Kennisgeving Ontwerpbesluit wijziging Reglement van Bestuur voor het Hoogheemraadschap van Rijnland

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben het Ontwerpbesluit wijziging Reglement van Bestuur voor het Hoogheemraadschap van Rijnland vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Het ontwerpbesluit ligt van vrijdag 28 juni 2024 tot en met donderdag 8 augustus 2024 ter inzage. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijzen op het ontwerpbesluit naar voren brengen.

Aanleiding van het ontwerpbesluit

Op 9 december 2022 is de Waterschapswet gewijzigd in verband met het schrappen van de geborgde zetels voor de categorie bedrijven, het schrappen van de eis dat ten minste één lid van het dagelijks bestuur houders is van een geborgde zetel en het introduceren van een vaste verdeling van de resterende geborgde zetels voor de categorieën ongebouwd en natuurterreinen (Staatsblad 2022, nr. 517). De wetswijziging maakt het noodzakelijk dat het reglement van bestuur moet worden aangepast.

Daarnaast heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland gevraagd om de Kikkerpolder in de gemeente Leiden in waterschapsverband te brengen, waarmee het hoogheemraadschap het waterbeheer in het gebied kan voeren. Ook heeft het hoogheemraadschap gevraagd om de kaart bij het reglement van bestuur, waarop het beheergebied van het hoogheemraadschap is aangegeven, aan te passen in verband met een aantal grenswijzigingen als gevolg van bestuurlijke afspraken met Rijkswaterstaat en het naburige Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Tot slot wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om kennelijke verschrijvingen en onjuiste wetsverwijzingen te herstellen.

Hoe kunt u het ontwerpbesluit raadplegen?

Het Ontwerpbesluit wijziging Reglement van Bestuur voor het Hoogheemraadschap van Rijnland is zowel fysiek als digitaal te raadplegen. Digitaal zijn de stukken via www.zuid-holland.nl/terinzage en www.noord-holland.nl/Actueel/Terinzageleggingen te raadplegen.

U bent daarnaast welkom om gedurende de geldende bezoekuren de stukken te raadplegen op het Provinciehuis van Zuid-Holland. Het bezoekadres is Zuid-Hollandplein 1, 2596 AA te Den Haag. U kunt zich daarvoor melden bij het Loket.

Indien u het ontwerpbesluit bij de provincie Noord-Holland wilt inzien, of voor nadere inlichtingen, kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 023 - 514 38 53 of via lantingj@noord-holland.nl.

Hoe kunt u een zienswijze indienen?

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijzen naar voren brengen. U kunt uw zienswijze bij voorkeur per post richten aan:

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

Postbus 90602

2509 LP Den Haag

Vermeld u hierbij in ieder geval uw naam, adresgegevens en het volgende kenmerk: DOS-2024-0001160.

Uw zienwijze kunt u ook digitaal indienen via het emailadres h.el.arbiati@pzh.nl.

Vervolg

Na afloop van de periode van terinzagelegging ontvangen de indieners van een zienswijze een reactie van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. De reactie zal met Gedeputeerde Staten van Noord-Holland worden afgestemd. De zienswijzen en de reactie daarop zullen samen met het ontwerpbesluit ter besluitvorming aan Provinciale Staten van Zuid-Holland en Provinciale Staten van Noord-Holland worden voorgelegd.

Algemene informatie of vragen?

Voor algemene informatie of vragen kunt u een e-mail sturen aan zuidholland@pzh.nl of bellen met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 070 - 4416611.

Naar boven