22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie

Nr. 2256 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 8 december 2016

Per brief van 16 december 2015 (Kamerstuk 22 112, nr. 2032) heeft uw Kamer aangegeven het instrument van een parlementair behandelvoorbehoud in te zetten voor de EU-voorstellen in het pakket energie-unie.

Op 30 november jl. publiceerde de Europese Commissie een pakket met voorstellen ter implementatie van de energie-unie, het zogenaamde Winterpakket.1 Het gaat om twaalf voorstellen, waarvan negen voorstellen onder mijn verantwoordelijkheid vallen. Verder valt één voorstel onder de verantwoordelijkheid van de Minister voor Wonen en Rijksdienst, één voorstel onder de verantwoordelijkheid van de Minister van Infrastructuur en Milieu en één voorstel onder de verantwoordelijkheid van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.

Vanwege de grote hoeveelheid aan voorstellen in het pakket en de onderlinge dwarsverbanden tussen de voorstellen zal het kabinet voor een gedegen afweging meer tijd nodig hebben. Mede namens de Minister voor Wonen en Rijksdienst, de Minister van Infrastructuur en Milieu en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, wil ik hierbij aangeven dat het streven is om de BNC-fiches zo spoedig mogelijk, uiterlijk 13 januari 2017, aan uw Kamer te sturen.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven