Publicatie ontwerpbeschikking Wet natuurbescherming, zuidelijk deel van deelgebied Berkheide, onderdeel van Natura 2000-gebied Meijendel & Berkheide

Onderwerp

Omgevingsdienst Haaglanden maakt namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat het voornemen bestaat om een ontheffing te verlenen voor het opzettelijk vangen en (worstcase) doden, het opzettelijk verstoren, het beschadigen of vernielen van voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van de rugstreeppad en de zandhagedis, alsmede het anders dan voor verkoop, onder zich hebben en vervoeren van de rugstreeppad, de zandhagedis en de groenknolorchis. Daarnaast wordt ontheffing aangevraagd voor het vernielen van het glad biggenkruid en het opzettelijk afsnijden, ontwortelen of vernielen van de groenknolorchis. De ontheffing is aangevraagd voor het overtreden van verboden ten aanzien van beschermde soorten als gevolg van de aanleg van de infiltratieplassen 21 en 22, de aanleg van twee bijbehorende onderhoudspaden en het gebruik en de aanleg van tijdelijke werkwegen. Daarnaast vindt ook natuurontwikkeling en herstel plaats in Joppedel. De locatie betreft het zuidelijk deel van deelgebied Berkheide, onderdeel van Natura 2000-gebied Meijendel & Berkheide.

Zienswijze en inzage

De ontwerpbeschikking en de relevante documenten liggen vanaf 29 juni 2024 tot en met 9 augustus 2024 ter inzage bij de gemeenten Katwijk en Wassenaar. Gedurende deze termijn kan een belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen. Een zienswijze moet het zaaknummer 01093505, naam en adres van de indiener en de dagtekening bevatten.

Een zienswijze moet worden gezonden aan Omgevingsdienst Haaglanden, Postbus 14060, 2501 GB Den Haag, of via e-mail: vergunningen@odh.nl.

Voor informatie over het inzien van de ontwerpbeschikking en de relevante documenten verwijzen wij u naar de website van de volgende gemeenten:

Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Voor deze procedure geldt op grond van overgangsrecht nog het oude recht, in dit geval de Wet natuurbescherming.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen en/of (fysieke) ter inzagelegging van de beschikking en de relevante documenten kunt u zich wenden tot de afdeling Toetsing & Vergunningverlening Milieu, e-mailadres: vergunningen@odh.nl.

Naar boven