Verordening provinciale erepenning Overijssel 2023

Artikel 1  

Ingesteld wordt een erepenning van de provincie Overijssel

Artikel 2  

De provinciale erepenning Overijssel is een ronde legpenning uitgevoerd in zilver of brons. Op de penning staat het Wapen van Overijssel met daaronder de tekst: Provincie Overijssel. De achterzijde is glad ten behoeve van graveren naam en datum uitreiking. Naast de erepenning wordt eveneens een oorkonde in huisstijl overhandigd.

Artikel 3  

Toekenning van de Provinciale Erepenning Overijssel is een bevoegdheid van de Commissaris van de Koning. Hij zal het college van Gedeputeerde Staten informeren over zijn beslissing tot een voordracht.

Artikel 4  

De provinciale erepenning Overijssel kan worden toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid aan een persoon of organisatie, die zich in belangrijke mate en op een breed maatschappelijk gebied, verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie Overijssel.

Artikel 5  

De Commissaris van de Koning zal op basis van de betekenis en uitstraling van de bijzonere verdiensten de hoogte van de onderscheiding bepalen (zilver of brons).

Artikel 6  

Voor de uitstraling van de provinciale erepenning Overijssel en de uitreiking ervan wordt gezocht naar een moment dat aansluit bij de verdiensten. Uitreiking ligt in principe bij de Commissaris van de Koning.

Artikel 7  

Deze Verordening treedt na besluitvorming direct in werking.

Naar boven