Definitieve Wnb-vergunning voor wadlooptochten naar gesloten gebieden (art 2.5) Rottumeroog en- plaat voor Wadloopcentrum Fryslân

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben o.g.v. de Wet natuurbescherming een definitief besluit genomen voor het organiseren van wadlooptochten rond de op de grond van de Wet natuurbescherming gesloten gebieden Rottumeroog en Rottumerplaat (art 2.5) door Wadloopcentrum Fryslân te Groningen.

De besluitvormingsprocedure verloopt volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht. Dit houdt in dat eerst het ontwerpbesluit wordt genomen. Het ontwerpbesluit is na publicatie gedurende zes weken via www.officielebekendmakingen.nl in te zien. Na deze termijn kan het definitieve besluit worden genomen, dat ook gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het ontwerpbesluit op de aanvraag hebben wij genomen op 8 juni 2023 en heeft gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn was er de mogelijkheid voor belanghebbenden om schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen naar voren te brengen. Van de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen is geen gebruik gemaakt. Het voorliggende definitieve besluit is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Beroep

Tot 6 weken nadat het definitieve besluit is gepubliceerd kunnen belanghebbenden een beroep instellen bij de Rechtbank Noord Nederland, Afd. Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het instellen van beroep schort de werking van dit besluit niet op. Voor een schorsing dient u een verzoek om voorlopige voorziening in de Rechtbank Noord-Nederland. Meer informatie vindt u op https://www.rechtspraak.nl

 

Naar boven