Maatwerkbesluit voor bestrijding van muskusrat en beverrat in de provincie Groningen 

De provincie Groningen heeft in een maatwerkbesluit, maatwerkvoorschriften verleend aan Bestrijdingsorganisatie Noordoost Nederland. De provincie geeft hiermee toestemming voor het bestrijden van muskusrat en beverrat bij waterstaatswerken met behulp van klemmen, vangkooien, middelen tot delven en slaan en vuur-, gas- en luchtdrukwapens. Het dossiernummer is K65733.

Meer informatie over het maatwerkbesluit

Het maatwerkbesluit en de documenten kunt u tot en met 03-07-2024 digitaal inzien. Heeft u hierbij hulp nodig? Neem dan contact op met de provincie Groningen via telefoonnummer 050 – 316 4911 of info@provinciegroningen.nl. U kunt ook een afspraak maken om langs te komen om de vergunning en de documenten te bekijken op het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 in Groningen.

Bent u het niet eens met de vergunning?

Als u het niet eens bent met dit maatwerkbesluit, dan kunt u tot en met 03-07-2024 een bezwaarschrift indienen. Meer informatie over hoe u bezwaar kunt maken, staat op provinciegroningen.nl/bezwaarmaken.nl.

Dat u bezwaar maakt, heeft geen directe gevolgen voor de verleende maatwerkvoorschriften. De activiteiten waarvoor de voorschriften zijn verleend, mogen worden uitgevoerd ondanks uw bezwaar.

Wilt u de uitkomst van uw bezwaarprocedure niet afwachten vanwege een spoedeisende situatie? Dan kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland verzoeken om een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld schorsing van het besluit. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u vinden op rechtspraak.nl/voorlopigevoorziening. Voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening moet u (griffierecht) betalen.

Heeft u vragen?

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de provincie Groningen via 050 – 316 4911 of door een e-mail te sturen naar loketVTH@provinciegroningen.nl. Vermeld daarbij het dossiernummer K65733.

Waarom publiceert de provincie Groningen dit bericht?

Het kan zijn dat besluiten van de provincie Groningen, zoals vergunningen, van invloed zijn op uw leefomgeving. Met dit bericht informeren wij u over wat er gebeurt in uw omgeving.

Naar boven