Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunningen cluster 4 Warmtetransportleiding Rijswijk – Leiden en aanlandlocatie

De provincie Zuid-Holland heeft in het kader van het project WarmtelinQ twee aanvragen voor een omgevingsvergunning ontvangen (cluster 4). Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland treden in dat project op als coördinerend bevoegd gezag. Het betreft twee aanvragen voor een omgevingsvergunning voor werkzaamheden van Vattenfall op de aanlandlocatie in Leiden west. De aanvragen staan hieronder vermeld:

Bevoegd gezag

Omgevingsvergunning voor:

Dagelijks bestuur van Hoogheemraadschap van Rijnland

  • Beperkingengebiedactiviteit bij waterstaatswerken in beheer bij het Hoogheemraadschap van Rijnland (voor tijdelijke aanpassingen in de waterhuishouding als gevolg van werkzaamheden Vattenfall)

Rijkswaterstaat

  • Beperkingengebiedactiviteit bij wegen in beheer bij Rijkswaterstaat (tijdelijke af- en opritten rijkswegen in verband met werkzaamheden Vattenfall)

Waarom publiceert de provincie Zuid-Holland dit bericht?

Op grond van het overgangsrecht van de Omgevingswet geldt voor het project WarmtelinQ de nieuwe coördinatieregeling uit afdeling 3.5 Algemene wet bestuursrecht. Dat betekent dat de initiatiefnemers de benodigde omgevingsvergunningen aanvragen bij de provincie Zuid-Holland, die deze aanvragen daarna doorstuurt aan de bevoegde gezagen ter inhoudelijke beoordeling en besluitvorming. Door deze kennisgeving weet u dat er misschien iets verandert in uw omgeving. Dan kunt u op tijd reageren als u het hier niet mee eens bent.

Wanneer wordt er een besluit genomen over de aangevraagde omgevingsvergunningen?

Bovenstaande aanvragen zijn op 12-06-2024 ontvangen en op 13-06-2024 Op deze aanvragen is de reguliere procedure van toepassing. Dat betekent dat de bevoegde gezagen binnen een beslistermijn van 8 weken op deze aanvragen moeten beslissen. Deze termijn kan worden verlengd met 6 weken.

Aangezien op deze aanvragen afdeling 3.4 van de Awb niet van toepassing is, kunnen er tegen de aanvragen of beschikkingen geen zienswijzen worden ingediend. Als er besluiten op de aanvragen zijn genomen, publiceert de provincie Zuid-Holland een nieuwe kennisgeving. Vanaf dat moment kunt u de documenten met informatie over de omgevingsvergunningen opvragen en hierop reageren. U kunt nu nog niet reageren.

Wilt u meer informatie?

Voor vragen over beide aanvragen kunt u bellen met de provincie Zuid-Holland, via tel. Nummer 070 441 66 11. Voor meer informatie over de procedures voor het project WarmtelinQ kunt u terecht op de website van de provincie Zuid-Holland WarmtelinQ Rijswijk - Leiden - Provincie Zuid-Holland. Aanvullende informatie over het project zelf kunt u vinden op de website van WarmtelinQ: https://www.warmtelinq.nl. U kunt daar ook aangeven dat u de projectnieuwsbrief wilt ontvangen.

Naar boven