producten | 0,02* | 8 | ||||
vlees | 0,2 | 8 | ||||
melk en melkproducten | 0,05 | 8 | ||||
eieren | 0,02* | 8 | ||||
thiabendazool | ||||||
a) plantaardige producten | geen | thiabendazool | citrusvruchten | 5 | ||
noten | 0,1* | |||||
appelen | 5 | |||||
peren | 5 | |||||
avocado’s | 15 | |||||
bananen | 5 | |||||
mango’s | 5 | |||||
papaja’s | 10 | |||||
cassave | 15 | 9 | ||||
bataten | 15 | 9 | ||||
yam | 15 | 9 | ||||
broccoli | 5 | |||||
gekweekte paddestoelen | 10 | |||||
bewaaraardappelen | 15 | |||||
thee | 0,1* | |||||
hop | 0,1* | |||||
marmelades | 16) | |||||
overige plantaardige producten | 0,05* | |||||
b) dierlijke producten | 5-hydroxy-thiabendazool | som van thiabendazool en 5-hydroxy-thiabendazool | rundvlees, schapenvlees, geitenvlees | 19) | ||
melk | 19) | |||||
overige dierlijke producten | 0,1* | |||||
trimethylsulfonium-kation | geen | trimethylsulfonium-kation | sinaasappelen | 0,5 | 8 | |
olijven voor olie-extractie | 1 | 8 | ||||
wilde paddestoelen | 20 | 8 | ||||
sojabonen | 10 | 8 | ||||
tarwe, rogge en triticale | 5 | 8 | ||||
gerst en haver | 10 | |||||
overige plantaardige producten | 0,05* | |||||
rundvlees | 0,2 | 8 | ||||
runderlever | 0,5 | 8 | ||||
rundernieren | 0,2 | 8 | ||||
pluimveenieren | 0,3 | 8 | ||||
overig vlees | 0,05* | |||||
melk en melkproducten | 0,1 | 8 | ||||
eieren | 0,01* | 8 |
Deze bijlage behoort bij artikel I
Bestrijdingsmiddel, bestanddeel daarvan of omzettingsproduct | Omzettingsproducten inbegrepen in toegelaten maximumgehalten | Maximumgehalten aan residuen uitgedrukt als | Toegelaten maximumgehalten aan residuen (mg/kg) | Voetnoot | Motief | |
---|---|---|---|---|---|---|
flazasulfuron | geen | flazasulfuron | citrusvruchten | 0,02 | 8 | |
tafel- en wijndruiven | 0,02 | 8 | ||||
olijven | 0,02 | 8 | ||||
oliehoudende zaden | 0,02* | 8 | ||||
thee | 0,02* | 8 | ||||
hop | 0,02* | 8 | ||||
granen | 0,02* | 8 | ||||
overige plantaardige producten | 0,01* | 8 | ||||
flurtamone | geen | flurtamone | oliehoudende zaden | 0,05* | 8 | |
thee | 0,05* | 8 | ||||
hop | 0,05* | 8 | ||||
overige plantaardige producten | 0,02* | 8 | ||||
propoxycarbazon | 2-hydroxypropoxy-propoxycarbazon | som van propoxycarbazon en zouten van propoxycarbazon en 2-hydroxypropoxy-propoxycarbazon, uitgedrukt als propoxycarbazon | thee | 0,05* | 8 | |
hop | 0,05* | 8 | ||||
overige plantaardige producten | 0,02* | 8 | ||||
zoxamide | geen | zoxamide | tafel- en wijndruiven | 5 | 8 | |
tomaten | 0,5 | 8 | ||||
oliehoudende zaden | 0,05* | 8 | ||||
thee | 0,05* | 8 | ||||
hop | 0,05* | 8 | ||||
overige plantaardige producten | 0,02* | 8 |
Stcrt. 1984, 54; laatstelijk gewijzigd bij regeling van 20 december 2005 (Stcrt. 253).
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2006-74-p26-SC74615.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.