RECTIFICATIE Kennisgeving provincie Gelderland

 

 

Dit betreft een rectificatie van publicatie Provinciaal Blad 2024 , nr. 10513 van 15 juli 2024. In de oorspronkelijke publicatie was de datum van bekendmaking verkeerd. Er stond 2 september 2024 en is gewijzigd naar 22 juli 2024.

 

Gedeputeerde Staten maken bekend dat zij op 22 juli 2024 het ‘Ontwerp Gelderse geluidproductieplafonds’ voor de eerste vaststelling van geluidproductieplafonds voor provinciale wegen ter inzage leggen. De uitgebreide voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 Awb is van toepassing op dit zelfstandige besluit tot vaststelling van geluidproductieplafonds.

 

Achtergrond

Provincie Gelderland beheert ongeveer 1.200 kilometer provinciale weg en het verkeer over deze wegen veroorzaakt geluid. De Omgevingswet verplicht ons om geluidproductieplafonds als omgevingswaarden vast te stellen voor de provinciale wegen die wij aanwijzen in onze verordening. In artikel 2.13a Omgevingswet staat die verplichting. Geluidsproductieplafonds stellen een heldere grens aan de toelaatbare hoeveelheid geluid van onze wegen naar de omgeving.

 

Provinciale Staten zijn bevoegd om de eerste vaststelling van geluidproductieplafonds in een apart besluit op te nemen. In dit besluit worden de geluidreferentiepunten, geluidbrongegevens en geluidaandachtsgebieden conform artikel 3.31 Besluit kwaliteit leefomgeving vastgesteld. Deze gegevens komen vervolgens in het door de minister van Infrastructuur en Waterstaat beheerde geluidregister conform artikel 11.52 lid 3 Besluit kwaliteit leefomgeving.

 

Na het vaststellen van de geluidproductieplafonds monitoren wij de ontwikkeling van het geluid en zorgen wij dat de geluidsproductie van onze wegen de plafonds niet overstijgen. Bij een (dreigende) overschrijding van het geluidproductieplafond nemen we maatregelen conform artikel 3.45 Besluit kwaliteit leefomgeving.

 

Wat ligt ter inzage?

Het besluit Gelderse geluidproductieplafonds bestaat uit het besluit en een website waarop de gegevens zijn in te zien.

 

Het besluit ligt van vanaf 22 juli tot en met 2 september 2024 ter inzage. De gegevens bij het besluit zijn alleen digitaal in te zien. Indien u daarbij hulp nodig hebt, kunt u een afspraak maken om de gegevens in te zien.

 

Iedereen kan op het besluit reageren door het indienen van een zienswijze. Dit kan schriftelijk of mondeling, binnen de periode van inzage.

 

U kunt schriftelijk zienswijzen digitaal indienen via de zienswijzeapp. Dien uw zienswijze in door rechts bovenin op de knop met het pennetje te klikken.

Uw schriftelijke zienswijze per brief kunt u onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp geluidproductieplafonds’ zaaknummer 2024-004177 richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9060, 6800 GX Arnhem.

 

U kunt tijdens de termijn van terinzagelegging ook mondeling een zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 08:30 en 16:30 uur een afspraak maken via het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 99 99. Van de mondeling ingediende zienswijze wordt een verslag gemaakt dat aan u wordt toegezonden.

 

Hoe gaat het verder?

Uw zienswijze wordt zorgvuldig beoordeeld. Uw zienswijze kan leiden tot een aanpassing van het besluit. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, wordt geïnformeerd over hoe hiermee is omgegaan. Het definitieve besluit wordt door Provinciale Staten vastgesteld en gepubliceerd in het elektronische publicatieblad. De geluidproductieplafonds met de geluidreferentiepunten, geluidbrongegevens en geluidaandachtsgebieden worden opgenomen in het geluidregister.

 

Meer informatie

Heeft u vragen neem dan contact op met het provincieloket.

 

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

Naar boven