Ontvangen aanvraag voor een omgevingsvergunning flora- en fauna-activiteit - Bebouwde kom van Leusden en Achterveld

Op 22 augustus 2024 is bij de provincie Utrecht een gebiedsgerichte aanvraag voor een omgevingsvergunning flora- en fauna-activiteit ingediend voor Bebouwde kom van Leusden en Achterveld . De vergunningaanvraag is in het kader van de Omgevingswet, heeft zaaknummer Z-PU-2024-001851.

Het gaat om een aanvraag voor een gebiedsgerichte vergunning flora- en fauna-activiteit op basis van een soortenmanagementplan of pre-soortenmanagementplan. Meer informatie over een soortenmanagementplan, een pre-soortenmanagementplan en een gebiedsgerichte vergunning flora- en fauna-activiteit vindt u op de website van de provincie Utrecht en op natuurvriendelijkisoleren.nl.

Het soortenmanagementplan beschrijft hoe de gemeente bij de uitvoering van veel voorkomende ruimtelijk ingrepen, zoals woning isolatie en renovatie, de beschermde dierensoorten binnen het betreffende gebied beschermd. Hiervoor heeft de gemeente het ecologisch onderzoek naar huismus, gierzwaluw en gebouwbewonende vleermuissoorten al gedaan voor het stedelijk gebied of de woonkernen van die gemeente. En op basis daarvan bij de provincie Utrecht een gebiedsgerichte vergunning flora- en fauna-activiteit voor deze ruimtelijke ingrepen heeft aangevraagd. Particulieren hoeven voor deze soorten dan niet zelf ook nog ecologisch onderzoek te laten doen.

 

Op deze vergunningaanvraag is de reguliere procedure van toepassing. Het is niet mogelijk bezwaar in te dienen tegen de ingediende vergunningaanvraag. Het kan namelijk zijn dat na behandeling van de vergunningaanvraag op basis van het toetsingskader geen vergunning verleend kan worden, dat de vergunningaanvraag (vervolgens) ingetrokken wordt of dat de vergunningaanvraag door incompleetheid buiten behandeling gelaten wordt. Op het besluit op de vergunningaanvraag kunnen belanghebbenden wel een bezwaarschift indienen en een voorlopige voorziening aanvragen. Aan de behandeling van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. Aan de behandeling van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.rechtspraak.nl.

Het besluit is na het doorlopen van de behandelprocedure te vinden op www.officielebekendmakingen.nl. Gebruik daarvoor als zoekterm de locatie en/of het zaaknummer van de vergunningaanvraag. Via “Berichten over uw buurt” op www.overheid.nl kan iedereen op de hoogte blijven van de besluiten van de overheid voor een specifiek adres.

De beslistermijn voor deze vergunningaanvraag is 8 weken. Dit kan eventueel verlengd worden met 6 weken. Mochten er aanvullende gegevens nodig zijn, dan kan het noodzakelijk zijn dat de beslistermijn opgeschort wordt.

Neem voor meer informatie contact op met het team Vergunningverlening Natuur en Landschap via servicebureau@provincie-utrecht.nl of via het algemeen telefoonnummer van de provincie Utrecht (030 258 91 11, vraag naar het Servicebureau van het team Vergunningverlening Natuur en Landschap).

Wanneer u contact opneemt, geef dan het zaaknummer door (deze vindt u in de eerste alinea van deze kennisgeving). Dan kan de provincie Utrecht u zo snel mogelijk helpen.

Naar boven