Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit | Staatscourant 2006, 202 pagina 13 | Besluiten van algemene strekking |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit | Staatscourant 2006, 202 pagina 13 | Besluiten van algemene strekking |
Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 13 oktober 2006, nr. TRCJZ/2006/3214, houdende wijziging (16) van de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 in verband met wijziging van beschikking 2005/393/EG
De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
Gelet op richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue (PbEU L 327), artikel 10, eerste lid, van richtlijn 90/425 van de Raad van de Europese Unie van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224) en beschikking 2005/393/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 23 mei 2005 inzake beschermings- en toezichtsgebieden in verband met bluetongue en de voorwaarden voor verplaatsingen uit of binnen deze gebieden (PbEU L 130);
Gelet op de artikelen 29, 30, eerste en derde lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;
Besluit:
De Regeling beperkingsgebieden bluetongue 20061 wordt als volgt gewijzigd:
A
Artikel 3, tweede en derde lid, komen te luiden:
2. Op de afzonderlijke gebieden, beschreven in bijlage I, zijn de artikelen 4, 6, 8, 8a, 8b, 8c, 9, 10 en 13 van toepassing.
3. Op het gebied, beschreven in bijlage II, zijn de artikelen 4, 5, 6, 7, 8, 11, 13a en 13b van toepassing.
B
Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:
1. Voor de tekst wordt de aanduiding ‘1’ geplaatst.
2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:
2. Het verbod, bedoeld in artikel 4, eerste lid, is niet van toepassing op het vervoer van sperma, eicellen en embryo’s van herkauwers vanuit het gebied door een gebied als bedoeld in bijlage I, zonder dat in dit gebied, wordt gelost of halt gehouden, rechtstreeks naar het gebied, bedoeld in bijlage II.
C
Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd:
1. Onderdeel c komt te luiden:
c. voor zover het vervoer betreft van:
– vers sperma;
– eicellen, of
– embryo’s
naar een lidstaat, IJsland, Liechtenstein of Noorwegen, het land van bestemming, voorafgaand aan het vervoer, het vervoer heeft goedgekeurd;.
2. De onderdelen d tot en met f worden geletterd e tot en met g.
3. Er wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:
d. voor zover het vervoer betreft naar een derde land, de producten tevens voldoen aan de eisen die het land van bestemming stelt, en.
4. In onderdeel g wordt ‘de onderdelen d en e’ vervangen door: de onderdelen e en f.
D
Artikel 7 wordt als volgt gewijzigd:
Onder vernummering van het tweede lid en derde lid, tot derde en vijfde lid worden twee leden ingevoegd, luidende:
2. Het verbod, bedoeld in artikel 4, eerste lid, is niet van toepassing op het vervoer van herkauwers vanuit het gebied door een gebied als bedoeld in bijlage I, zonder dat in dit gebied wordt gelost of halt gehouden, rechtstreeks naar het gebied, bedoeld in bijlage II, mits de dieren en het vervoermiddel op de plaats van lading of in ieder geval vóór binnenkomst in een gebied, bedoeld in bijlage I, een behandeling hebben ondergaan met middelen als bedoeld in artikel 13.
4. Ten aanzien van de in het derde lid bedoelde herkauwers die worden vervoerd naar een slachthuis kan, in afwijking van het derde lid, onderdeel a, vervoer plaatsvinden, mits:
a. de VWA voorafgaand aan het vervoer een risicoanalyse als bedoeld in artikel 4, onderdeel a, van beschikking 2005/393/EG heeft uitgevoerd waarvan de uitkomst positief is;
b. de te verplaatsen herkauwers op de dag van vervoer geen enkel verschijnsel van bluetongue vertonen, en
c. de voertuigen waarin de te verplaatsen herkauwers worden vervoerd, verzegeld zijn door een ambtenaar van de VWA.
E
Artikel 8b komt te luiden:
1. Het verbod, bedoeld in artikel 4, eerste lid, is niet van toepassing op het rechtstreekse vervoer van herkauwers tussen de afzonderlijke gebieden, mits de herkauwers en de vervoermiddelen waarmee de herkauwers worden vervoerd, voorafgaand aan het vervoer een behandeling hebben ondergaan met middelen als bedoeld in artikel 13.
2. Het verbod, bedoeld in artikel 4, eerste lid, is niet van toepassing op het rechtstreekse vervoer van sperma, eicellen en embryo’s van herkauwers tussen de afzonderlijke gebieden.
F
Artikel 8c komt te luiden:
1. Het verbod, bedoeld in artikel 4, eerste lid, is niet van toepassing op het rechtstreekse vervoer van herkauwers uit het gebied naar een buiten Nederland gelegen bedrijf of slachthuis dat is gelegen in een deel van België, Duitsland, Frankrijk of Luxemburg, waar ingevolge artikel 6, eerste lid, onderdeel c, van richtlijn 2000/75/EG maatregelen zijn getroffen.
2. In het geval dat het vervoer, bedoeld in het eerste lid, voor wat betreft herkauwers naar een bedrijf via het gebied, bedoeld in bijlage II, of via een in bijlage I bij beschikking 2005/393/EG, onder ‘Gebied F’ beschreven deel van België, Duitsland, Frankrijk of Luxemburg plaatsvindt:
a. moeten de herkauwers en de vervoermiddelen voorafgaand aan het vervoer een behandeling hebben ondergaan met middelen als bedoeld in artikel 13, en
b. moet, voor zover het vervoer door het in bijlage I bij beschikking 2005/393/EG, onder ‘Gebied F’ beschreven toezichtsgebied van Frankrijk gaat, de bevoegde autoriteit van Frankrijk hiervoor toestemming hebben gegeven.
G
Artikel 9 komt te luiden:
Het verbod, bedoeld in artikel 4, eerste lid, is niet van toepassing op het rechtstreekse vervoer van herkauwers uit het gebied naar een:
a. slachthuis gelegen in het gebied, bedoeld in bijlage II;
b. slachthuis buiten Nederland, gelegen in een in bijlage I bij beschikking 2005/393/EG, onder ‘Gebied F’ beschreven deel van België, Duitsland en Luxemburg, niet zijnde een deel van België, Duitsland of Luxemburg, waar ingevolge artikel 6, eerste lid, onderdeel c, van richtlijn 2000/75/EG maatregelen zijn getroffen, of
c. een door de bevoegde autoriteit van Frankrijk aangewezen slachthuis, gelegen in het in bijlage I bij beschikking 2005/393/EG, onder ‘Gebied F’ beschreven deel van Frankrijk, niet zijnde het deel van Frankrijk, waar ingevolge artikel 6, eerste lid, onderdeel c, van richtlijn 2000/75/EG maatregelen zijn getroffen.
H
Artikel 10 komt te luiden:
Het verbod, bedoeld in artikel 4, eerste lid, is niet van toepassing op het vervoer van herkauwers uit een gebied naar een bedrijf:
a. gelegen in het gebied, bedoeld in bijlage II, of
b. buiten Nederland, gelegen een in bijlage I bij beschikking 2005/393/EG, onder ‘Gebied F’ beschreven deel van België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg, niet zijnde een deel van België; Duitsland Frankrijk of Luxemburg, waar ingevolge artikel 6, eerste lid, onderdeel c, van richtlijn 2000/75/EG maatregelen zijn getroffen;
mits:
i. de te verplaatsen herkauwers overeenkomstig artikel 2bis, onderdeel a, onder ii, tweede gedachtestreepje, van beschikking 2005/393/EG, zijn getest;
ii. de houder er voor zorg draagt dat degene die de monsters neemt ten behoeve van de test, bedoeld in onderdeel i, schriftelijk verklaart op welke datum en op welk tijdstip bij welke herkauwers de monsters zijn genomen;
iii. de uitslag van de test, bedoeld in onderdeel i, en de verklaring, bedoeld in onderdeel ii, gedurende 6 maanden op het bedrijf waarvan de herkauwers worden afgevoerd wordt bewaard;
iv. een kopie van de uitslag van de test, bedoeld in onderdeel i, en een kopie van de verklaring, bedoeld in onderdeel ii, voorafgaand aan het vervoer aan de Algemene Inspectiedienst wordt verzonden, en
v. de te verplaatsen herkauwers en de vervoermiddelen voorafgaand aan het vervoer een behandeling hebben ondergaan met middelen als bedoeld in artikel 13.
I
Artikel 11 komt te luiden:
1. Het is verboden op een bedrijf herkauwers te ontvangen die afkomstig zijn uit een gebied, bedoeld in bijlage I.
2. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing, mits:
a. voldaan is aan artikel 10, onderdelen i tot en met v, en
b. de eigenaar of exploitant van het bedrijf waar de herkauwers worden aangevoerd er zorg voor draagt dat de betreffende herkauwers niet worden afgevoerd van dat bedrijf, tenzij het betreft afvoer naar een slachthuis.
J
Artikel 12 vervalt.
K
Artikel 13a komt te luiden:
1. Het is verboden herkauwers en sperma, eicellen en embryo’s van herkauwers afkomstig van een locatie, gelegen in een deel van België, Duitsland, Frankrijk of Luxemburg waar ingevolge artikel 6, eerste lid, onderdeel c, van richtlijn 2000/75/EG beperkende maatregelen zijn getroffen, binnen Nederland in het gebied te brengen.
2. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing op het vervoer van herkauwers naar een bedrijf gelegen in het gebied, mits de eigenaar of exploitant van het bedrijf waar de herkauwers worden aangevoerd er zorg voor draagt dat de betreffende herkauwers niet worden afgevoerd van dat bedrijf, tenzij het betreft afvoer naar een slachthuis.
3. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing op het rechtstreekse vervoer van herkauwers door het gebied, zonder dat in dit gebied wordt gelost of halt gehouden, naar een locatie gelegen in een gebied, bedoeld in bijlage I, mits de herkauwers en het vervoermiddel vóór binnenkomst in het gebied een behandeling hebben ondergaan met middelen als bedoeld in artikel 13.
4. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing op het vervoer van sperma, eicellen en embryo’s van herkauwers naar het gebied, mits voldaan is, voor zover van toepassing, aan bijlage II, onderdeel B of C, van beschikking 2005/393/EG.
5. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing op het rechtstreekse vervoer van sperma, eicellen en embryo’s van herkauwers door het gebied, zonder dat in dit gebied wordt gelost of halt gehouden, rechtstreeks naar een locatie gelegen in een gebied, bedoeld in bijlage I.
6. Artikel 2.32 van de Regeling handel levende dieren en levende producten is van overeenkomstige toepassing.
L
Artikel 13b komt te luiden:
1. Het is verboden herkauwers te insemineren met vers sperma, dat afkomstig is van een locatie gelegen in:
a. een gebied, bedoeld in bijlage I, of
b. een deel van België, Duitsland, Frankrijk of Luxemburg waar ingevolge artikel 6, eerste lid, onderdeel c, van richtlijn 2000/75/EG beperkende maatregelen zijn getroffen.
2. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing indien:
a. het verse sperma voldoet aan bijlage II, onderdeel B, van beschikking 2005/393/EG, en
b. de houder van de herkauwers er zorg voor draagt dat voldaan wordt aan bijlage II, onderdeel B, punt 4, van beschikking 2005/393/EG.
M
Onderdeel A en onderdeel C van bijlage I, worden vervangen door het in de bijlage bij deze regeling opgenomen onderdeel A, onderscheidenlijk onderdeel C.
Deze regeling wordt aan de media bekendgemaakt en treedt op 13 oktober 2006, om 15.00 uur in werking.
Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.
De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
overeenkomstig het door de minister genomen besluit:
de Directeur-Generaal, R.M. Bergkamp.
A. 20-kilomtergebied Zuid-Nederland
Het 20-kilometergebied is als volgt begrensd:
1. Vanaf de Belgische grens de Antwerpseweg (N262) volgend in noordelijke richting tot aan E31/A58.
2. E31/A58 volgend in noordoostelijke richting tot aan Rucphenseweg (N638).
3. Rucphenseweg (N638) volgend in noordelijke richting overgaand in Pastoor van Breugelstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Vaartweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Molenstraat volgend in noordwestelijke richting tot aan Zandeweg.
4. Zandeweg volgend in westelijke richting overgaand in Oudenbosscheweg (N641) volgend in westelijke richting overgaand in Kuivezand (N641) overgaand in Kralen (N641) volgend in westelijke richting overgaand in Kruislandseweg volgend in westelijke richting overgaand in Gastelseweg volgend in westelijke richting overgaand in Molenstraat volgend in zuidwestelijke richting tot aan Langeweg.
5. Langeweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Kruislandsedijk volgend in westelijke richting overgaand in Afgeslechtedijk volgend in westelijke richting tot aan Rondweg-Oost (N259).
6. Rondweg-Oost (N259) volgend in zuidelijke richting tot aan Boekhorst.
7. Boekhorst overgaand in Franseweg (N257) volgend in noordelijke richting overgaand in Burgemeester van Loonstraat (N257) volgend in noordelijke richting overgaand in Zeelandweg-Oost volgend in noordwestelijke richting overgaand in Rijksweg (N257) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Zeelandweg-West (N257) volgend in westelijke richting overgaand in Rijksweg (N257) volgend in westelijke richting tot aan Philipsdam (N257).
8. Philipsdam (N257) volgend in noordelijke richting overgaand in Kammersluis (N257) volgend in noordelijke richting tot aan Rijksweg (N59).
9. Rijksweg (N59) volgend in noordoostelijke richting tot aan Tonisseweg (N215).
10. Tonisseweg (N215) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Langeweg (N215) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Oost Krakeelsweg overgaand in West-Krakeelseweg tot de kruising met Kraai; Kaai volgend in noordelijke richting tot de kruising met Jacobs Catsstraat; Jacobs Catsstraat volgend in noordelijke richting tot de kruising met Kraaijensteinsedijk; Kraaijensteinsedijk volgend in noordwestelijke richting overgaand in Boerenweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Bekadeweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Gorsweg volgend in noordelijke richting tot aan het water. Het water overstekende naar Voorweg.
11. Voorweg volgend in noordelijke richting tot aan Dorpsstraat.
12. Dorpsstraat volgend in noordwestelijke richting overgaand in Molenweg overgaand in Ring overgaand in Kaatsbaan volgend in noordwestelijke richting overgaand in Molendijk volgend in noordwestelijke richting overgaand in Ravensweg volgend in noordwestelijke richting tot de kruising met Carrousselweg ; Carrousselweg volgend in zuidwestelijke richting tot de kruising met de Nijverheidsweg; Nijverheidsweg volgend in noordwestelijke richting tot aan Kanaalweg W.Z. (N494).
13. Kanaalweg W.Z. (N494) volgend in noordoostelijke richting volgend in Kanaaldijk West (N494) volgend in noordoostelijke richting tot aan Groene Kruisweg (N218).
14. Groene Kruisweg (N218) volgend in noord-noordoostelijke richting overgaand in Schrijversdijk (N218) volgend in westelijke richting overgaand in Kleidijk (N218) volgend in westelijke richting overgaand in Provincialeweg (N218) volgend in westelijke richting tot aan Europaweg.
15. Europaweg volgend in westelijke richting tot aan de Noordzee.
16. De Noordzee volgend in noordelijke richting tot aan De Grent.
17. De Grent volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Oude Zeeweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Beeklaan volgend in zuidoostelijke richting tot aan Provincialeweg (N246).
18. Provincialeweg (N246) volgend in noordoostelijke richting tot aan Leidsevaart (N444).
19. Leidsevaart (N444) volgend in zuidoostelijke richting tot aan A44.
20. A44 volgend in noordoostelijke richting tot aan Lisserweg.
21. Lisserweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Huigsloterdijk volgend in oostelijke richting tot aan A4.
22. A4 volgend in zuidelijke richting tot aan Noordeinde.
23. Noordeinde volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Zuideinde volgend in zuidoostelijke richting tot aan Doespolderweg (N446).
24. Doespolderweg (N446) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Ofwegen volgend in zuidelijke richting overgaand in Kerkweg (N446) volgend in oostelijke richting tot aan Vierambachtsweg.
25. Vierambachtsweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Woubrugseweg overgaand in Galjoen volgend in zuidelijke richting tot aan Brignantijn; Brigantijn volgend in oostelijke richting overgaand in Jeltje de Bosch Kemperstraat volgend in oostelijke richting tot aan Kalkovenweg.
26. Kalkovenweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Koperweg volgend in oostelijke richting overgaand in Churchillaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Burg Bruins Slotsingel volgend in oostelijke richting tot aan Eisenhowerlaan.
27. Eisenhoverlaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Prins Bernhardlaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Conradstraat volgend in zuidelijke richting tot aan Goudse Schouw.
28. Goudse Schouw volgend in zuidwestelijke richting tot aan N11.
29. N11 volgend in noordoostelijke richting tot aan Goudse Rijpad.
30. Goudse Rijpad volgend in zuidelijke richting overgaand in Goudse Rijweg volgend in zuidelijke richting tot Reijerskoop; Reijerskoop volgend in westelijke richting tot kruising met Zuidwijk; Zuidwijk volgend in zuidelijke richting overgaand in Randenburgseweg volgend in zuidelijke richting tot aan Nieuweweg.
31. Nieuweweg volgend in oostelijke richting overgaand in Middelburgseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Kaagjesland volgend in oostelijke richting tot aan Reewal.
32. Reewal volgend in zuidelijke richting overgaand in Bloemendaalseweg volgend in zuidelijke richting tot aan A12/E25.
33. A12/E25 volgend in zuidwestelijke richting tot aan N454.
34. N454 volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Noord Ringdijk (N207) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Provincialeweg (N207 volgend in zuidoostelijke richting tot aan Julianasluisterrein.
35. Julianasluisterrein volgend in zuidelijke richting overgaand in Sluisdijk volgend in zuidelijke richting tot aan de Hollandsche IJssel.
36. Hollandsche IJssel overstekend naar Middelblok.
37. Middelblok volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Dorpsstraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Kattendijk volgend in zuidwestelijke richting tot aan Schaapjeshaven.
38. Schaapjeszijde volgend in zuidoostelijke richting tot aan Wellepoort.
39. Wellepoort volgend in noordoostelijke richting tot aan Graafkade.
40. Graafkade volgend in zuidwestelijke richting tot aan Kerkweg.
41. Kerkweg volgend in zuidoostelijke richting tot aan Westeinde
42. Westeinde volgend zuidwestelijke richting overgaand in Oudelandsweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan Boezemweg.
43. Boezemweg volgend in zuidoostelijke richting in Boezemweg (N476) volgend in zuidelijke richting overgaand in Kerkweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Lange Stoep volgend in zuidelijke richting tot aan de Lek.
44. Lek volgend in oostelijke richting tot aan Zijdeweg.
45. Zijdeweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Schoonenburgweg (N480) volgend in westelijke richting overgaand in N481 volgend in zuidelijke richting overgaand in Zuideweg (N481) volgend in zuidelijke richting overgaand in Peilmolenweg (N481) volgend in zuidelijke richting tot aan N214.
46. N214 volgend in oostelijke richting tot aan Wijngaardsesteeg.
47. Wijngaardsesteeg volgend in zuidelijke richting overgaand in Dorpsstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Oosteinde volgend in oostelijke richting overgaand in Provinciale weg (N482) volgend in zuidelijke richting tot aan A15/E31.
48. A15/E31 volgend in oostelijke richting tot aan A27/E31.
49. A27/E31 volgend in zuidelijke richting tot aan A59.
50. A59 volgend in oostelijke richting tot aan Lipstraat.
51. Lipstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Duinweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Margrietweg volgend in oostelijke richting overgaand in Distelberg volgend in oostelijke richting overgaand in Nieuwkuijkseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Vendreef volgend in noordoostelijke richting overgaand in Gementweg volgend in oostelijke richting overgaand in Deutersestraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Oude Vlijmenseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Simon Stevinweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in de Christiaan Huygensweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Konginnenlaan.
52. Koninginnenlaan volgend in noordoostelijke richting overgaand Brugstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Orthenseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Aartshertogenlaan volgend in oostelijke richting overgaand in Grobbendoncklaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Graafseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Aartshertogenlaan volgend in oostelijke richting overgaand in Hintham overgaand in Graafsebaan volgend in oostelijke richting overgaand in Berlicumseweg volgend in zuidelijke richting tot de A59, de A59 volgend in oostelijke richting tot aan Coppensdijk.
53. Coppensdijk volgend in zuidelijke richting tot aan Nieuwekampen.
54. Nieuwekampen volgend in noordoostelijke richting overgaand in Van Rijckelvoorseweg, Van Rijckelvoorseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Brugstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Lindelaan volgend in oostelijke richting tot aan Vinkelsestraat.
55. Vinkelsestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Huis Deelen volgend in zuidoostelijke richting tot aan Loosbroeksestraat; Loosbroeksestraat volgend in noordelijke richting overgaand in Aardenbaan volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Langestraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Molendellen volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Achter de Berg, volgend in noordoostelijke richting overgaand in achterstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Brandsestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Delst volgend in oostelijke richting tot aan de A50.
56. De A50 volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Rondweg.
57. Rondweg volgend in oostelijke richting tot aan Industrielaan.
58. Industrielaan volgend in zuidelijke richting overgaand Rondweg Volkel (N264) volgend in oostelijke richting overgaand in Nieuwedijk (N264) volgend in oostelijke richting overgaand in Volkelseweg (N264) volgend in oostelijke richting tot aan Peelweg (N277).
59. Peelweg (N277) volgend in noordelijke richting overgaand in Provincialeweg Zuid (N277) volgend in noordelijke richting tot aan Bosschebaan (N324).
60. Bosschebaan (N324) volgend in oostelijke richting overgaand in Elftweg (N324) volgend in noordoostelijke richting overgaand in St. Elisabethstraat (N321) volgend in oostelijke richting overgaand in Bomvrije volgend in noordoostelijke richting tot aan de Maas.
61. De Maas volgend in zuidoostelijke richting tot aan A73 /E31.
62. A73/E31 volgend in noordelijke richting tot aan Jan J Ludenlaan (N271).
63. Jan J Ludenlaan (N271) volgend in oostelijke richting overgaand in Rijksweg (N844) volgend in noordelijke richting tot aan Scheidingsweg.
64. Scheidingsweg volgend in oostelijke richting overgaand in Sionsweg volgend in oostelijke richting overgaand in Meerwijkselaan volgend in noord – oostelijke richting overgaand in Zevenheuvelenweg volgend in noordelijke richting tot aan Oude Kleefsebaan.
65. Oude Kleefsebaan volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Duitse grens.
66. Duitse grens volgend in zuidelijke richting overgaand in de Belgische grens.
67. De Belgische grens volgend in noordwestelijke richting tot aan de Antwerpseweg (N262)
C. 20-kilometergebied Gelderland
Het 20-kilometergebied is als volgt begrensd:
1. Vanaf de Duitse grens de Kottenseweg (N319) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Rondweg Zuid (N319) volgend in westelijke richting tot aan Misterweg (N318).
2. Misterweg (N318) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Bredevoortsestraatweg (N318) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Ringweg (N318) volgend in westelijke richting overgaand in Varsseveldsestraatweg (N318) volgend in westelijke richting overgaand in Aaltenseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Oostelijke Rondweg (N318) volgend in noordelijke richting tot aan Twenteroute (N18).
3. Twenteroute (N18) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in A18 volgend in westelijke richting tot aan Ettenseweg (N317).
4. Ettenseweg (N317) volgend in zuidelijke richting overgaand in Slingerparallel (N317) volgend in zuidelijke richting tot aan Zeddamseweg (N335).
5. Zeddamseweg (N335) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Terborgseweg (N335) volgend in zuidwestelijke richting tot aan Drieheuvelenweg (N316).
6. Drieheuvelenweg (N316) volgend in zuidelijke richting overgaand in De Immenhorst (N316) volgend zuidelijke richting tot aan de grens van Nederland en Duitsland.
7. De grens van Nederland en Duitsland volgend in oostelijke richting tot aan de kruising van de grens en de Nieuwe Rijksweg (N325).
8. Nieuwe Rijksweg (N325) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Nieuwe Ubbergseweg (N325) in noordwestelijke richting tot aan Generaal James Gavinweg (N325).
9. Generaal James Gavinweg (N325) volgend in noordelijke richting overgaand in A325 in noordelijke richting tot aan A15.
10. A15 volgend in westelijke richting tot aan Rijksweg Zuid.
11. Rijksweg Zuid volgend in noordelijke richting tot aan Lange Dreef (N836).
12. Lange Dreef (N836) volgend in westelijke richting overgaand in Valburgseweg (N836) in westelijke richting tot aan Logtsestraat.
13. Logtsestraat volgend in noordwestelijke richting overgaand in Homoetsestraat in noordwestelijke richting overgaand in Uilenburgsestraat in noordelijke richting tot aan N837.
14. N837 volgend in westelijke richting tot aan A50.
15. A50 volgend in noordelijke richting tot aan A12.
16. A12 volgend in oostelijke richting tot aan Koningsweg (N310).
17. Koningsweg (N310) volgend in noordelijke richting tot aan Otterloseweg (N310).
18. Otterloseweg (N310) volgend in westelijke richting overgaand in Harderwijkerweg (N310) in westnoordelijke richting overgaand in Arnhemseweg (N310) in noordelijke richting overgaand in Harskamperweg (N310) tot aan Apeldoornseweg (N304).
19. Apeldoornseweg (N304) volgend in oostnoordelijke richting overgaand in Otterloseweg (N304) in oostnoordelijke richting tot aan A1.
20. A1/E30 volgend in oostelijke richting tot aan Siemelinksweg.
21. Siemelinksweg volgend in noordelijke richting overgaand in Zweedsestraat volgend in noordelijke richting tot aan Holterweg (N344).
22. Holterweg (N344) volgend in oostelijke richting overgaand in Deventerweg (N344) volgend in oostelijke richting overgaand in Dorpsstraat (N344) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Rijssenseweg (N350).
23. Rijssenseweg (N350) volgend in noord- oostelijke richting overgaand in Holterstraatweg (N350) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Reggesingel (N350) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Haarstraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Hogepad volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Verlengde Oranjestraat (N752) volgend in zuidelijke richting overgaand in Markeloseweg (N752) volgend in zuidelijke richting tot aan A1/E31.
24. A1/E31 volgend in oostelijke richting tot aan Almelosestraat (N741).
25. Almelosestraat (N471) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Rondweg Delden (N346).
26. Rondweg Delden (N346) volgend in oostelijke richting tot aan A35.
27. A35 volgend in zuidoostelijke richting tot aan Haaksbergerstraat (N18).
28. Haaksbergerstraat (N18) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Enschedestraat (N18) volgend in zuidwestelijke richting tot aan Buurserstraat.
29. Buurserstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Haaksbergerweg volgend in oostelijke richting overgaand in Alsteedseweg volgend in oostelijke richting tot aan de Duitse grens.
30. De Duitse grens volgend in zuidelijke richting tot aan de Kottenseweg.
Met de onderhavige regeling wordt de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 (hierna: de regeling) gewijzigd. De wijzigingen houden met name verband met de implementatie van een beschikking van de Commissie van de Europese Gemeenschappen tot wijziging van beschikking 2005/393/EG1 voor wat betreft de voorwaarden voor het vervoer van en door beperkingsgebieden in verband met bluetongue.
De wijzigingen zien op het volgende:
Vervoer van herkauwers tussen de verschillende 20-kilometergebieden
Vervoer van herkauwers tussen de verschillende aaneengesloten 20-kilometergebieden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg is thans zonder specifieke voorwaarden ten aanzien van bluetongue toegestaan. Dit geldt zowel voor dieren bestemd voor de slacht als voor dieren die naar een ander bedrijf worden vervoerd (artikel 8c van de regeling). Vervoer van herkauwers van een 20-kilometergebied naar een bedrijf gelegen in een 20-kilometergebied in Nederland dan wel een ander land dat niet aansluit op het 20-kilometergebied van waaruit het verzonden wordt, is toegestaan indien de dieren en de vervoermiddelen voorafgaand aan het vervoer een behandeling met insecticiden hebben ondergaan (artikel 8c, tweede lid en artikel 13a, derde lid van de regeling). Dit betekent dat vanuit een 20-kilomtergebied via een beperkingsgebied naar een ander 20-kilometergebied vervoerd mag worden.
Afvoer van besmette dieren (dieren waarvan officieel is vastgesteld dat ze besmet zijn met bluetongue) is echter niet toegestaan. De bedrijven met besmette dieren ontvangen hierover een brief van de Voedsel en Waren Autoriteit (hierna: VWA). Ook is het ingevolge de Europese voorschriften inzake hygiëne niet toegestaan om dieren met klinische verschijnselen of dieren waarbij bluetongue is vastgesteld te slachten.
Vervoer van herkauwers vanuit 20-kilometergebieden naar beperkingsgebieden
De voorschriften voor het vervoer van herkauwers vanuit het 20-kilometergebied naar een beperkingsgebied zijn gewijzigd. Dit geldt zowel voor het vervoer naar een slachthuis als voor het vervoer voor het leven.
Rechtstreeks vervoer van herkauwers van een 20-kilometergebied naar een slachthuis gelegen in een beperkingsgebied in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg is zonder specifieke voorwaarden ten aanzien van bluetongue toegestaan (artikel 9 van de regeling). Vervoer van herkauwers vanuit een 20-kilometergebied naar slachthuizen in Frankrijk is alleen mogelijk naar door de bevoegde autoriteit van Frankrijk aangewezen slachthuizen (artikel 9, onderdeel c, van de regeling). Voor dit slachtvervoer geldt – evenals het hierboven beschreven slachtvervoer binnen de 20-kilometergebieden – dat dieren met klinische verschijnselen of dieren waarbij bluetongue is vastgesteld ingevolge de Europese voorschriften inzake hygiëne niet mogen worden geslacht.
Op grond van de wijziging van beschikking 2005/393/EG (artikel 2bis, onderdeel b, onder ii, tweede gedachtestreepje) moet het vervoer van herkauwers, niet zijnde herkauwers bestemd voor de slacht, vanuit een 20-kilometergebied naar een beperkingsgebied worden toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Het betreft hier niet alleen vervoer binnen Nederland, maar tevens vervoer vanuit een in Nederland gelegen 20-kilometergebied naar een Belgisch, Frans, Duits of Luxemburgs beperkingsgebied en vervoer vanuit aan Belgisch, Frans, Duits of Luxemburgs 20-kilometergebied naar het beperkingsgebied in Nederland. De voorwaarden voor vervoer van deze herkauwers vanuit een 20-kilometergebied naar het beperkingsgebied zijn thans de volgende:
Van de te vervoeren dieren moet maximaal 48 uur voor vertrek een bloedmonster worden genomen, ten behoeve van een PCR-test, waarvan binnen de genoemde 48 uur het resultaat negatief moet zijn gebleken. De houder van de herkauwers draagt er zorg voor dat degene die de monsters neemt ten behoeve van de PCR-test schriftelijk verklaart op welke datum en op welk tijdstip bij welke herkauwers de monsters zijn genomen. Deze verklaring, alsmede de uitslag van de PCR-test moeten gedurende 6 maanden op het bedrijf van verzending wordt bewaard. Tevens dient een kopie van de verklaring en een kopie van de testuitslag voorafgaand aan het vervoer aan de Algemene Inspectiedienst wordt verzonden. Dit kan per fax (faxnummer: 045-5461011) of per gewone post (postadres: AID, Postbus 234, 6460 AE Kerkrade). Daarnaast moeten de te verplaatsen herkauwers en de vervoermiddelen voorafgaand aan het vervoer een behandeling hebben ondergaan met middelen als bedoeld in artikel 13 (artikel 10 van de regeling). De herkauwers die op deze wijze naar een bedrijf in het beschermingsgebied zijn vervoerd, mogen vanaf het bedrijf van bestemming alleen naar de slacht worden afgevoerd (artikel 11, tweede lid en artikel 13a, tweede lid).
Vervoer van herkauwers uit het beperkingsgebied naar een slachthuis in een (deel van een) lidstaat waar geen bluetongue heerst
Thans is het mogelijk herkauwers vanuit het beperkingsgebied onder soepeler voorwaarden te verzenden naar een slachthuis in een (deel van een) lidstaat waar geen bluetongue is vastgesteld (artikel 7, derde lid, van de regeling). Het betreft de voorwaarden genoemd in artikel 4 en 5 van beschikking 2005/393/EG en hebben de volgende inhoud:
De herkauwers kunnen vervoerd worden als de VWA een risicoanalyse heeft uitgevoerd. Bij deze risicoanalyse wordt gekeken naar het mogelijk contact tussen de dieren en vectoren tijdens het vervoer naar het slachthuis, waarbij met bepaalde factoren rekening moet worden gehouden. Deze factoren zijn genoemd in artikel 4, onderdeel a, van beschikking 2005/393/EG. Als de uitkomst van de risicoanalyse positief uitvalt kunnen de dieren verzonden worden, mits de lidstaat van bestemming de verplaatsing van tevoren heeft goedgekeurd. Voorts mogen de herkauwers op de dag van het vervoer naar het slachthuis geen enkel verschijnsel vertonen dat wijst op een besmetting met bluetongue en dienen de dieren in door de VWA verzegelde vervoermiddelen naar het slachthuis vervoerd te worden.
Voor vervoer van diepgevroren sperma vanuit een 20-kilometergebied of het beperkingsgebied naar een (deel van een) lidstaat waar geen bluetongue is vastgesteld is niet langer toestemming van de lidstaat van bestemming vereist. Hiertoe is artikel 6 van de regeling gewijzigd.
Voorst is bijlage II van beschikking 2005/393/EG voor wat betreft de voorwaarden waaronder sperma, eicellen en embryo’s van herkauwers uit 20-kilometergebieden of beperkingsgebieden mogen worden vervoerd enigszins gewijzigd. De voorwaarden zijn in overeenstemming gebracht met de voorschriften die gelden op grond van de OIE-richtlijnen.
Tevens zijn voorwaarden opgenomen waaronder vers sperma uit 20-kilometergebieden of beperkingsgebieden mag worden vervoerd (bijlage II, onderdeel B, punt 2, van beschikking 2005/393/EG). Vers sperma mag vervoerd worden indien de donordieren ten minste 30 dagen vóór het begin van de spermawinning en gedurende de spermawinning zijn beschermd tegen aanvallen van vectoren en daarnaast zijn onderworpen aan:
– een serologische test vóór de eerste spermawinning en vervolgens elke 28 dagen gedurende de spermawinning en 28 dagen ná de laatste spermawinning en het resultaat van de testen negatief is, of
– een virusiolatietest aan het begin van de spermawinning, aan het einde van de spermawinning en 7 dagen ná de laatste spermawinning en het resultaat van de testen negatief is, alsmede elke 7 dagen gedurende de spermawinning, of
– een PCR-test aan het begin van de spermawinning, aan het einde van de spermawinning en 7 dagen ná de laatste spermawinning en het resultaat van de testen negatief is, alsmede elke 28 dagen gedurende de spermawinning.
Tevens dienen de dieren die met vers sperma geïnsemineerd worden ten minste 28 dagen op het bedrijf waar ze geïnsemineerd zijn onder observatie te blijven (artikel 13b van de regeling).
Recent onderzoek toont aan dat de knut Culicoïdes obsoletus, waarvan is aangetoond dat deze het virus verspreidt, zowel binnen als buiten de stal actief is. Gelet hierop vervalt de plicht tot opstallen van herkauwers in de 20-kilometergebieden.
Het is toegestaan om herkauwers, sperma, eicellen en embryo’s van herkauwers te verplaatsen binnen het beperkingsgebied indien hiervoor door een 20-kilometergebied moet worden gereden op voorwaarde dat er in het 20-kilometergebied niet wordt gelost of halt gehouden en, in geval het herkauwers betreft, de dieren en de vervoermiddelen op de plaats van lading of in elk geval vóór binnenkomst in het 20-kilometergebied een behandeling hebben ondergaan met middelen als bedoeld in artikel 13 (artikel 5, tweede lid, en artikel 7, tweede lid, van de regeling).
Wijziging 20-kilometergebieden Zuid-Nederland en Gelderland
Tot slot wordt in verband met twee bevestigde uitbraken van bluetongue in Nootdorp (Zuid-Holland) en Ellecom (Gelderland) de 20-kilometergebieden Zuid-Nederland en Gelderland uitgebreid. Hiertoe wordt bijlage I, onderdeel A en onderdeel C, bij de regeling aangepast.
In de toelichting bij de regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 11 oktober 2006 houdende wijziging (15) van de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 in verband met bevestigde uitbraken in Zeeland en Zuid-Nederland (TRCJZ/2006/3189) is onder meer melding gemaakt van een uitbraak van bluetongue in Maasbeek. In de plaats daarvan had Westmaas moeten zijn aangegeven.
De overige wijzigingen zijn van technische dan wel tekstuele aard.
De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
overeenkomstig het door de minister genomen besluit:
de Directeur-Generaal,
R.M. Bergkamp
Stcrt. 2006, 162; laatstelijk gewijzigd bij ministeriële regeling van 11 oktober 2006, TRCJZ/2006/3189.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2006-202-p13-SC77268.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.