Intrekking uitzondering in tegemoetkoming faunaschade in de Beleidsregel Natuur 2024 bij toestemming voor populatiebeheer

Gedeputeerde Staten van Overijssel,

 

gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 15.53 van de Omgevingswet,

 

maken bekend dat zij in de vergadering van 4 juni 2024 het volgende besluit met kenmerk 2024-014858 hebben genomen:

Artikel I (Beleidsregel Natuur 2024)

A

In artikel 6.2, vierde lid, wordt «, of opdracht met beperkingen als bedoeld in artikel 6.5, onder d, moet van de vrijstelling of opdracht» vervangen door «moet van de vrijstelling».

 

B

Artikel 6.5 sub d vervalt.

 

C

In de toelichting op artikel 6.2, vierde lid, wordt de paragraaf «Vrijstelling of opdracht» vervangen door «Vrijstelling

 

Als er sprake is van een provinciale vrijstelling met beperkingen moet daarvan – evenals van een vergunning - adequaat gebruik worden gemaakt om voor een tegemoetkoming in aanmerking te komen. Dit wordt op eenzelfde manier beoordeeld als het adequaat gebruik van een vergunning, zoals hiervoor omschreven.».

 

D

In de toelichting op artikel 6.2, vierde lid, vervalt in de paragraaf «Controle gegevens» de zinsnede «(of opdracht)».

 

E

In de toelichting op artikel 6.5 vervalt in de paragraaf «SUB A t/m F» de alinea «Geen tegemoetkoming wordt verleend als de schade is aangericht door een dier, als er op basis van artikel 5.1 lid 2 onder g Omgevingswet voor dat doel een opdracht is gegeven om de omvang van de populatie te beperken. Er zijn dan voldoende mogelijkheden om de schade te voorkomen of te beperken.».

Artikel II (Inwerkingtreding)

Dit besluit treedt in werking op de dag na publicatie in het Provinciaal Blad.

 

Naar boven