Kennisgeving Ontwerp Partiële Herziening Omgevingsprogramma Flevoland i.v.m. actualisatie wegcategorisering provinciale wegen 2040

Ontwerp Partiële Herziening Omgevingsprogramma Flevoland i.v.m. actualisatie wegcategorisering provinciale wegen 2040

Met dit bericht laat provincie Flevoland u weten dat er misschien iets verandert in uw buurt.

Provincie Flevoland is van plan een besluit Actualisatie wegcategorieën provinciale wegen Flevoland 2040 op te stellen. Hiervoor hebben Gedeputeerde staten op 8 oktober 2024 in ontwerp de Partiële Herziening Omgevingsprogramma Flevoland i.v.m. actualisatie wegcategorisering provinciale wegen 2040 vastgesteld.

Provincie Flevoland heeft zich gecommitteerd aan het doel voor een ‘continu dalende trend in het aantal verkeersslachtoffers’. Flevoland vertoont echter sinds enkele jaren geen dalende lijn meer. Om de dalende trend weer voort te zetten, zijn verkeersveiligheidsmaatregelen noodzakelijk.

In het Programma Mobiliteit en Ruimte 2022-2030 (vastgesteld in 2022) is de actualisatie van de wegcategorieën als opgave opgenomen. Een verkeersveilige weg kent namelijk een juiste balans tussen de functie, het gebruik en de inrichting van de weg. Om tot een juiste balans te komen, moet allereerst de (beoogde) functie van een weg (wegcategorie) worden bepaald. In het ontwerpbesluit 'Actualisatie wegcategorisering provinciale wegen Flevoland 2040' wordt de beoogde wegcategorisering van de provinciale wegen inzichtelijk gemaakt.

Inzien

U kunt de Ontwerp Partiële Herziening Omgevingsprogramma Flevoland i.v.m. actualisatie wegcategorieën provinciale wegen 2040 bekijken in het Omgevingsloket via https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/documenten/akn-nl-act-pv24-2024‑2‑39-88-akn-nl-bill-pv24-2024‑2‑88/overzicht.

Liever een papieren versie inzien? Neem dan contact met ons op via info@flevoland.nl of 0320 – 265 265.

Reageren

U mag op de ontwerp partiële herziening reageren. Dit heet het indienen van een zienswijze. Het indienen van een zienswijze kan tot en met zes weken na deze publicatie. Provincie Flevoland gebruikt de ingediende zienswijzen bij het definitieve besluit over de actualisatie wegcategorisering provinciale wegen Flevoland 2040.

We ontvangen uw zienswijze het liefst per e-mail op info@flevoland.nl. Per brief reageren mag ook. U kunt deze sturen naar Gedeputeerde Staten van Flevoland, Postbus 55, 8200 AB in Lelystad.

Vermeld altijd het onderwerp: Ontwerpbesluit Actualisatie wegcategorieën provinciale wegen Flevoland 2040. Noem ook de datum waarop u reageert, uw naam en adresgegevens.

Liever telefonisch uw zienswijze indienen? Maak hiervoor eerst een afspraak via 0320 – 265 265.

Naar boven