Vergunning landelijk pagingnetwerk

7 december 2005

Nr. AT-EZ/5644333

De Minister van Economische Zaken,

Gelezen het verzoek van Entropia Networks NV van 19 mei 2005;

Gelet op artikel 3.3 van de Telecommunicatiewet en artikel 16 van het Frequentiebesluit;

Besluit:

§1 Begripsbepalingen

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

a. Agentschap Telecom: Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken;

b. Radioreglement: Radioreglement 2000 met bijlagen, behorende bij de op 6 november 1998 te Minneapolis tot stand gekomen Internationale Constitutie en Conventie van de Internationale Telecommunicatie Unie (Trb. 2004,48);

c. Pagingnetwerk: een éénrichting elektronisch communicatienetwerk voor het overbrengen van informatie of signalering tussen een basisstation en mobiele of vast opgestelde ontvangers.

§2 Verlening

Artikel 2

Aan Entropia Networks NV, hierna te noemen: de vergunninghouder, wordt een vergunning verleend voor het gebruik van de frequentie 164,350 MHz ten behoeve van een landelijk pagingnetwerk.

§3 Voorschriften en beperkingen

Artikel 3 (Frequentietechnische) gebruiksvoorwaarden

Het gebruik van de frequentie 164,350 MHz, vindt plaats met inachtneming van de volgende frequentietechnische voorwaarden:

a. Het kanaalraster is 20 kHz;

b. De veldsterkte op 60 km afstand in Duitsland en bepaald op 10 meter hoogte mag niet meer bedragen dan 12 dBµV/m 50% plaats- en 1% tijdwaarschijnlijkheid;

c. De veldsterkte op de grens met België en bepaald op 10 meter hoogte mag niet meer bedragen dan 12 dBµV/m 50% plaats- en 1% tijdwaarschijnlijkheid;

d. De radiozendapparaten dienen te voldoen aan het bepaalde bij of krachtens het Besluit randapparaten en radioapparaten (Stb. 2000, 143).

Artikel 4 Dienstverlening en uitrol van het netwerk

a. De vergunninghouder realiseert vóór 1 juli 2006 zijn dienstverlening via het pagingnetwerk.

b. De vergunninghouder realiseert met het pagingnetwerk uiterlijk op:

1° 1 januari 2007 ten minste een begin van dekking in de Randstad1;

2° 1 januari 2008 ten minste een begin van dekking in elke provincie.

Artikel 5 Planning pagingnetwerk

De vergunninghouder neemt bij de frequentieplanning van het pagingnetwerk de volgende overeenkomst in acht:

Agreement between the administrations of Austria, Belgium, the Czech Republic, Germany, France, Hungary, the Netherlands, Croatia, Italy, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Poland, Romania, the Slovak Republic, Slovenia, and Switzerland, on the Coordination of frequencies between 29.7 MHz and 39.5 GHz for the Fixed Service and Land Mobile Service (Berlijnovereenkomst 2003).

§4 Overige

Artikel 6 Informatieverstrekking

De vergunninghouder verstrekt op verzoek van het agentschap actuele gegevens betreffende het frequentiegebruik per locatie in het formaat volgens de bijlage.

Artikel 7 Wijzigingen

De vergunninghouder dient wijzigingen in de gegevens met betrekking tot de vergunning onmiddellijk schriftelijk aan Agentschap Telecom door te geven.

§5 Slotbepaling

Artikel 8 Duur van de vergunning

De beschikking treedt in werking met ingang van 1 januari 2006 en is geldig tot en met 1 september 2014.

Deze beschikking wordt met uitzondering van de bijlage in de Staatscourant geplaatst.

De Minister van Economische Zaken,namens deze:
B.T. van Duyvenvoorde,
hoofd Vergunningen
Agentschap Telecom.

stcrt-2005-243-p14-SC72850-1.gif

Ingevolge het bepaalde in artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag waarop zij is verzonden (9 december 2005) een bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van de beschikking waartegen het is gericht en de gronden van het bezwaar te bevatten. Het bezwaarschrift wordt ingediend bij de afdeling Juridische Zaken van het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken, Postbus 450, 9700 AL te Groningen.

1 De randstad Holland of de Randstad, het langzamerhand aaneengroeiende stedencomplex aan de westrand van Nederland: Rotterdam-Den Haag-Leiden-Haarlem-Amsterdam-Utrecht.

2 De vergunninghouder dient er rekening mee te houden dat de hierboven vermelde gegevensstructuur kan worden gewijzigd.

Naar boven