Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden

Datum publicatieOrganisatieJaargang en nummerRubriek
Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)Staatscourant 1998, 204 pagina 26Overig

Melding voorgenomen concentratie

Zaaknummer: 1130/Euretco ‐ Hollands Winkel Bezit

1. Op 22 oktober 1998 heeft de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin is medegedeeld dat Euretco N.V. voornemens is zeggenschap te verkrijgen, in de zin van artikel 27, onder b, van de Mededingingswet, over Hollands Winkel Bezit B.V.

2. De bedrijfsactiviteiten van de betrokken ondernemingen zijn:

- voor Euretco: Euretco is een in- en verkooporganisatie in de non-food sector. Haar activiteiten zijn in- en verkoopactiviteiten en organisatie van samenwerkingsverbanden; zakelijke dienstverlening; detailhandelsactiviteiten door middel van eigen winkels en converteractiviteiten (ontwerp en levering van private labels);

- voor Hollands Winkel Bezit: detailhandel in dames- en herenbovenkleding middels haar winkel(ketens) Witteveen Mode, Adam Herenmode, Casual Wear Shops, La Ligne en Wessel.

3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over deze voorgenomen concentratie wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan de Nederlandse mededingingsautoriteit. Opmerkingen dienen uiterlijk 7 dagen na publicatie van deze mededeling op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Sectie Concentratiecontrole

Postbus 16326

2500 BH Den Haag

telefoon: 070-3303330

telefax: 070-3303370


De directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit,
Voor deze:
R.J.P. Jansen, hoofd Concentratiecontrole.