Rectificatie kennisgeving ter inzagelegging Ontwerp Gelders actieplan geluid

Rectificatie: per abuis zijn in de kennisgeving die bekendgemaakt werd op 30 April 2024 onjuiste contactgegevens gecommuniceerd. Vanwege de onjuistheden ligt het ontwerp Gelders actieplan geluid vanaf 3 mei 2024 opnieuw ter inzage.

Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland maken bekend dat zij op 23 april 2024 het 'Ontwerp Gelders Actieplan Geluid' (hierna verder 'het actieplan'), zaaknummer 2022-016480 hebben vastgesteld.

Achtergrond

Provincie Gelderland beheert ongeveer 1.200 kilometer provinciale weg. In dit actieplan leggen we uit tot welke gezondheidseffecten het geluid van verkeer op deze wegen leidt. Ook staat er in wat we hebben gedaan en gaan doen om die effecten te verminderen.

Met dit actieplan geluid voldoen we aan een wettelijke verplichting. Die verplichting komt voort uit de Europese richtlijn Omgevingslawaai. In artikel 3.8 van de Omgevingswet is die verplichting overgenomen.

In het actieplan geluid is motie 24M45 niet uitgewerkt. Dit volgt in het ontwerpbesluit geluidproductieplafonds en het definitieve actieplan geluid.

Wat ligt ter inzage?

Het actieplan ligt vanaf 3 mei tot en met 13 juni 2024 ter inzage. Het ontwerp actieplan is in te zien via het omgevingsloket op: https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/document?documentID=/akn/nl/act/pv25/2024/gelders-actieplan-geluid

Ook is het plan in te zien bij de receptie van het provinciehuis, Markt 11 in Arnhem.

Iedereen kan op het plan reageren door het indienen van een zienswijze. Dit kan schriftelijk of mondeling, binnen de periode van inzage.

Tijdens de ter inzagelegging kunt u schriftelijk zienswijzen indienen via https://gelderland.viewer.ow.planoview.nl/ontwerpomgevingsdocumenten. Dien uw zienswijze in door rechts bovenin op de knop met het pennetje te klikken.

Uw zienswijze per brief kunt u onder vermelding van 'zienswijze ontwerp actieplan geluid' richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem.

U kunt tijdens de termijn van terinzagelegging ook mondeling een zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 08:30 en 16:30 uur een afspraak maken via het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 99 99. Van de mondeling ingediende zienswijze wordt een verslag gemaakt dat aan u wordt toegezonden.

Hoe gaat het verder?

Uw zienswijze wordt zorgvuldig beoordeeld. Uw zienswijze kan leiden tot een aanpassing van het actieplan. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, wordt geïnformeerd over hoe hiermee is omgegaan. In het definitieve actieplan zal ook staan hoe er met een zienswijze is omgegaan. Het definitieve actieplan wordt gepubliceerd in het elektronische publicatieblad en in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Het actieplan geluid wordt ook verstrekt aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Meer informatie

Heeft u vragen over de stukken die ter inzage liggen, stuur dan een e-mail naar post@gelderland.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.

Naar boven