Vaststellen Besluit Kaartaanpassingen Natuurbeheerplan Noord-Brabant april 2024

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;

Gelet op artikel 1.2 van de Subsidieregeling natuur- en landschapsbeheer Noord-Brabant 2016 en op de Subsidieregeling realisering Natuurnetwerk Noord-Brabant;

 

Overwegende dat jaarlijks verzoeken ingediend kunnen worden tot wijziging van het natuurbeheertype zoals dat voor een perceel is vastgelegd in het Natuurbeheerplan;

 

Overwegende dat jaarlijks fouten worden gecorrigeerd en dat periodiek de begrenzing van het Natuurbeheerplan wordt aangepast aan de wijzigingen die vanuit het ruimtelijke spoor hebben plaatsgevonden in het Natuurnetwerk Brabant (NNB);

 

Overwegende dat jaarlijks verzoeken ingediend kunnen worden tot wijziging van agrarische zoekgebieden zoals opgenomen in het Natuurbeheerplan;

 

Besluiten

ARTIKEL I  

Gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het besluit Kaartaanpassingen Natuurbeheerplan Noord-Brabant december 2023:

  • -

    De beheertypenkaart;

  • -

    De ambitiekaart;

  • -

    De leefgebiedenkaart ANLb ten behoeve van agrarisch natuur- en landschapsbeheer;

ARTIKEL II  

Vast te stellen de Nota van Wijzigingen Kaartaanpassingen Natuurbeheerplan Noord-Brabant april 2024.

ARTIKEL III  

Dit besluit wordt aangehaald als: Kaartaanpassingen Natuurbeheerplan Noord-Brabant april 2024.

ARTIKEL IV  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst.

 

TOELICHTING

 

ARTIKEL I

Er zijn 30 wijzigingsverzoeken ingediend. Deze verzoeken hebben tot een aantal wijzigingen geleid ten opzichte van het besluit Kaartaanpassingen Natuurbeheerplan Noord-Brabant december 2023. Op verzoek van particuliere eigenaren, collectieven en beheerders zijn wijzigingen aangebracht in natuurbeheertypen, ambitietypen, subsidiabiliteit, het label bestaande of nieuwe natuur, het zoekgebied bos of wijziging van de leefgebiedenkaarten van het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Daarnaast hebben wij op eigen initiatief 6 fouten gecorrigeerd. Ook voeren wij vanaf 2024 een wijziging door in het aantal wijzigingsmomenten voor het indienen van aanpassing van natuurbeheertypen en agrarische leefgebieden. Dit brengen wij terug van 3 naar 2 wijzigingsmomenten, in april en november. Tegen bovenstaande wijzigingen is bezwaar mogelijk.

 

Er zijn 5 grenswijzigingen van het NNB vanuit ruimtelijke procedures opgenomen. Deze plannen hebben in november 2023 met de Wijziging Interim omgevingsverordening - kaartaanpassingen november 2023 hun eigen juridische procedure doorlopen. Met dit besluit wordt het Natuurbeheerplan in overeenstemming gebracht met de aangebrachte wijzigingen uit de Wijziging Interim omgevingsverordening - kaartaanpassingen november 2023. Tegen de grenswijzigingen is daarom geen bezwaar mogelijk. Men kan wel een bezwaar indienen tegen de opgenomen natuurbeheertypen bij deze 5 grenswijzigingen.

 

ARTIKEL II

In de Nota van wijzigingen Kaartaanpassingen Natuurbeheerplan Noord-Brabant april 2024 zijn alle ingediende wijzigingsverzoeken en de 7 ambtelijke wijzigingen samengevat en is de reactie van Gedeputeerde Staten op de wijzigingsverzoeken verwoord.

’s-Hertogenbosch, 23 april 2024

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

de secretaris,

drs. G.H.E. Derks MPA

Meer informatie

Provincieloket, telefoonnummer 073 681 28 12, e-mailadres: natuurbeheerplan@brabant.nl

 

Op de internetpagina https://www.brabant.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/natuurbeheerplan is de Nota van Wijzigingen Kaartaanpassingen Natuurbeheerplan Noord-Brabant april 2024 te vinden. De bijhorende kaarten zijn vanaf 1 mei 2024 te vinden in de viewer op de internetpagina https://noord-brabant.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=aadeed0954ee4cebaa058ed0ae6a4c40

 

Bezwaar

Bezwaren tegen dit besluit, met uitzondering van de vier grenswijzigingen, kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit worden ingediend bij:

 

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Secretariaat van de hoor- en adviescommissie

Postbus 90151

5200 MC te ‘S HERTOGENBOSCH

 

Wij vragen u om op de linkerbovenhoek van de envelop het woord "bezwaarschrift" te vermelden.

 

Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van een handtekening, naam en adres van de indiener, de dagtekening en ons kenmerk van het besluit. Ook dient u een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is en de gronden van het bezwaar hierin op te nemen.

 

Daarnaast vragen wij u vriendelijk om een kopie van dit besluit bij te voegen. Kunt u ons ook uw telefoonnummer geven? De provincie kan dan, mocht dit nodig zijn, u bellen om samen de beste aanpak van behandeling van uw bezwaarschrift te bespreken.

 

Meer informatie over de behandeling van bezwaarschriften vindt u op www.brabant.nl/bezwaar.

 

U kunt het secretariaat van de Hoor- en adviescommissie bereiken via telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 80 en e mailadres bezwaar@brabant.nl.

 

Voorlopige voorziening

Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Het is daarom mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” te vragen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's Hertogenbosch.

 

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om de bezwaren te behandelen en daarop een besluit te nemen. Voorwaarde om zo’n voorlopige voorziening te vragen is, dat er sprake is van spoedeisend belang.

 

Voor het vragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven