Kennisgeving terinzagelegging goedkeuring projectplan Waterwet “Herinrichting Run Stevert, Heers en Grootgoor fase 2” en omgevingsvergunning bouwen

Goedkeuring projectplan Waterwet

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 28 mei 2024 het door het dagelijks bestuur van waterschap De Dommel op 14 mei 2024 vastgestelde projectplan “Herinrichting Run Stevert, Heers en Grootgoor fase 2” goedgekeurd. In samenwerking met de provincie neemt het waterschap in het beekdal van de Run het voortouw bij de uitvoering van de N2000-instandhoudingsmaatregelen, maatregelen ter uitvoering van de Kaderrichtlijn Water en de realisatie van het Natuurnetwerk Brabant.

Gedeputeerde Staten hebben op 1 juni 2022 besloten op de realisering van het project “Herinrichting Run Stevert, Heers en Grootgoor fase 2”, hoofdstuk 5, paragraaf 2, van de Waterwet van toepassing te verklaren. Dit betekent dat Gedeputeerde Staten bevorderen dat de besluiten, die voor de uitvoering van het projectplan nodig zijn, op gecoördineerde wijze worden voorbereid.

Omgevingsvergunning bouwen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veldhoven hebben op 8 februari 2023 een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een brug.

Openbare voorbereidingsprocedure

Het ontwerp-projectplan inclusief m.e.r.-beoordelingsbesluit en het ontwerp-besluit omgevingsvergunning bouwen hebben van 1 september 2022 tot en met 12 oktober 2022 ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn 9 zienswijzen ingediend. De beantwoording van de zienswijzen is opgenomen in de Nota van zienswijzen behorende bij het projectplan. De zienswijzen hebben aanleiding gegeven het projectplan gewijzigd vast te stellen. Ook zijn er ambtshalve wijzigingen doorgevoerd.

TerinzageleggingHet goedkeuringsbesluit, het projectplan, de omgevingsvergunning bouwen en bijbehorende relevante stukken zijn in te zien met ingang van 6 juni 2024 tot en met 17 juli 2024 op de volgende locaties:

 

  • Digitaal via het digitale publicatieblad van de provincie Noord-Brabant op www.officielebekendmakingen.nl. De documenten zijn in deze publicatie te vinden onder “Bekijk documenten” (zie linker kolom).

  • Op afspraak kunnen de stukken op werkdagen ook digitaal worden ingezien bij de volgende instanties tijdens de daar gebruikelijke openingstijden:

    • -

      waterschap De Dommel, Bosscheweg 56, te Boxtel

    • -

      provincie Noord-Brabant, Brabantlaan 1, ’s-Hertogenbosch

  • Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer Wilco van Varik van waterschap De Dommel, via 06 55686908 of wvvarik@dommel.nl

Beroep instellen

Tegen de besluiten kan gedurende de beroepstermijn (van 6 juni 2024 tot en met 17 juli 2024) beroep worden ingesteld.

Beroep kan worden ingesteld in eerste en enige instantie bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het beroepschrift moet naam en adres bevatten van degene(n) die beroep instellen, vermelden tegen welk besluit het beroep wordt ingesteld en de gronden vermelden waarop het beroep berust; ook dient het beroepschrift ondertekend en gedagtekend te zijn. Daarnaast dient een kopie van het besluit/de besluiten waartegen beroep wordt ingesteld te worden meegestuurd.

In deze beroepsprocedure worden de eventuele beroepen tegen alle besluiten gelijktijdig behandeld. Voor het indienen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Na de beroepsprocedure is het niet mogelijk om hoger beroep in te stellen.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via de site van het digitale loket Rechtspraak. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Meer informatie over het instellen van beroep, het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening en het te betalen griffierecht treft u aan op www.raadvanstate.nl

Crisis- en herstelwet

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke beroepsgronden tegen het besluit worden aangevoerd. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het instellen van pro forma beroep is niet mogelijk. Belanghebbenden wordt verzocht in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Verzoek om voorlopige voorziening

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van dit projectplan, het goedkeuringsbesluit en de omgevingsvergunning bouwen niet. Degenen die van oordeel zijn dat dit plan/de besluiten geheel of gedeeltelijk moeten worden geschorst, dienen hiertoe een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening te richten aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voorwaarde voor het vragen van een voorlopige voorziening is, dat er sprake is van een spoedeisend belang. Voor het treffen van een voorlopige voorziening is eveneens een griffierecht verschuldigd.

's-Hertogenbosch, 5 juni 2024

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Naar boven