Kennisgeving verlenging geldigheid Natura 2000-beheerplan Groote Peel, Deurnsche Peel en Mariapeel

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 26 maart 2024 het beheerplan voor Natura 2000-gebied Groote Peel, Deurnsche Peel en Mariapeel, vastgesteld en bekendgemaakt in de Staatscourant met nummer 19127 van 5 april 2018 en gewijzigd op 13 december 2022 zoals bekendgemaakt in het Provinciaal Blad met nummer 1034 van 31 januari 2023, opnieuw en voor het overige ongewijzigd vastgesteld voor de periode van 5 april 2024 tot uiterlijk 5 april 2030.

 

Toelichting

Gedeputeerde Staten zijn op grond van artikel 3.8 lid 3 Omgevingswet en artikel 10.18 lid 1 Omgevingsbesluit bevoegd tot vaststelling van de beheerplannen.

Beheerplannen voor Natura 2000-gebieden bevatten kort gezegd de maatregelen voor natuurbehoud. Die maatregelen worden de komende jaren vernieuwd en uitgebreid vanwege onder meer de de natuurdoelanalyses (NDA’s). Op 5 april 2024 loopt voor zeven huidige beheerplannen voor Brabantse Natura 2000-gebieden de geldigheid af. Om te voorkomen dat deze gebieden geen geldig beheerplan hebben, moet deze geldigheid worden verlengd.

Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet zijn de beheerplannen automatisch programma’s geworden. Om de geldigheid van de beheerplannen onder de Omgevingswet te regelen moeten de beheerplannen opnieuw voor een periode van zes jaar worden vastgesteld.

Inhoudelijk blijven de beheerplannen bij dit ‘verlengingsbesluit’ ongewijzigd. Uitgangspunt is dat het college binnen de voorgestelde einddata (dus na verlenging) de geactualiseerde beheerplannen later in een afzonderlijk besluit vaststelt.

 

Terinzagelegging

Het besluit tot het opnieuw en ongewijzigd vaststellen van het beheerplan inclusief het wijzigingsbesluit van december 2022 is met ingang van 5 april 2024 in te zien in het Provinciaal Blad dat u kunt vinden via zoek.officiëlebekendmakingen.nl. Zoek daar op trefwoord /akn/nl/act/pv30/024/2_12. Het beheerplan zelf treft u bij dit Provinciaal Blad aan via Documenten in de linker kantlijn.

Het beheerplan kunt u ook bekijken:

  • via de viewer Regels op de Kaart. Zoek op identificatienummer /akn/nl/act/pv30/024/2_12

  • op de website van BIJ12

  • tijdens normale openingstijden in het Provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te 's-Hertogenbosch

Bezwaar

Bent u belanghebbende bij dit besluit en bent u het er niet mee eens, dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Verstuur uw bezwaarschrift binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit.

U kunt uw bezwaarschrift op 2 manieren indienen:

  • Digitaal. Op www.brabant.nl/bezwaar vindt u de link ‘Bezwaar indienen’. U heeft hiervoor een digitale handtekening nodig (DigiD of eHerkenning).

  • Per post. Stuur uw bezwaarschrift naar: Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Secretariaat van de hoor- en adviescommissie Postbus 90151 5200 MC te ‘s-Hertogenbosch

In het bezwaarschrift zet u:

  • Uw naam en adres;

  • De datum, het kenmerk en een omschrijving van het besluit;

  • De reden waarom u het niet eens bent met ons besluit;

  • De datum van uw bezwaarschrift en uw handtekening;

  • Maakt u namens iemand anders bezwaar? Stuur dan een machtiging mee.

Voeg ook een kopie toe van het besluit waarmee u het niet eens bent. Op deze manier kunnen wij uw bezwaarschrift beter in behandeling nemen. Kunt u ons ook uw telefoonnummer en e-mailadres geven? Zo kunnen wij samen met u de beste aanpak van de behandeling van uw bezwaar bespreken. U kunt het secretariaat van de hoor- en adviescommissie bereiken via telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 80 en e-mailadres bezwaar@brabant.nl. Aan het indienen van een bezwaar zijn geen kosten verbonden.

Als u een bezwaarschrift indient, dan heeft dit geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit geldt zolang uw bezwaarschrift in behandeling is. Het kan zijn dat u dit niet wilt. Bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen voor u heeft. U kunt gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een verzoek om voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA, ’s-Hertogenbosch.

Er zijn kosten verbonden aan het vragen om een voorlopige voorziening (griffierecht).

 

's-Hertogenbosch, 4 april 2024

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Naar boven