Verkoop en gebruik perceel te Dongen

Het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant (hierna: het college) maakt hierbij bekend dat de Provincie het voornemen heeft om een gedeelte van het perceel, kadastraal bekend gemeente Dongen, Sectie A, nummer 5758, te verkopen aan de Stichting OnsDongeland en om een resterend gedeelte van dit perceel in gebruik te geven. Het college is van mening dat bij deze verkoop en ingebruikgeving geen mededingingsruimte door middel van een openbare selectieprocedure geboden hoeft te worden, omdat slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van de grond en de ingebruikgeving. De criteria die de Provincie daarbij in aanmerking neemt zijn de volgende:

1. Opgave

De Stichting OnsDongeland is voornemens om op het genoemde aan te kopen gedeelte van het perceel natuur te ontwikkelen en zelf te onderhouden om daarmee de biodiversiteit te vergroten. Tevens gaat de Stichting OnsDongeland een wandelpad realiseren als onderdeel van een groter geheel van wandelpaden in de omgeving. Stichting OnsDongeland zet zich in om met behulp van aanleg van natuur, Dongen beter leefbaar te maken door recreatieve verbindingen aan te leggen. Het doel van Stichting OnsDongeland is het verbeteren van de kwaliteit van het Dongense landschap door aanleg van natuur en paden. Inwoners van Dongen kunnen hiervan profiteren doordat Stichting OnsDongeland het gebied toegankelijk maakt voor het publiek. Inwoners van Dongen kunnen actief deel uitmaken van dit initiatief door op verschillende manieren een bijdrage te leveren.

Het gebruik van het resterende gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Dongen, Sectie A, nummer 5758 is daarbij onderdeel van de overeenkomst.

2. Doel van de verkoop

Het doel van de grondverkoop is om de Stichting OnsDongeland in de gelegenheid te stellen om de hierboven genoemde opgave uit te werken.

Eén serieuze gegadigde

Op basis van bovenstaande selectiecriteria is de Stichting OnsDongeland aangemerkt als enige serieuze gegadigde voor de aankoop en bruikleen om de beoogde doelstelling te realiseren.

Vervaltermijn reactie – Kort Geding

Eenieder die meent dat hij, met inachtneming van voornoemde criteria, als een serieuze gegadigde ook voor de aankoop van het gedeelte van het perceel kadastraal bekend als gemeente Dongen, sectie A, nummer 5758 en in combinatie daarmee het gebruik van het resterende gedeelte van het betreffende perceel, in aanmerking had behoren te komen, dient binnen 20 kalenderdagen na publicatie van deze aankondiging een kort geding tegen de provincie Noord-Brabant aanhangig te maken bij de Rechtbank Oost-Brabant, Leeghwaterlaan 8, 5223 BA 's-Hertogenbosch. Het instellen van een kort geding geschiedt door middel van een tijdige betekening van een dagvaarding door een deurwaarder.

Bij gebreke van een tijdig kort geding vervalt het recht tegen het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Provincie en de Stichting OnsDongeland zouden immers onredelijk worden benadeeld, indien pas na deze termijn alsnog tegen de gesloten overeenkomst zou worden opgekomen.

Deze verkoop wordt gepubliceerd op www.officielebekendmakingen.nl 

Naar boven