Provincie Overijssel Kennisgeving terinzagelegging vastgesteld Provinciaal Inpassingsplan Vloedbeltverbinding: terinzagelegging start opnieuw in verband met ontbreken van een bijlage.

Op 27 maart 2024 hebben Provinciale Staten het definitieve Provinciale Inpassingsplan (PIP), de Reactienota en overige bijlagen voor de Vloedbeltverbinding vastgesteld. Op basis van de binnengekomen zienswijzen is het ontwerp-PIP op verschillende onderdelen aangepast. Van het vastgestelde PIP is al eerder kennisgeving gedaan en daarbij is aangegeven dat het PIP van woensdag 17 april tot en met dinsdag 28 mei 2024 ter inzage lag (zie Provinciaal blad 2024 5091 en 6577). Daarbij is vergeten om de Reactienota zienswijzen Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan Vloedbeltverbinding toe te voegen aan de Toelichting van het Provinciaal Inpassingsplan. Daarom wordt het PIP (inclusief Reactienota en overige bijlagen) opnieuw ter inzage gelegd.

Terinzagelegging PIP

Het vastgestelde PIP (inclusief de Reactienota en de overige bijlagen) ligt vanaf vrijdag 24 mei tot en met donderdag 4 juli 2024 opnieuw ter inzage. Gedurende deze periode is het PIP digitaal beschikbaar via www.overijssel.nl/loket/terinzageleggingen of via https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/document?documentID=NL.IMRO.9923.ipVbeltverbinding-va01.

Ook is het PIP als inkijkexemplaar tijdens kantooruren beschikbaar in het provinciehuis van Overijssel, Luttenbergstraat 2, ZWOLLE) en in de gemeentehuizen van Almelo (Haven Zuidzijde 30, 6707 EX ALMELO) en Borne (Rheineplein 1, 7622 DG BORNE).

Indienen beroep gewijzigd vastgesteld PIP

In de periode van vrijdag 24 mei tot en met donderdag 4 juli 2024 kan wederom tegen het PIP beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze Afdeling beslist in eerste en enige instantie over de ingestelde beroepen.

Diegene die naar aanleiding van de eerdere kennisgeving al een beroep hebben ingesteld, hoeven niet opnieuw beroep in te stellen.

Beroep tegen het PIP is mogelijk voor:

- iedereen die een zienswijze heeft ingediend, en

- belanghebbenden (ongeacht of zij een zienswijze hebben ingediend)

 

Een beroepschrift kan ingediend worden onder vermelding van ‘PIP Vloedbeltverbinding” aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient ten minste het volgende te bevatten:

a) Naam en adres;

b) Dagtekening;

c) Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d) De redenen en argumenten waarom er beroep wordt aangetekend.

Crisis- en herstelwet

Op het PIP is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de beroepsprocedure enigszins anders is dan gebruikelijk: de beroepsgronden moeten direct in het beroepschrift staan en mogen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld. Ook wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard als binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Voorlopige voorziening

Het PIP treedt in werking op de dag na het einde van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift verandert dit niet. Om de werking van de besluiten op te schorten kunnen degenen die beroep hebben ingesteld een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State,

Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met de betrokkenen bij de Vloedbeltverbinding via vloedbeltverbinding@overijssel.nl.

Naar boven