Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 30 januari 2024, nr. 2148974/2190475, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

 

Overwegende dat het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Gedeputeerde Staten van Noord-Holland moet worden aangevuld met een overgangsbepaling voor situaties waarop het overgangsrecht invoering Omgevingswet van toepassing is;

 

Gelet op artikel 59a en 166 van de Provinciewet;

 

Besluiten:

ARTIKEL I  

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Gedeputeerde Staten van Noord-Holland wordt als volgt gewijzigd:

 

Na artikel 20 wordt een nieuw artikel 20a ingevoegd, luidende:

 

Artikel 20a Overgangsrecht invoering Omgevingswet

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, zoals dit luidde voor 1 januari 2024, blijft van toepassing voor zover het mandaat volmacht of machtiging verleent tot het nemen van besluiten en verrichten van overige handelingen, voor zover daartoe krachtens enig overgangsrecht een verplichting of bevoegdheid bestaat op grond van een wettelijke bepaling, die als gevolg van de inwerkingtreding van de Omgevingswet en de daarmee verband houdende wet- en regelgeving is ingetrokken.

ARTIKEL II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na uitgifte van het provinciaal blad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2024.

Haarlem, 30 januari 2024

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

A.T.H. van Dijk, voorzitter

M.J.H. van Kuijk, provinciesecretaris

Namens Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

M.J.H. van Kuijk, provinciesecretaris

Toelichting

Bij besluit van 28 november 2023, Provinciaal Blad 2023, 15072, hebben Gedeputeerde Staten het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Gedeputeerde Staten van Noord-Holland gewijzigd in verband met de invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2024. Hierbij is onbedoeld de overgangsbepaling weggevallen voor situaties waarop het overgangsrecht invoering Omgevingswet van toepassing is.

 

Dit besluit voorziet alsnog in een dergelijke overgangsbepaling. Deze komt erop neer, dat bij situaties waarop ingevolge het overgangsrecht invoering Omgevingswet nog het oude recht van voor 1 januari 2024 van toepassing is, ook het oude Besluit mandaat, volmacht en machtiging Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van toepassing blijft.

 

Omdat de Omgevingswet en het bijhorende overgangsrecht per 1 januari 2024 in werking is getreden, heeft dit besluit terugwerkende kracht tot en met deze datum.

Naar boven