Kennisgeving beschikking omgevingsvergunning, waterwingebied Berkheide te Wassenaar en Katwijk

Onderwerp

Omgevingsdienst Haaglanden geeft namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland kennis van het besluit om een omgevingsvergunning flora- en fauna-activiteit te verlenen als bedoeld in artikel 5.1, tweede lid, aanhef en onder g, van de Omgevingswet. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de beschermde soorten rugstreeppad, zandhagedis en glad biggenkruid. Voor de rugstreeppad en zandhagedis gaat het om de flora- en fauna-activiteiten: het opzettelijk vangen en (worstcase) doden, het opzettelijk verstoren en beschadigen of vernielen van voortplantingsplaatsen of rustplaatsen en het anders dan voor verkoop onder zich hebben alsmede het vangen van de rugstreeppad en de zandhagedis door gebruikmaking van niet-selectieve middelen die de plaatselijke verdwijning of ernstige verstoring van de rust van populaties van soorten tot gevolg kunnen hebben. Voor glad biggenkruid wordt omgevingsvergunning verleend voor het opzettelijk plukken en verzamelen, afsnijden, ontwortelen of vernielen van deze soort in zijn natuurlijke verspreidingsgebied.

De omgevingsvergunning is aangevraagd voor uitvoering van het project bekend als Winning 6.1 en 6.3. Het project ziet op het vernieuwen van winning 6.1, het technisch loskoppelen van winning 6.3 en hiermee samenhangende werkzaamheden. Tegelijkertijd met de renovatie worden natuurherstelmaatregelen uitgevoerd ten behoeve van de habitattypen H2130A Grijze duinen (kalkrijk) en H2190B Vochtige duinvallei (kalkrijk). De locatie betreft het noordwestelijk deel van deelgebied Berkheide, onderdeel van Natura 2000-gebied Meijendel & Berkheide.

Bezwaar

Deze beschikking treedt in werking vanaf de bekendmaking.

De verzenddatum van de beschikking is 21 oktober 2024. Een belanghebbende kan tot 2 december 2024 en met een bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, t.a.v. het Awb secretariaat, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag, met vermelding van het zaaknummer 01104958. Het is ook mogelijk digitaal bezwaar te maken, raadpleeg daarvoor de website van de provincie Zuid-Holland.

Aan de behandeling van een bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden.

Bij een spoedeisend belang kan een belanghebbende tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het is ook mogelijk om een verzoek om voorlopige voorziening digitaal in te dienen via het Digitaal loket (https://loket.rechtspraak.nl).

Voor de behandeling van een verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Toetsing & Vergunningverlening Milieu, e-mailadres: vergunningen@odh.nl.

Naar boven