Kennisgeving wijzigingen van het Natuurbeheerplan najaar 2025

Algemeen

 

Natuurbeheerplan najaar 2025

 

Gedeputeerde Staten hebben in hun vergadering van 10 september 2024 de wijzigingen van het Natuurbeheerplan najaar 2025 vastgesteld. De overwegingen met betrekking tot de wijzigingen zijn opgenomen in de Nota van wijzigingen 2025. De locaties van de wijzigingen zijn tevens ruimtelijk weergegeven in de digitale viewer van het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg.

De wijzigingen betreffen enerzijds het kaartmateriaal en anderzijds het tekstuele deel van het Natuurbeheerplan. Het kaartmateriaal is gewijzigd op basis van de ingediende bezwaren. In het tekstuele deel van het Natuurbeheerplan najaar 2025 hebben minimale wijzigingen plaatsgevonden ten opzichte van het Natuurbeheerplan voorjaar 2025.

 

Procedure

 

De voorbereiding en vaststelling van de wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2025 volgen de reguliere openbare voorbereidingsprocedure volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

 

Inzage stukken

 

De wijzigingen van het Natuurbeheerplan voorjaar 2025 en de Nota van wijzigingen 2025 liggen van 1 oktober 2024 tot en met 12 november 2024 ter inzage in het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen tijdens kantooruren.

 

De wijzigingen van het Natuurbeheerplan najaar 2025, de Nota van wijzigingen 2025 en de digitale viewer zijn te raadplegen via de website:

 

https://www.limburg.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/natuur-subsidies/  

 

Rechtsbescherming

 

Als dit besluit uw belang rechtstreeks raakt en u bent het niet eens met dit besluit, kunt u beroep instellen bij de Rechtbank Limburg. Ook niet-belanghebbenden kunnen in beroep bij Rechtbank Limburg, mits zij een bezwaar hebben ingediend tegen het besluit. Het indienen van dit beroep moet dan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Van deze terinzagelegging wordt kennis gegeven op https://www.officielebekendmakingen.nl/ 

Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de datum;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is; en

  • d.

    de redenen van het beroep (motivering).

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

Rechtbank Limburg, locatie Roermond

Sector Bestuursrecht

Postbus 950

6040 AZ Roermond.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Rechtbank Limburg, https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Rechtsgebieden/Bestuursrecht/Procedures/Paginas/Beroepsprocedure.aspx

 

Voor wijzigingen waartoe al reeds in een ander ruimtelijk spoor besluitvorming heeft plaatsgevonden en rechtsbescherming heeft open gestaan heeft de aanpassing van het Natuurbeheerplan slechts een feitelijk gevolg en kan daarom geen beroep tegen aan worden getekend.

 

Meer informatie

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar: natuurbeheerplan@prvlimburg.nl

Naar boven