Vaststelling derde wijzigingsplan PIP waterberging en natuur Zuidelijk Westerkwartier

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben op 4 juni 2024 het 'Derde wijzigingsplan PIP Waterberging en Natuur Zuidelijk Westerkwartier' vastgesteld. Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met ingang van woensdag 19 juni 2024 gedurende zes weken ter inzage.

Inhoud

In het Zuidelijk Westerkwartier vindt een gebiedsontwikkeling plaats waarbij waterbergingsgebieden worden ingericht, gecombineerd met inrichting van het Natuur Netwerk Nederland (NNN) in de gemeente Westerkwartier. De percelen die zijn opgenomen in het derde wijzigingsplan liggen binnen het Provinciaal inpassingsplan Waterberging en Natuur Zuidelijk Westerkwartier. Hierin zijn wijzigingsbevoegdheden opgenomen om bestemmingen aan te passen als dit past binnen de vastgestelde inrichtingsplannen. De wijzigingen worden doorgevoerd vanwege aankoop van gronden, ruilingen tussen verschillende partijen in het gebied en het vastleggen van de situatie na oplevering van enkele deelprojecten.

Tegen het ontwerp-wijzigingsplan is één zienswijze naar voren gebracht. Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp-wijzigingsplan dat eerder ter inzage heeft gelegen.

Terinzagelegging

U kunt het wijzigingsplan digitaal raadplegen via het Omgevingsloket: https://omgevingswet.overheid.nl, onder Regels op de kaart. Op deze website kunt u op “Locatie zoeken” of kunt u via “document zoeken” het plan oproepen via het invullen van het plannummer. De directe link is: https://omgevingswet.overheid.nl/.

Het digitale plan is eveneens te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.9920.WP3waterbergingZWK-VA01.

Daarnaast is een afdruk van het digitale met ingang van 19 juni 2024 in te zien bij:

  • 1.

    Het gemeentehuis te Zuidhorn;

  • 2.

    De provincie Groningen, Sint Jansstraat 4 te Groningen.

Instellen beroep

Met ingang van 19 juni 2024 tot en met 31 juli 2024 kan tegen het vastgestelde inpassingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Een belanghebbende;

  • Een niet-belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp of kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om zienswijzen naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet worden gestuurd naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het inpassingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, 1 augustus 2024. De mogelijkheid bestaat om de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak te verzoeken - als voorlopige voorziening - de inwerkingtreding op te schorten in afwachting van de behandeling van het beroep. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het inpassingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gestuurd naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Met uw elektronische handtekening (DigiD) is het ook mogelijk om digitaal een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket.

Voor het behandelen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Raad van State; www.raadvanstate.nl.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot team Natuur van de provincie Groningen via telefoonnummer 050-316 49 11.

 

Naar boven