Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Minister van Financiën van 13 juni 2018, 2018-0000102591, tot opheffing van het baten-lastenagentschap Agentschap SZW

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Minister van Financiën,

Gelet op artikel 8, eerste lid, van de Regeling agentschappen;

Besluiten:

Artikel 1

Het baten-lastenagentschap Agentschap SZW, ingesteld bij besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Minister van Financiën van 9 december 2002 (Staatscourant 2002, 241), wordt opgeheven.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 januari 2018.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Opheffingsbesluit baten-lastenagentschap Agentschap SZW.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

De Minister van Financiën, W.B. Hoekstra

TOELICHTING

Dit besluit is het sluitstuk van de procedure waarmee het baten-lastenagentschap Agentschap SZW wordt opgeheven.

Het baten-lastenagentschap Agentschap SZW is ingesteld bij besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Minister van Financiën van 9 december 2002 (Staatscourant 2002, 241). Het Agentschap SZW is, als uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, uitvoerder van brede opdrachten op het terrein van werk en inkomen.

In 2016 is het Agentschap SZW gestart met een strategische heroriëntatie die heeft geleid tot een nieuwe strategische visie. In deze visie wil het Agentschap SZW zich verder ontwikkelen tot een brede uitvoeringsorganisatie zowel binnen het departement als daarbuiten. Op die manier kunnen beleidsdirecties beter ondersteund worden bij het opzetten en uitvoeren van complexe en beleidsrijke opdrachten. Daarnaast blijft het Agentschap SZW bij zijn kernkwaliteit als stabiele uitvoerder die de rechtmatige en efficiënte uitvoering van Europese Subsidies borgt. Bij het verder invulling geven aan deze strategische visie is de conclusie getrokken dat een uitvoeringsdirectie de best passende organisatievorm is.

Derhalve heb ik besloten om per 1 januari 2018 het baten-lastenagentschap Agentschap SZW om te vormen tot de directie Uitvoering Van Beleid van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De resterende activa, passiva, rechten en verplichtingen zijn overgegaan naar het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ingevolge artikel 8 van de Regeling agentschappen wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de opheffing van het baten-lastenagentschap Agentschap SZW. De Algemene Rekenkamer ontvangt een kopie van dit opheffingsbesluit.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

Naar boven