Provincie Zeeland - Verlening uitgebreide ontwerp-omgevingsvergunning en vergunning Waterwet voor fase 1 en fase 2 voor optimalisatie ethyleenoxide fabriek en realiseren nieuwe fabriek voor productie van polyethyleenglycol, Herbert H. Dowweg 5 in Hoek

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Waterwet en Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Fase 1 en Fase 2

 

Onderwerp

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 22 mei 2023 een aanvraag ontvangen van Tauw B.V., namens Dow Benelux B.V., voor de inrichting aan de Herbert H. Dowweg 5, 4542 NM Hoek, om de vergunning krachtens de Waterwet voor het lozen van afvalwater op de Westerschelde en het onttrekken van water aan de Westerschelde te wijzigen ten behoeve van het Project Olympia.

 

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben op 22 mei 2023 een aanvraag fase 1 milieu en op 22 augustus 2023 een aanvraag fase 2 bouwen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van bovengenoemd bedrijf.

 

De aanvraag betreft een gefaseerde aanvraag op grond van artikel 2.5 van de Wabo om een omgevingsvergunning en betreft een optimalisatie van de bestaande ethyleenoxide fabriek, en de realisatie van een nieuwe fabriek voor de productie van polyethyleenglycol (project Olympia). 

 

Het betreft een inrichting voor een grootschalig geïntegreerd petrochemisch fabriekscomplex, waarin een verscheidenheid aan chemische producten wordt geproduceerd. De producten vallen onder de organische basischemie en de polymeerchemie.

 

De minister van Infrastructuur en Waterstaat en Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben het voornemen de gevraagde vergunningen te verlenen. Tevens hebben Gedeputeerde Staten van Zeeland het voornemen om, aan deze vergunning voorschriften te verbinden voor bouwen en milieu, gelet op artikel 8.40 en 8.42 van de Wet milieubeheer, maatwerkvoorschrift 12.24.10 te stellen op grond van artikel 2.11, tweede lid, van het Activiteitenbesluit, met betrekking tot het uitvoeren van een onderzoek naar de bodemkwaliteit.

 

Deze aanvragen worden gecoördineerd behandeld, waarbij de DCMR Milieudienst Rijnmond de coördinatie verzorgt.

 

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikkingen en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 18 april 2024  tot en met 29 mei 2024 op de volgende plaatsen inzien:

  • -

    Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18 te Middelburg, na telefonische afspraak via telefoonnummer 088 797 46 00;

  • -

    de gemeente Terneuzen, publieksbalie, Stadhuisplein 1 Terneuzen, na telefonische afspraak;

  • -

    de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Deze moeten worden gericht aan het college van Gedeputeerde Staten van Provincie Zeeland en worden verzonden aan de DCMR Milieudienst Rijnmond. Dit kan per e-mail via info@dcmr.nl of per post via Postbus 843, 3100 AV Schiedam. In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na afspraak.

 

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend, als u een zienswijze hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en/of als u belanghebbende bent.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummers: 2129055 en 2246504 en Olo nummers: 7623629 en 7815619. Voor nadere inlichtingen over de aanvraag en de ontwerpbeschikking (Waterwet) kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat, via ZD-vergunningen@rws.nl onder vermelding van Rijkswaterstaat kenmerk: RWSZ2023-00007792.

Voor de betreffende stukken met betrekking tot deze procedure fase 1 kunt u op bijgaande link klikken:https://loket.dcmr.nl/mozard/!suite92.scherm1007?mObj=8948899.

Voor de betreffende stukken met betrekking tot deze procedure fase 2 kunt u op bijgaande link klikken:https://loket.dcmr.nl/mozard/!suite92.scherm1007?mObj=8803382.

 

Naar boven