2. De in het eerste lid bedoelde gewassen zijn:
a. alle fruitgewassen;
b. alle bosbouwgewassen;
c. alle laan-, park- en sierbomen;
d. alle overige winterharde of halfwinterharde houtige gewassen;
e. alle vaste planten;
f. alle kruidachtige bloemgewassen, die vegetatief worden vermeerderd
en in aanmerking komen om uitsluitend of overwegend voor sierdoeleinden te
worden geteeld, met uitzondering van bloembollen als bedoeld in artikel 1
van het Landbouwkwaliteitsbesluit bloembollen;
g. alle kruidachtige en houtige gewassen, welke in aanmerking komen om
uitsluitend of overwegend te worden geteeld als kamerplant;
h. roos (Rosa L.);
i. prei, sjalot, ui, knoflook (Allium L.), kervel (Anthriscus cerefolium
(L.) Hoffm.), selderij (Apium Graveolens L.), asperge (Asparagus officinalis
L.), kroot, rode biet, snijbiet (Beta vulgaris L.), Chinese kool (Brassica
rapa L.), meiraap, bladmosterd (Brassica juncea (L.) Czern, et Coss.), koolraap
(Brassica napa L.), bloemkool, boerenkool, broccoli, koolrabi, rode kool,
savooiekool, spruitkool, witte kool (Brassica oleracea L.), paprika, peper
(Capsicum annuum L.), andijvie (Chichorium endivia L), groenlof, roodlof,
witlof (Chichorium intybus L.), watermeloen (Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum.
et Nakai), meloen (Cucumis melo L.), augurk, komkommer (Cucumis sativus L.),
courgette (Cucurbita pepo L.), pompoen (Cucurbita maxima Duchesne), kardoen
(Cynara cardundulus L.), wortel (Daucus carota L.), venkel (Foenicum vulgare
Mill.), sla (Lactuca sativa L.), tuinkers (Lepidium sativum L.), tomaat (Lycopersicon
lycopersicum (L.) Karsten ex Farwell), pastinaak (Pastinaca sativa L.), peterselie
(Petroselinum crispum (Mill.) Nyman ex A. W. Hill), pronkboon (Phaseolus coccineus
L.), boon (Phaseolus vulgaris L.), doperwt, peul (Pisum sativum L.), postelein
(Portulaca oleracea L.), radijs, ramenas (Raphanus sativus), rabarber (Rheum
rhabarbarum L.), schorseneer (Scorzonera hispanica L.), aubergine (Solanum
melongena L.), spinazie (Spinacia oleracea L.), veldsla (Valerianella locusta
(L.) Laterrade), tuinboon (Vicia faba L.), suikermaïs (Zea mays L.);
j. Cichorei voor de industrie (Cichorium intybus L.);
k. alle specerijgewassen, geneeskrachtige en aromatische kruiden;
l. aardbei (Fragaria L.).