Voornemen tot aangaan van huurovereenkomst medegebruik beheerstrook nabij Gaastlaan 85 

Voorgenomen besluit

De provincie heeft het voornemen om met de eigenaren van de woning aan de Gaastlaan 85 te Emmeloord een huurovereenkomst medegebruik beheerstrook te sluiten ter zake van een strookje grond van de provinciale beheerstrook grenzend aan het perceel van Gaastlaan 85.

Enige serieuze gegadigde

De provincie meent dat de eigenaren van de woning aan de Gaastlaan 85, hierna tezamen en in enkelvoud te noemen “bewoner”, op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria de enige serieuze gegadigde voor het sluiten van de huurovereenkomst ter zake van een strookje grond van de provinciale beheerstrook is. Dit op grond van de volgende redenen:

De provinciale beheerstrook is gelegen tussen de Zwolse Vaart en het perceel van de bewoner. De strook grond, waarop de huurovereenkomst betrekking heeft, grenst derhalve direct aan het perceel van de bewoner van de Gaastlaan 85 en is vanaf het land bezien via het perceel van de bewoner te bereiken. Daarbij komt dat de provincie, analoog aan haar regelgeving inzake ligplaatsen, het uitgangspunt hanteert dat (een gedeelte van) een provinciale beheerstrook uitsluitend verhuurd wordt aan gerechtigden van een aangrenzend perceel, onder de nadrukkelijke voorwaarde dat de functie voor de instandhouding en het beheer en onderhoud van de vaarweg zich daar niet tegen verzetten.

Gelet op voormelde geschetste feiten en omstandigheden is de provincie van mening dat vaststaat, althans dat redelijkerwijs mag worden aangenomen dat de bewoner van Gaastlaan 85, op basis van objectieve, redelijke en toetsbare criteria de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor het sluiten van de huurovereenkomst ter zake van dit strookje grond van de provinciale beheerstrook.

Zienswijze op voorgenomen besluit en vervolg

De provincie zal 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie de huurovereenkomst medegebruik beheerstrook sluiten, tenzij binnen voormelde termijn door een belanghebbende een kortgedingprocedure tegen dit voornemen aanhangig is gemaakt bij de bevoegde voorzieningenrechter van de rechtbank. Een afschrift van de dagvaarding dient u aan Provincie Flevoland (postbus 55, 8200 AB Lelystad) te verzenden onder vermelding van ‘Dagvaarding inzake voornemen tot sluiten van huurovereenkomst ter zake van de provinciale beheerstrook nabij het Gaastlaan 85 Emmeloord’.

Bij gebreke van het niet tijdig aanhangig maken van een kort geding vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

Naar boven