Kennisgeving terinzagelegging Ontwerp Actieplan Geluid provinciale wegen 2024-2029 Zuid-Holland

Het vaststellen van een actieplan geluid is een verplichting krachtens de Omgevingswet en vloeit voort uit de implementatie van de Europese richtlijn omgevingslawaai in Nederland.

Het ontwerp Actieplan beschrijft welk beleid de provincie wil uitvoeren om de geluidsbelasting te beperken op de provinciale wegen. In het plan worden voor zo veel mogelijk woningen met meer dan de vastgestelde plandrempel (55 dB) op de gevel, geluidsreducerende maatregelen voorgesteld. Jaarlijks wordt bezien welke knelpunten de provincie aanpakt met welke maatregelen. Naast de focus op maatregelen bij knelpunten waarbij sprake is van een berekende geluidhinder, biedt het ontwerp Actieplan geluid 2024-2029 ook de mogelijkheid geluidklachten naar voren te brengen, al dan niet onderdeel van het eerder genoemde knelpuntenoverzicht. De provincie Zuid-Holland kan de oplossing van deze klachten (mee)financieren; dat vraagt echter om initiatief bij de betreffende gemeente. Het Ontwerp actieplan geluid provinciale wegen 2024-2029 ligt van 15 september tot 27 oktober 2024 ter inzage op het Provinciehuis. Ook kan het worden ingezien op www.zuid-holland.nl. Inspraakreacties kunnen schriftelijk en per e-mail worden ingebracht. U wordt verzocht uw eventuele zienswijzen binnen de ter inzage termijn bij ons schriftelijk of per e-mail in te dienen.

Hoe dient u uw zienswijze in?

U kunt uw zienswijze op het ontwerp schriftelijk of per e-mail indienen bij de provincie Zuid-Holland. 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

t.a.v. J.H. Brouwer

afdeling Mobiliteit en Milieu

Postbus 90602

2509 LP Den Haag

E-mail: apg@pzh.nl

Tips voor uw zienswijze

Maak uw zienswijze zo concreet mogelijk en geef daarbij aan op welke onderdelen van de documenten uw zienswijze betrekking heeft.

Vervolg

Alle indieners van een zienswijze worden geïnformeerd over de Nota van Beantwoording, waarin de zienswijzen worden voorzien van een reactie. De zienswijzen kunnen leiden tot aanpassing van (onderdelen van) het ontwerp. Gedeputeerde Staten stellen de wijziging uiteindelijk vast.

Naar boven