Regeling van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant van 15 oktober 2024 tot wijziging van de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant in verband met de wijziging van de subsidieplafonds in paragraaf 4 Amateurkunst van de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant (Negenendertigste wijziging Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant)

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;

 

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant;

 

Overwegende dat het wenselijk is de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant te wijzigen in verband met het wijzigen van de subsidieplafonds in paragraaf 4 Amateurkunst van de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant;

 

Besluiten vast te stellen de volgende regeling:

Artikel I Wijziging Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant

Artikel 4.9 van de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    In de eerste volzin wordt ‘€ 2.640.000’ vervangen door ‘2.907.500’.

  • 2.

    In onderdeel a wordt ‘€ 300.000’ vervangen door ‘€ 360.000,00’.

  • 3.

    In onderdeel b wordt ‘€ 720.000’ vervangen door ‘€ 864.000,00’.

  • 4.

    In onderdeel c wordt ‘€ 300.000’ vervangen door ‘€ 360.000,00’.

  • 5.

    In onderdeel d wordt ‘€ 240.000’ vervangen door ‘€ 27.500,00.

  • 6.

    In onderdeel e wordt ‘€ 960.000’ vervangen door ‘€ 1.152.000,00’.

  • 7.

    In onderdeel f wordt ‘€ 120.000’ vervangen door ‘€ 144.000,00’.

Artikel II Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 9 april 2024.

’s-Hertogenbosch, 15 oktober 2024

Gedeputeerde Staten voornoemd,

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

de secretaris,

drs. G.H.E. Derks MPA

Toelichting behorende bij de Negenendertigste wijziging Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant

  • I.

    Algemeen

In de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant is een paragraaf opgenomen voor Amateurkunst 2025-2028. Op basis van die paragraaf kan subsidie worden verstrekt voor activiteiten gericht op verschillende disciplines binnen de amateurkunst. Subsidieaanvragen konden worden ingediend binnen de tenderperiode van 9 april 2024 tot en met 30 mei 2024, 12.00 uur.

 

Er is niet genoeg subsidiebudget beschikbaar om alle aanvragen in de verschillende disciplines te honoreren. Er zijn aanvragen die op zichzelf wel aan de criteria om in aanmerking te komen voor subsidie voldoen, maar die na vergelijking met andere aanvragers zodanig laag gerangschikt zijn dat het subsidiebudget reeds uitgeput zal zijn als de aanvraag aan de beurt is voor subsidieverlening.

 

Gebleken is dat de subsidie voor de discipline ‘urban activtiteiten’ deels onbenut blijft, omdat er maar één aanvraag is ingediend. Ook is onverwacht gebleken dat er nog extra subsidie beschikbaar is voor deze paragraaf. Deze bedragen zijn tezamen benut voor extra subsidieverstrekking en evenredig over de andere disciplines verdeeld. Dat betekent dat het algemene subsidieplafond en de subsidie(deel)plafonds van de verschillende disciplines zijn verhoogd, met uitzondering van de discipline ‘urban activiteiten’. Het hierbij horende subsidieplafond is juist verlaagd.

 

Binnen de tenderperiode is er binnen de discipline ‘urban activteiten’ één subsidieaanvraag binnen gekomen die in aanmerking komt voor subsidie. Voor een lager subsidiebedrag dan het subsidieplafond. Er zijn geen andere subsidieaanvragen binnen deze discipline ingediend en de tenderperiode is voorbij. Er bestaat dan ook geen risico dat binnen deze discipline meer subsidie zal moeten worden verstrekt dan op basis van die ene aanvraag verstrekt zou moeten (kunnen) worden.

 

De wijziging van de subsidieplafonds treedt in werking met terugwerkende kracht tot en met de eerste dag van de tenderperiode.

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

 

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

 

de secretaris,

drs. G.H.E. Derks MPA

Naar boven