Besluit "Aanwijzing zwemlocaties Gelderland 2024

Bekendmaking van het besluit van 16 april 2024 - zaaknummer 2024-000482

 

 

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

In het Besluit Kwaliteit Leefomgeving afdeling 3.2 is geregeld dat de provincie jaarlijks de zwemlocaties aanwijst.

 

Functietoekenning

Voordat een zwemlocatie kan worden aangewezen, moet de functie zwemwater zijn toegekend volgens de Omgevingsvisie Gelderland of  het Beheer- en ontwikkelplan voor de Rijkswateren. Voor alle in 2024 aan te wijzen zwemlocaties is de functie zwemwater al eerder toegekend. Over het toekennen van de functie zwemwater aan het in 2024 nieuw aan te wijzen zwemwater, Natuurbad Rekken te Rekken, heeft overleg plaatsgevonden met Waterschap Rijn en IJssel.

 

Vervallen zwemwater

Er zijn geen zwemlocaties die ook in 2023 zijn aangewezen, komen te vervallen.

 

Besluiten over aanwijzing zwemlocaties

Gedeputeerde Staten van Gelderland wijzen voor 2024 de reeds bestaande zwemlocaties die ook in 2023 zijn aangewezen aan. De lijst is aangevuld met Natuurbad Rekken te Rekken. Ook worden bij het aanwijzen van deze zwemlocaties de specifieke zwemzones aangewezen. De duur van het badseizoen wordt door Gedeputeerde Staten van Gelderland vastgesteld op de standaardperiode van 1 mei tot 1 oktober.

 

De zwemlocaties liggen in Gelderland en zijn genoemd op de bijgevoegde lijst ‘besluit lijst zwemlocaties 2024’ met bijbehorende kaart ‘kaartje aanwijzing zwemlocaties 2024’.

 

De zwemzones, het deel van het water waarin het zwemmen voornamelijk plaatsvindt en waar controle op plaats vind, zijn te vinden op de bijgevoegde kaartbeelden ‘besluit aanwijzing zwemzones 2024’ (zwemzones zijn op de kaartbeelden in een lichtblauwe kleur aangegeven).

 

Gepubliceerd te Arnhem

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Henri Lenferink - C ommissaris van de Koning

Frederik van Ardenne - S ecretaris

 

Meer informatie

Provincieloket, telefoonnummer 026 359 99 99, emailadres: post@gelderland.nl

 

Beroep

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van het besluit hiertegen een beroepschrift indienen bij de rechtbank Gelderland (Postbus 9030, 6800 EM Arnhem). Zij die partij zijn in de hoofdzaak kunnen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland (Postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen.

 

Voor individuele burgers (niet voor advocaten en ook niet voor gemachtigden namens een bedrijf of een organisatie) bestaat de mogelijkheid digitaal beroep of een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen. Meer informatie kunt u vinden op www.rechtspraak.nl.

 

Voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de rechtbank Gelderland via telefoonnummer (088) 361 2000 of op Externe link:www.rechtspraak.nl.

 

Naar boven