Voorgenomen verkoop aan de Kleine Heitrak te Asten

Het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant (hierna: het college) maakt hierbij bekend dat de Provincie de percelen kadastraal bekend, gemeente Asten, Sectie R, nr(s) 449 en 552 heeft verkocht aan een particulier. Het college is van mening dat bij deze verkoop geen mededingingsruimte door middel van een openbare selectieprocedure geboden hoeft te worden, omdat slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van de grond. De criteria die de Provincie daarbij in aanmerking neemt zijn de volgende:

1. Opgave Provincie

In de Omgevingsverordening Noord-Brabant is op perceelsniveau vastgelegd waar de Provincie Noord-Brabant het Natuur Netwerk Brabant (hierna: NNB) wil realiseren. Provincie Noord-Brabant heeft daarvoor middelen beschikbaar. In onderhavig geval heeft de Provincie in 2017 NNB-grond ten behoeve van de omlegging van de Eeuwelse Loop van particulier verworven middels een ruilovereenkomst met de afspraak om op termijn bovengenoemde percelen alsnog te verkopen.

Door verkoop van de percelen worden ook GGA-doelen, waaronder extensivering bereikt.

2. Doel van de verkoop

De verkoop vloeit voort uit eerder gemaakte afspraken in een ruilovereenkomst uit 2017 tussen de provincie en particulier. In deze ruilovereenkomst is de afspraak gemaakt dat de particulier de percelen voor een termijn van 5 jaar kan pachten waarbij hij een eerste recht van koop heeft tijdens de duur van de pachtovereenkomst. Van dit voorkeursrecht heeft hij gebruik gemaakt.

Eén serieuze gegadigde

Op basis bovenstaand selectiecriterium is de particulier aangemerkt als enige serieuze gegadigde voor de aankoop om de beoogde doelstelling te realiseren.

Vervaltermijn reactie

Eenieder die meent dat hij, met inachtneming van voornoemde criteria, als een serieuze gegadigde ook voor de aankoop van de percelen kadastraal bekend, gemeente Asten, Sectie R, nr(s) 449 en 552 in aanmerking had behoren te komen, dient dit gemotiveerd kenbaar te maken. De reactie dient uiterlijk op 20 dagen na datum bekendmaking van deze brief schriftelijk ingediend te zijn bij de Provincie Noord-Brabant, t.a.v. Publicatie Voorgenomen verkoop aan de Heitrakse Peel te Asten via e-mail: AKonings@brabant.nl

De termijn van 20 dagen geldt als een vervaltermijn. Als de Provincie binnen de vervaltermijn geen reactie ontvangt, zal de grond verkocht worden.

Zonder een tijdige en gemotiveerde reactie vervalt het recht om tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Provincie en andere serieuze gegadigden zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

In de e-mail staat in elk geval:

  • -

    Uw naam, adres, datum, e-mailadres en telefoonnummer;

  • -

    De reden op grond waarvan u meent in aanmerking te komen voor de geliberaliseerde pacht.

  • -

    Het perceel (de percelen) waarop u meent aanspraak te kunnen maken.

Deze verkoop wordt gepubliceerd op www.officielebekendmakingen.nl

Naar boven