Ontwerp Delegatiebesluit provinciale omgevingsverordening Flevoland

Met dit bericht laat provincie Flevoland u weten dat er misschien iets verandert in uw buurt. Provincie Flevoland is van plan een Delegatiebesluit provinciale omgevingsverordening Flevoland op te stellen. Hiervoor hebben Provinciale staten op 29 mei 2024, een Ontwerp Delegatiebesluit provinciale omgevingsverordening Flevoland vastgesteld.

U mag hierop reageren. Dit heet het indienen van een zienswijze.

Sinds 1 januari 2024 is het Delegatiebesluit Omgevingsverordening provincie Flevoland van kracht. Met dat delegatiebesluit op grond van artikel 2.8 Omgevingswet hebben Provinciale Staten van Flevoland de bevoegdheid gedelegeerd aan Gedeputeerde Staten van Flevoland om delen van de Omgevingsverordening vast te stellen en te wijzigen.

Met ingang van 1 januari 2024 is als gevolg van de Verzamelwet Omgevingswet 2023 (Staatsblad 2023, 376) het tweede lid van artikel 2.22 tweede lid Omgevingswet komen te vervallen. Dit artikel bood Gedeputeerde Staten de mogelijkheid om bepaalde soorten regels in de omgevingsverordening te stellen. Die expliciete mogelijkheid is niet nodig omdat ook met de delegatiemogelijkheid in artikel 2.8 van de Omgevingswet kan worden voorzien in een bevoegdheid voor gedeputeerde staten om de omgevingsverordening te wijzigen. Om die reden is het tweede lid van artikel 2.22 Omgevingswet komen te vervallen en dient het delegatiebesluit te worden gewijzigd.

Met het Ontwerp Delegatiebesluit provinciale omgevingsverordening Flevoland wordt de bestaande uitvoeringspraktijk wordt voortgezet. De regels in de Omgevingsverordening die van technische aard of spoedeisende wijzigingen kunnen hierdoor sneller en doelmatiger worden doorgevoerd. Voor de leesbaarheid is gekozen om een nieuw delegatiebesluit op te stellen en niet voor een wijziging ervan. De wijzigingen ten opzichte van het geldende delegatiebesluit zijn zichtbaar weergegeven in een informatieve versie van het ontwerp delegatiebesluit.

Reageren

Het ontwerp delegatiebesluit en de achterliggende stukken bij deze publicatie vindt u door te klikken op ‘Bekijk documenten’ (links in de kolom). Als de termijn voor inzage van de zienswijze voorbij is zijn er geen documenten meer beschikbaar via deze link.

Liever een papieren versie inzien? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Het indienen van een zienswijze kan tot en met zes weken na deze publicatie. Provincie Flevoland gebruikt de ingediende zienswijzen bij het definitieve besluit over het Ontwerp Delegatiebesluit provinciale omgevingsverordening Flevoland.

Zienswijze indienen

We ontvangen uw zienswijze het liefst per e-mail: info@flevoland.nl. Per brief reageren mag ook. Vermeld altijd het onderwerp: Ontwerp Delegatiebesluit provinciale omgevingsverordening Flevoland. Noem ook de datum waarop u reageert, uw naam en adresgegevens. Liever telefonisch uw zienswijze indienen? Maak hiervoor eerst een afspraak via 0320 – 265 265.

Contact

Voor informatie over de inhoud of de procedure, kunt u terecht bij provincie Flevoland, Visarenddreef 1 te Lelystad.

Bel 0320 – 265 265 of mail naar info@flevoland.nl.

Naar boven