Ontwerpbesluit Aanwijzing houders zwemlocatie

Bekendmaking van het besluit van 16 april 2024 - zaaknummer 2024-005031

 

 

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

Het is voor de veiligheid en gezondheid van zwemmers van belang dat het beheer en het onderhoud op zwemlocaties gewaarborgd is. Het gaat hierbij onder meer om voorzieningen voor het inzamelen van afval, het schoonhouden van het terrein, het verbieden van honden en het terreinonderhoud. Daarvoor is het noodzakelijk om voor elke zwemlocatie een houder (locatiebeheerder) aan te wijzen die hiervoor het meest geschikt is. Deze partij draagt zorg voor het beheer en onderhoud van de zwemlocatie. 

 

In de Omgevingsverordening art. 2.5 van de Provincie Gelderland is opgenomen dat Gedeputeerde Staten per zwemlocatie in de provincie een houder aanwijst. Het Besluit kwaliteit leefomgeving art. 3.2 heeft hiertoe de mogelijkheid gegeven. 

 

Als houder wordt aangewezen: 

  • de exploitant van de zwemlocatie, of;

  • als er geen sprake is van exploitatie van de zwemlocatie: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente waarbinnen de zwemlocatie gelegen is. 

 

Er worden alleen houders aangewezen voor de zwemlocaties die bij besluit van Gedeputeerde Staten zijn aangewezen. De zwemlocaties zijn aangewezen bij besluit van  16 april 2024. 

 

Mogelijkheid van inzien

 

Het ontwerpbesluit met de lijst van houders zwemlocaties ligt vanaf de dag na publicatie in het Provinciaal Blad zes weken ter inzage via www.overheid.nl. Op verzoek sturen wij u kopieën van de stukken toe. Neem hiervoor contact op met het Provincieloket via telefoonnummer 026 359 99 99. E-mailadres post@gelderland.nl

 

 

Zienswijze indienen?

 

Belanghebbenden kunnen tijdens de inzagetermijn een zienswijze indienen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX te Arnhem onder vermelding van zaaknummer 2024-005031.

 

 

Gedeputeerde Staten zijn voornemens voor de reeds aangewezen zwemlocaties de houders aan te wijzen zoals opgenomen in de lijst “zwemlocaties met houder” lijst.

 

Gepubliceerd te Arnhem

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Henri Lenferink - C ommissaris van de Koning

Frederik van Ardenne - S ecretaris

 

Meer informatie

Provincieloket, telefoonnummer 026 359 99 99, emailadres: post@gelderland.nl

 

Naar boven