Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Ministerie van Verkeer en Waterstaat | Staatscourant 1998, 76 pagina 13 | Overig |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Ministerie van Verkeer en Waterstaat | Staatscourant 1998, 76 pagina 13 | Overig |
«Wet op de telecommunicatievoorzieningen»
31 maart 1998
nr. HDTP98/815/HR
Hoofddirectie Telecommunicatie en Post
De Minister van Verkeer en Waterstaat,
Gelet op artikel 40d, eerste lid, van de Wet op de telecommunicatievoorzieningen;
Besluit:
In dit besluit wordt verstaan onder college: college, genoemd in artikel 2, eerste lid, van de Wet Onafhankelijke post- en telecommunicatieautoriteit.
1. Een nummer als bedoeld in dit besluit bestaat uitsluitend uit cijfers.
2. De lengte van een nummer bedraagt vijf cijfers.
3. De in dit besluit bedoelde nummers die beschikbaar zijn voor toekenning of reservering bevinden zich uitsluitend in de nummerblokken die zijn aangegeven in de bij dit besluit behorende bijlage.
Een nummer dat is toegekend of gereserveerd, kan niet nogmaals worden toegekend of gereserveerd.
Aan de toekenning van een nummer worden de volgende voorschriften verbonden:
a. de nummerhouder neemt het bij dit besluit bepaalde alsmede de geldende aanbevelingen van de International Telecommunication Union (ITU-T) in acht;
b. de nummerhouder is verplicht het nummer te gebruiken voor een netwerkpunt in het transitdomein van het nationale telefoonverkeer, ten behoeve van een signaleringskoppeling voor openbare telefonie tussen het netwerkpunt waarvoor het nummer is aangevraagd, en één of meer andere netwerkpunten in het transitdomein van het nationale telefoonverkeer.
c. de nummerhouder die een nummer heeft toegekend gekregen waarmee hij de in onder b bedoelde koppeling kan realiseren en daarmee in zijn behoefte kan voorzien, kan niet nog een ander nummer aanvragen voor deze koppeling.
d. de nummerhouder kan het nummer alleen in Nederland gebruiken.
1. Indien een aanvraag om toekenning van een nummer strijdig is met dit besluit en de Minister van Verkeer en Waterstaat het voornemen heeft dit besluit zodanig te wijzigen dat inwilliging van de aanvraag alsdan mogelijk wordt, wordt de aanvraag vooruitlopend op de wijziging van dit besluit in behandeling genomen.
2. Bij de toekenning van nummers kan het college, indien dit in bijzondere gevallen naar het oordeel van het college gerechtvaardigd is, afwijken van artikel 4, onder d.
1. Indien nummers voor het tijdstip van de inwerkingtreding van dit besluit in gebruik waren bij een aanbieder van openbare telecommunicatiediensten, en indien deze de nummers wenst te behouden, dient deze binnen twee maanden na het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit een aanvraag in op grond van de gestelde regels in het Besluit aanvraagprocedure nummers en de Regeling administratieve procedure nummers.
2. De aanbieder van openbare telecommunicatiediensten blijft gerechtigd tot het gebruik van deze nummers totdat op de aanvraag door het college, is beslist, of - indien een aanvraag als bedoeld in het eerste lid met betrekking tot in gebruik zijnde nummers niet tijdig is ingediend - tot twee maanden na het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit.
3. Aanvragen worden niet eerder afgehandeld dan acht weken na het tijdstip van inwerkingtreden van dit besluit.
Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.
Dit besluit wordt aangehaald als: Nummerplan transitnetwerk signaleringspuntcodes.
Dit besluit met bijbehorende bijlage en toelichting zal in de Staatscourant worden geplaatst.
Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken nadat dit bekend is gemaakt een bezwaarschrift indienen bij de Minister van Verkeer en Waterstaat. Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en dient ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het bezwaar te bevatten.
Door de liberalisering van de telecommunicatiemarkt zijn er meerdere telefonienetwerken ontstaan, met een nationaal transitnetwerk voor de koppeling van die netwerken. De netwerkpunten in het nationale transitnetwerk maken gebruik van signaleringspuntcodes met netwerk indicator (NI) binair ’11’ (decimaal 3) waardoor deze codes zich onderscheiden van de internationale signaleringspuntcodes (ISPC’s).
Ze worden de transitnetwerk signaleringspuntcodes (TSPC’s) genoemd.
Het beheer van de TSPC’s is tot nu toe uitgevoerd door PTT Telecom. PTT Telecom en de overige aanbieders van openbare telecommunicatie diensten hebben er behoefte aan dat het beheer van TSPC’s aan een onafhankelijk orgaan wordt opgedragen.
Vanwege haar verantwoordelijkheid voor het Nederlands telecommunicatiebeleid op grond van de Wet op de telecommunicatievoorzieningen (WTV) heeft de Minister van Verkeer en Waterstaat het beheer van in Nederland toe te kennen TSPC’s toegewezen aan de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA), het college genoemd in artikel 2, eerste lid, van de Wet Onafhankelijke post- en telecommunicatieautoriteit. Deze taak past in de ontwikkelingen in EG-verband die zullen leiden tot het opdragen van de verantwoordelijkheid voor het beheer van nummerplannen aan een orgaan dat onafhankelijk is van de verschillende marktpartijen.
Dit besluit is getoetst aan mogelijke relevante, voor Nederland geldende notificatieverplichtingen. Daaruit blijkt dat de hierin opgenomen bepalingen niet tevoren behoeven te worden genotificeerd bij de Commissie van de Europese Gemeenschappen of bij een orgaan van een andere volkenrechtelijke organisatie.
Een nummerplan is volgens de definitie in artikel 1, eerste lid, onder dd, van de WTV een plan, houdende de bestemming van nummers, daaronder mede begrepen gegevens over lengte en samenstelling van de in het plan opgenomen nummers.
Ook het onderhavige Nummerplan transitnetwerk signaleringspuntcodes legt de relatie vast tussen nummers en hun bestemmingen.
Er wordt slechts één bestemming onderscheiden, namelijk de categorie van signaleringspuntcode’s binnen het nationale transitnetwerk in Nederland. TSPC’s moeten worden gezien als de adressen van telefooncentrales en overige apparaten die een rol spelen in het proces van informatie-uitwisseling tussen telefooncentrales.
Op grond van het onderhavige nummerplan kunnen 16384 nummers worden toegekend of gereserveerd ten behoeve van de aanvragers van nummers. De toekenning of reservering van nummers is opgedragen aan OPTA. Het nummerplan ligt bij OPTA ter inzage evenals een overzicht van de toegekende of gereserveerde nummers.
Het onderhavige nummerplan is gebaseerd op artikel 40d, eerste lid, van de WTV dat is vastgesteld bij de wet van 28 maart 1996 tot wijziging van de Wet op de telecommunicatievoorzieningen, de Mediawet, de Radio-Omroep-Zender-Wet 1935 en het Wetboek van Strafvordering in verband met de liberalisering van kabelgebonden telecommunicatie-inrichtingen (kabelgebonden telecommunicatie), (Stb. 1996, 320).
Tevens is het onderhavige nummerplan in lijn met de ITU-T Aanbeveling Q.708 Specifications of signalling system no. 7 (SS7) numbering of international signalling point codes en daarmee gerelateerde ITU-T Aanbevelingen Q.701 tot en met Q.707.
Een nummer is volgens de definitie in artikel 1, eerste lid, onder cc, van de WTV: cijfers, letters of andere symbolen, al dan niet in combinatie, die dienen voor toegang tot of identificatie van gebruikers, netwerkexploitanten, diensten, netwerkaansluitpunten of andere netwerkelementen.
Het onderhavige nummerplan bevat nummers die alleen uit cijfers bestaan. In deze nummers komen geen letters of andere symbolen voor. De lengte van deze nummers bedraagt 5 cijfers.
Het onderhavige nummerplan baseert zich op de structuur van het Nummerplan internationale signaleringspuntcodes. Deze structuur is in enigszins gewijzigde vorm toegepast op de transitnetwerk signaleringspuntcodes. Binnen het domein van de TSPC’s worden 8 zones (0 t/m 7) onderscheiden van elk 2048 nummers en de TSPC’s worden toegekend te beginnen vanuit zone 0.
Een TSPC bestaat uit decimaal 5 cijfers waarvan het eerste cijfer de zone aangeeft, de middelste drie cijfers het netwerk of deel daarvan, en het laatste cijfer het signaleringspunt. Een TSPC wordt vertaald in het netwerk naar een 14 cijferige binaire code, een unieke identificatie van een netwerkpunt volgens het signaleringssysteem SS7.
Voorbeeld transitnetwerk signaleringspuntcode:
De Minister van Verkeer en Waterstaat,
A. Jorritsma-Lebbink
Bijlage als bedoeld in artikel 2, derde lid, van het Nummerplan transitnetwerk signaleringspuntcodes
Relatie tussen nummers (zone-netwerkdeel-punt) en hun bestemmingen
De Minister van Verkeer en Waterstaat,
A. Jorritsma-Lebbink.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-1998-76-p13-SC13510.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.