Rectificatie: Kennisgeving terinzagelegging definitieve besluiten cluster 5 Warmtetransportleiding Vlaardingen – Den Haag

[Deze publicatie betreft een rectificatie omdat de hyperlink naar de digitale terinzagelegging niet wertke. De oorspronkelijke publicatie is op 25 maart 2024 bekendgemaakt, beschikbaar via Provinciaal blad 2024, 3974.]

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken als coördinerend bevoegd gezag bekend dat voor het tracé van het project WarmtelinQ Vlaardingen – Den Haag door twee bevoegde gezagen definitieve besluiten zijn genomen inzake cluster 5. Tegen deze ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen ingediend. Het provinciaal inpassingsplan voor dit tracé en de beschikkingen van de overige bevoegde gezagen in de clusters 1 t/m 4 zijn al onherroepelijk in werking getreden.

Onderstaande definitieve beschikkingen en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 10 mei 2024 (i.v.m. Hemelvaartsdag) voor een ieder ter inzage:

Bevoegd gezag:

Besluiten/dossiernummer:

Omgevingsdienst Haaglanden

Beschikking Wet natuurbescherming - Natura 2000-gebieden Zaaknummer 01055021 - Kenmerk: ODH770175

Hoogheemraadschap van Delfland

Beschikkingen wijziging vijf watervergunningen voor grondwateronttrekkingen

Dossiernummers 2020-025652/D-21-016926 (lot A), 2020-025650/D-21-016925 (lot B), 2020-025647/D-21-016892 (lot C), 2020-025649/D-21-016889 (lot D) en 2020-025648/D-21-016816 (lot E)

Hoe en waar kunt u de definitieve stukken inzien?

Deze stukken zijn digitaal te raadplegen op de provinciale website http://www.zuid-holland.nl/terinzagewarmtelinq.www.zuid-holland.nl/terinzagewarmtelinq, maar ze kunnen ook worden ingezien op onderstaande kantoorlocaties:

  • Omgevingsdienst Haaglanden, Zuid- Hollandplein 1, 2596 AW Den Haag (gebouw D)

  • Hoogheemraadschap van Delfland, Phoenixstraat 32, 2611 AL Delft

Hoe kunt u beroep instellen?

Deze beschikkingen zijn op basis van het relevante overgangsrecht van de Omgevingswet gecoördineerd voorbereid met toepassing van de Provinciale Coördinatieregeling uit artikel 3.33 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat betekent onder meer dat een belanghebbende (rechts)persoon daags nadat deze besluiten ter inzage zijn gelegd gedurende zes weken schriftelijk beroep kan instellen tegen deze besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. De beroepstermijn loopt van 29 maart tot en met 10 mei 2024.

Ook bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen (zie hiervoor het digitaal loket op de website van de Raad van State (www.raadvanstate.nl). Het beroepschrift moet ondertekend zijn en voorzien van naam en adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de redenen en argumenten waarom er beroep wordt ingesteld. Omdat op dit project de Crisis- en herstelwet van toepassing is, moet in het beroepschrift alle beroepsgronden worden aangegeven. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Er wordt aanbevolen om in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

De definitieve beschikkingen treden in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. Een belanghebbende met een spoedeisend belang die wil dat een of meer besluiten niet in werking treden, kan naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treden deze niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Griffierecht

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor actuele informatie hierover wordt verwezen naar de website van de Raad van State.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over de besluitvorming over het project kunt u terecht op de website van de provincie Zuid-Holland https://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/energie/warmtelinq-trace-vlaardingen-den-haag/https://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/energie/warmtelinq-trace-vlaardingen-den-haag/. Heeft u naar aanleiding daarvan nog vragen? Dan kunt u bellen met: 06 - 11 75 85 92. Informatie over het project zelf kunt u vinden op de website van WarmtelinQ: https://www.warmtelinq.nl/projecthttps://www.warmtelinq.nl/project

Naar boven