22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie

Nr. 2242 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 4 november 2016

De griffier van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu heeft mij bij brief van 30 juni en vervolgens bij brief van 8 september verzocht om de conceptkabinetsreacties te sturen op een aantal raadplegingen van de Europese Commissie op het gebied van transport en milieu. Ik reageer mede namens de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.

Hierbij bied ik u de Kabinetsreactie aan op de raadpleging elektronische tolheffing (herziening richtlijn 2004/52/EC en besluit 2009/750/EC), zoals deze recent naar de Europese Commissie is gestuurd1. Inmiddels kan ik u melden dat ik besloten heb geen reactie te sturen met betrekking tot de raadpleging ten aanzien van de Verordeningen 1071/2009 en 1072/2009.

Indien ik besluit een reactie te sturen op de andere raadplegingen op het gebied van transport die worden genoemd dan zal ik u deze in afschrift doen toekomen, in lijn met de eerder met de Kamer gemaakte afspraken over de toezending van kabinetsreacties op raadplegingen van de Europese Commissie.

Over de reeds aan de Europese Commissie gestuurde Kabinetsreacties op de raadplegingen over de monitoring en rapportage van brandstofverbruik en CO2-uitstoot van zware bedrijfsvoertuigen en de herziening van verordeningen 443/2009 en 510/2011 over de CO2-prestaties van lichte voertuigen, zal de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu u voorafgaand aan het AO dieselfraude op 21 december a.s. informeren.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus


X Noot
1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

Naar boven