Terinzagelegging ontwerpbesluit wijziging Omgevingsverordening Drenthe 2023, werkingsgebied Natuurnetwerk Nederland (ontwerpbesluit NNN-kaart 2024)

 

Op 26 maart 2024 hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe de ontwerp wijziging van de Omgevingsverordening Drenthe 2023, werkingsgebied Natuurnetwerk Nederland vastgesteld en besloten deze ter inzage te leggen (hierna: ontwerpbesluit NNN-kaart 2024).

 

Dat betekent dat het ontwerpbesluit NNN-kaart 2024 vanaf 12 april 2024 tot en met 23 mei 2024 ter inzage ligt. In deze periode kunnen door eenieder zienswijzen worden ingediend.

 

Inhoud van het ontwerpbesluit NNN-kaart 2024

De ontwerpwijziging heeft betrekking op de wijziging van de begrenzing van het werkingsgebied Natuurnetwerk Nederland van de Omgevingsverordening Drenthe 2023. Dit betreft de Natuurnetwerk Nederland-kaart. Gelet op artikel 6, lid 1 van het Delegatiebesluit Omgevingsverordening Drenthe kunnen Gedeputeerde Staten deze kaart wijzigen.

 

Het Natuurnetwerk Nederland (NNN) is een landelijk netwerk van bestaande en toekomstige natuurgebieden en agrarische gebieden met een speciale natuurkwaliteit. Het netwerk bestaat zowel uit afzonderlijke natuurgebieden als uit verbindingszones die deze natuurgebieden met elkaar verbinden.

 

De NNN-kaart wordt frequent geactualiseerd. Voor een juiste toepassing van het beschermingsregime van het NNN en een goede subsidieverlening voor natuurbeheer is het van belang de NNN-kaart actueel te houden.

 

De actualisatie van de NNN-kaart 2024 bestaat uit het verwerken van enkele kleine wijzigingen die voor een deel samenhangen met de wijzigingen uit het ontwerp Natuurbeheerplan 2025 en enkele kleine correcties om de kaart in overeenstemming met de werkelijkheid te brengen.

 

Terinzagelegging

Op grond van artikel 16.32 van de Omgevingswet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit NNN-kaart 2024 van 12 april 2024 tot en met 23 mei 2024 ter inzage. Eenieder kan in die periode een zienswijze indienen. De stukken kunnen worden ingezien op de volgende plekken:

 

 

Zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze indienen op de volgende manieren:

  • Een schriftelijke zienswijze indienen bij Provinciale Staten van de provincie Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen.

  • Een schriftelijke zienswijze digitaal indienen via het digitale formulier. Dit formulier moet u met DigiD ondertekenen.

  • Een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken via het Klantcontactcentrum, tel. 0592-365555.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum, tel. 0592-365555. Daarnaast kunt u terecht op de eerdergenoemde website van de provincie. Voor meer informatie over het indienen van een zienswijze verwijzen wij u naar https://www.provincie.drenthe.nl/loket/producten-diensten/zienswijze-indienen/

 

Naar boven