Bekendmaking definitief besluit ambtshalve intrekking van de omgevingsvergunningen van Intospace, gevestigd op Het Zuiderkruis 23C te ‘s Hertogenbosch (voorheen Bonder en Durail Recycling), voor de locatie Kanaaldijk 15 te Utrecht

Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben de (omgevings)vergunningen, verleend aan Intospace, gevestigd op het Zuiderkruis 23C te 's-Hertogenbosch (voorheen Bonder en Durail Recycling), ingetrokken ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het betreft de inrichting gevestigd aan de Kanaaldijk 15 in Utrecht. Er is geconstateerd dat er gedurende drie jaar geen gebruik is gemaakt van de hierboven genoemde omgevingsvergunningen. De inrichting waarvoor deze omgevingsvergunningen zijn verleend is inmiddels gesloopt en feitelijk niet meer in gebruik. Op het terrein locatie Kanaaldijk 15 te Utrecht zijn inmiddels drie nieuwe inrichtingen opgericht (distributiecentra) die allen zijn gemeld op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer. Het is dus aannemelijk dat op korte en lange termijn geen gebruik wordt gemaakt van de hierboven genoemde omgevingsvergunningen.

 

Beroep

Indien u zich niet kunt verenigen met deze beschikking, kunt u een beroepsschrift indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. bodemzaken. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Een beroepsschrift kan ook digitaal ingediend worden bij https://loket.rechtspraak.nl. Voor het indienen van een beroepsschrift dient u griffierecht te betalen.

 

Beroepschrift

In het beroepschrift moet in ieder geval het volgende staan:

- de naam en het adres van de indiener;

- de datum waarop het beroep wordt ingediend;

- een omschrijving van (het gedeelte van) het besluit waartegen het beroep is gericht;

- de gronden van het beroep (de motivering);

- een handtekening van de indiener (bij digitaal beroep geldt een DigiD als handtekening).

 

Belanghebbende

Het beroep kan worden ingesteld door een:

- belanghebbende in de zin van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht;

- niet-belanghebbende die tijdig een zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht op het ontwerpbesluit heeft ingediend;

- niet-belanghebbende die verschoonbaar geen of te laat een zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

 

De mogelijkheid tot het instellen van beroep laat onverlet dat de bestuursrechter de beroepsgronden zal toetsen aan het relativiteitsvereiste in de zin van artikel 8:69a van de Algemene wet bestuursrecht.

 

Voorlopige voorziening/schorsing

De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het instellen van beroep schorst de werking van de beschikking niet. Indien onverwijlde spoed dit vereist, kunt u naast het instellen van beroep een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen. In dat geval treedt de beschikking niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal ingediend worden bij https://loket.rechtspraak.nl. Aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn afzonderlijke kosten verbonden.

U kunt het besluit en de bijbehorende stukken opvragen bij de RUD Utrecht via info@rudutrecht.nl of 030- 7023300. Vermeld u hierbij het kenmerk Z/23/1107663. U kunt de stukken ook inzien bij de RUD Utrecht, Archimedeslaan 6, 3584 BA in Utrecht.

 

Meer informatie

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de RUD Utrecht via telefoonnummer 030-7023300 of info@rudutrecht.nl. Vermeldt u hierbij het hierboven genoemde zaakkenmerk. Wilt u op de hoogte blijven van publicaties van de overheid over uw omgeving? Abonneert u zich dan via www.overheid.nl op de e-mailservice. U krijgt dan bericht als er een melding of besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt

Utrecht, 26 januari 2024

Naar boven