RECTIFICATIE Kennisgeving ontwerpbeschikking Uniper Maasvlakte 2256015

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 30 augustus 2023 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Uniper Maasvlakte voor de inrichting aan de Coloradoweg 10,

3199 LA Rotterdam-Maasvlakte.

 

De aanvraag betreft het realiseren van ondergrondse en bovengrondse leidingen, pompputten waarin pompen worden geplaatst, het plaatsen van 2 mosselfilters, 2 warmtewisselaars en het realiseren van een schakelgebouw. De bouwwerken worden voorzien van fundaties (project).

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 14 maart 2024 een kennisgeving gepubliceerd met betrekking tot bovengenoemd project.

 

Abusievelijk is de aanvraag in behandeling genomen conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Afdeling 3.4 van de Awb voorziet in de behandeling van een aanvraag met de uitgebreide voorbereidingsprocedure.

De beslistermijn van deze procedure omvat zes maanden (art. 3.12 lid 7 Wabo).

Het bevoegd gezag mag de beslistermijn van zes maanden éénmaal verlengen, met ten hoogste zes weken (art. 3.12 lid 8 Wabo).

 

Op basis van de onderdelen van het project die zijn aangevraagd, had deze aanvraag in behandeling genomen moeten worden op basis van de reguliere procedure. Het bevoegd gezag beslist dan binnen acht weken (eventueel verlengd met zes weken) na de datum van ontvangst van de aanvraag (art. 3.9 lid 1 en 2 Wabo).

 

Gezien bovenstaande heeft het bevoegde gezag niet tijdig gereageerd op een aanvraag om een beschikking. Hierdoor wordt er een beschikking van rechtswege gegeven. Dit volgt uit artikel 4:20b van de Awb.

Een vergunning van rechtswege is een vergunning die wordt geacht te zijn verleend omdat niet (tijdig) een besluit tot vergunningverlening is genomen.

 

Deze vergunning zal op de hiervoor voorgeschreven wijze bekend worden gemaakt aan de aanvrager en worden gepubliceerd.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer: 2256015 en het Olo nummer: 8028353.

Voor de betreffende stukken met betrekking tot deze procedure kunt u op bijgaande link klikken:

https://loket.dcmr.nl/mozard/!suite92.scherm1007?mObj=8844718

Naar boven